Rejser til Tejeda

Landsbyen Tejeda ligger 6 kilometer nord for Pico de las Nieves og 23 kilometer sydvest for Gran Canarias hovedstad Las Palmas. Det er en en rolig og skøn bjerglandsby, beliggende i en kilometers højde, med en smuk kirke og stejle, snoede gader, traditionelle kanariske huse med de karakteristiske balkoner og en helt utrolig udsigt ud over det omgivende bjerglandskab.

Er du interesseret i at vandre, er en rejse til Tejeda et oplagt valg. Tejeda bruges nemlig i vidt omfang som start- eller slutpunkt for vandreruter på den centrale del af Gran Canaria på grund af de spektakulære bjerglandskaber, der omgiver byen; området omkring Tejeda omfatter nemlig det højeste punkt på Gran Canaria, Pico de las Nieves på 1949 meter, foruden andre høje og seværdige bjerge i området, såsom Roque Nublo på 1803 meter og Roque Bentayga på 1414 meter.

I samme område - nærmere bestemt 1 km vest for Roque Bentayga - ligger Cuaves del Rey, som er en antik hule-landsby; og kun 2 kilometer længere vest herfra kan du opleve den antikke grotte-landsby Acusa Seca. Alle disse steder er opført på den officielle liste over spansk kulturhistorisk arv.

Uanset hvilken rute du tager for at komme frem til Tejeda, vil du komme igennem et fantastisk landskab af imponerende klipper og dybe kløfter. Ligesom alle andre destinationer på De Kanariske Øer er her dejligt hele året, men vil du opleve en ferie i Tejeda som er ekstra spektakulær, så kom i februar, når mandeltræerne blomstrer, og byen tager sig ekstra charmerende ud.

Seværdigheder og oplevelser i Tejeda

De største seværdigheder og oplevelser i - og navnligt omkring - Tejeda er som sagt af naturmæssig art, selv om det kan hævdes, at den smukke landsby i sig selv er en seværdighed med dens traditonelle kanariske huse og unikke atmosfære. Her i det følgende kan du læse om nogle af de store natur-seværdigheder, du kan opleve, når du rejser til Tejeda.

Pico de las Nieves

Pico de las Nieves er - som allerede nævnt - det højeste punkