Rejser til Las Palmas

En ferie i Las Palmas er ensbetydende med et skønt mix af smukke strande og charmerende byseværdigheder. Som Gran Canarias hovedstad har Las Palmas utroligt meget at byde på, og det er uanset, om du drømmer om en ferie, hvor du bare skal dase på det gyldne sand, eller om du vil udforske den unikke kultur. I Las Palmas behøver du aldrig at kede dig.

Hvis din rejse til Gran Canaria mest af alt skal handle om solbadning, så vil du i Las Palmas finde en overflod af strandmuligheder, der uden tvivl vil holde dig glad hele ferien. Hvis du foretrækker at vandre rundt i byen, så er her heller ingen mangel på fantastiske seværdigheder, som er særdeles fotogene. Las Palmas kan til tider godt føles lidt som det spanske hovedland, og ø-stemningen er ikke altid så mærkbar her som andre steder på Gran Canaria. Men den byder også på et spændende mix af impulser og kulturer, herunder fra Afrika, Kina og Indien. Uanset, hvilken af disse kulturer, der appellerer mest til din smag og dine ønsker, så vil du være i stand til at finde steder, hvor du vil føle dig hjemme. 

Velkommen til Gran Canaria med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Las Palmas hvor du i din ferie bor på nøje udvalgte hoteller. Du kan rejse til Las Palmas hver dag året rundt og vi tilbyder flyafgange fra de fleste lufthavne i Danmark til Gran Canaria (LPA). Hos Escapeaway kan du selv bestemme i hvormange dage du vil rejse, og om du vil booke en pakkerejse inkl. flyrejse, hotelophold og lejebil eller transfer (transport tur/retur fra lufthavnen), eller om du selv vil arrangere rejsen til Las Palmas og blot bestille dit hotel eller ferielejlighed igennem os.. 

Hoteller i Las Palmas

Populære hoteller i Las Palmas

Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Las Palmas
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.8 km
  • Pool
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Las Palmas
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Las Palmas
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Information og fakta

Skal du rejse til Gran Canariea på ferie og bo i området omkring Las Palmas har jeg her samlet lidt fakta og informationer om byen. Husk at du altid kan få mere inspiration til din rejse på vores blog hvor vi bla. skriver om emner som seværdigheder, om vejret, kulturlivet, historien, naturen og meget mere.

En af de mest populære grunde til at rejse til Las Palmas er selvfølgelig de vidunderlige strande, der byder sig til på rad og række, men der er også masser af oplevelser i vente, når du bevæger dig lidt væk fra den smukke kyst. Mange af Las Palmas' mest berømte seværdigheder fra byens rige kulturarv er tilgængelige fra den gamle bydel Vegueta. Las Palmas de Gran Canaria er hovedstad for en af de største øer. I dag fremtræder byen en kende kaotisk efter den voldsomme vækst i kølvandet på 50’ernes turistmæssige opsving. Dog er Las Palmas de Gran Canarias historiske centrum ikke berørt af de kommercielle zoners tumult.

Vegueta er byens hjerte

Vegueta-kvarteret ligger som en by i byen. De gamle huse, kirkerne og palæerne danner rammen om et roligt og behageligt miljø, der er imprægneret med Atlanterhavets lys og den friske havbrise. Dette område har et nærmest uendeligt udvalg af eksempler på interessant arkitektur og selv den måde, det er bygget op på, gør, at det adskiller sig betragteligt fra omgivende kvarterer i hovedstaden. Veguetas meget snævre gader er linet op med barer og klassiske bygninger, der giver dig en fornemmelse af den kultur, der fandtes her i gammel tid. Kontrasten mellem de kalkede vægge og den mørke basaltsten, som er brugt til at dekorere facaderne, fremhæver det koloniale islæt. I Vegueta kvarteret finder man Las Palmas de Gran Canarias katedral, Columbus museet samt Centro Atlántico de Arte Moderne, et meget aktivt galleri for moderne kunst. Uden for Vegueta forvandler Las Palmas de Gran Canaria sig til en livlig by. Folkelivet folder sig ud i Triana gaden, i havnen og på byens strandpromenade, Las Canteras. To skyggefulde parker, San Telmo og Santa Catalina, er sande åndehuller på de hede sommerdage.

Gyldne sandstrande

Rejsemålet Playa de Las Canteras er hjemsted for mange af Las Palmas' mest populære strande, og denne stribe skøn kyst er så lang, at de lokale splitter den op i flere forskellige dele, endda med hvert sit navn og hver sine unikke traditioner. I resortets nordlige ende finder du Playa Grande, som er ganske perfekt navngivet, idet navnet betyder "Den store strand". Her er masser af plads på sandet og en række kokospalmer adskiller den fra resten af kysten og byen. Her er det perfekt at komme med mindre børn, for for det første vil de have masser af tumleplads, ligesom vandet er noget af det roligste, du finder ved nogen europæisk strand. Det sidste skyldes, at der ligger et lava-rev under havoverfladen lidt ud for kysten, som holder bølgerne i skak. 

En anden strand i området er Playa Chica, og den er noget mindre befolket end Playa Grande og desuden mere velbesøgt af lokale. Det er ikke her, du skal forvente liggestole og parasoller i snorlige rækker, men der er dejligt meget plads på sandet og mange restauranter med udsigt over det storslåede ocean. De strand har også et mini-rev ud for kysten, og er et populært sted at snorkle. La Cicer er endnu en mulighed for de strandglade, og her kan du med fordel søge hen, hvis du er sporty. Stranden er nemlig kendt for at være et godt sted at spille strandtennis og fodbold, og der er også mange, der kommer hertil for at surfe. 

Gastronomi

Når du vil forstå den unikke kultur på Gran Canaria, så er det helt essentielt, at du lærer madkulturen at kende. Maden i Las Palmas præsenterer dig for et perfekt eksempel på den, med friske og simple ingredienser, men samtidig med masser af variation. Da du er på en ø, vil du selvfølgelig opleve, at en stor del af gastronomien centrerer sig omkring friske fisk og skaldyr, men der er også et stort udvalg af lokale retter med kød samt vegetarretter at vælge imellem. 

Et typisk måltid begynder med, at du får en forret, som består af en tapas-lignende anretning, der hedder 'enyesques'. Mange af retterne, som denne forret består af, involverer brugen af den lækre, lokale sauce 'mojo', som indeholder olie, hvidløg, eddike, salt, rød peber, timian, oregano, koriander og mange andre velsmagende krydderier. Denne unikke sauce bringer Gran Canarias smagsnuancer frem i enhver ret, du hælder den over. En populær ret er Sancocho Canario, kogte fisk med kartofler, søde kartofler 'gofio' og så naturligvis 'mojo' igen. De kødretter, man typisk serverer i hovedstaden, indeholder svinekød, kylling, kanin, eller gedekød. En lokal favorit er Pucherio Canario, som er en lokal suppe lavet på kylling, oksekød og svinekød. 

Nattelivet

Nattelivet er noget for sig i Las Palmas. Her er virkelig gang i den, og det unge publikum er godt repræsenteret. Du kommer ikke til at kede dig efter mørkets frembrud, for udvalget af klubber og barer, der sørger for, at du er godt underholdt, er imponerende. The Paper Club er favoritten blandt mange studerende, og har en blanding af DJs og bands, der spiller alle former for musik. Når du er blevet varm af at danse, kan du køle af på terrassen. Hvis du vil feste udendørs, så begiv dig mod NYC Taxi Bar, hvor du på amerikansk facon kan nyde øl og rockmusik. Sala Nasdaq er fremragende, hvis du vil høre live musik, og hvis du ud på de små timer stadig er i dansehumør, så er Bravia en rigtigt god natklub, som altid er populær. Las Palmas er fyldt med trendy unge mennesker fra hele verden, og nattelivet afspejler dette med caféer og barer, der tilbyder afslappet og varieret underholdning. Las Brujas er bestemt et besøg værd; en klub i et ombygget palæ fra det 15. århundrede. 

Familieferie i Las Palmas

I Las Palmas kan du tilbringe masser af dejlige dage på stranden med dine kære, og se til, mens de nyder det smukke sand og det rolige vand. Som tidligere nævnt er det ikke mindst ud for Playa Grande, vandet er perfekt til de små, for her behøver du ikke at bekymre dig om, at strømmen pludselig bliver for stærk. 

I nærheden finder du Museet for Videnskab og Teknologi, hvor du kan tilbringe en hel dag med at lære nye og interessante ting, du kan dele med din familie. Det er et 'hands on'-museum, så de små får mulighed for selv at få fingrene i nogle af alle de spændende ting, mens de har det sjovt med at udføre interessante eksperimenter. 

Rejser for par

Der er intet så skønt som at tilbringe en dag på stranden sammen med den, du elsker, og til det formål har Las Palmas en strand, som er helt perfekt egnet til netop dette. Playa de Guigui er et isoleret stykke sand, som du kun kan nå til fods eller med båd. Så hvorfor ikke gå en afslappende tur langs kysten og slutte den på denne smukke sandstrand? Her kan du virkelig finde fred og ro. 

Et andet sted, stort set alle par vil sætte pris på at besøge i løbet af ferien, er Puerto de Mogan. Dette lille netværk af kanaler er blevet givet kælenavnet "Lille Venedig" af besøgende, og det er nemt at se hvorfor. Med sine mange hyggelige caféer og restauranter i området, er Puerto Mogan det perfekte sted at slentre rundt med din partner i hånden. Og når du får lyst til at se andet end vand, så er den frodige, grønne Jardin Canario en vidunderlig botanisk have, hvor du kan suge den fredfyldte stemning til dig. 

Aktiv ferie

De, der holder af at holde sig form, dyrke sport og lave en masse spændende ting på deres ferie, vil også føle sig godt tilpas i Las Palmas. Fordi der er så ufatteligt mange strande på Gran Canaria, er der naturligvis meget rige muligheder for at dyrke vandsport - eksempelvis surfing, snorkling og dykning. Men også kajaksejlads, jet-ski eller ture med båd kan anbefales til dig, der har lyst til oplevelser på vandet. Uanset om du er nybegynder eller garvet, vil du kunne finde en vandsport og et niveau, der passer til netop dig. 

Lige længere inde på øen er der skam også rigeligt med muligheder for at få et adrenalinsus. Caldera de Bandama er et vulkanisk krater, som er 100 meter i diameter, 200 meter dybt og dets højeste tinde er ikke færre end 569 meter! Selv før, du sætter foden på en af de fantastiske vandreruter, der fører dig rundt på dette mystiske, vulkaniske sted, vil turen dertil imponere dig med sin skønhed og elegance. Landevejen, du kører på, snor sig gennem flere vingårde og giver dig mulighed for at tage fremragende billeder. Når du går rundt på selve stedet, får du heller ikke bare mulighed for at strække dine ben, men også for at nyde nogle helt fantastiske udsigter. Hvis du vil have lidt ekstra adrenalin i blodet, kan du endog klatre ned i krateret, hvilket tager ca. 30 minutter. 

Kulturlivet i Gran Canarias hovedstad

Gran Canaria byder på masser af festivitas, og enhver lejlighed til at fejre modtages med kyshånd - og her på Atlanterhavsøen fejrer man med stil! Forvent oplevelser såsom religiøse processioner, jazz- og dansefestivaler med fremragende mad, musik og fyrværkeri om sommeren. Hvis har lyst til at dykke ned i øens rige historie, er der et par virkelig gode museer i Las Palmas. Museet Casa de Colon, som betyder 'Columbus' Hus', fordi Christopher Columbus boede der i 1492, er en stor og elegant bygning, som med rette er populær blandt gæsterne på øen. Den attraktive bygning med smukke udskæringer, balkoner og trælofter har 13 værelser med permanente udstillinger, et bibliotek og et studiecenter. Der er også områder, som er reserveret til midlertidige aktiviteteter, såsom foredrag, seminarer og udstillinger. Museuo Canaria udstiller gamle malerier og giver dig adgang til katedralens vidunderligt smukke loft. Der er også et videnskabsmuseum på Santa Catalina-pladsen; et rigtigt godt sted at tilbringe en eftermiddag med børnene.

>> Her kan du booke en billig pakkerejse til Gran Canaria
>> Se vores udvalg af luksushoteller på Gran Canaria

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her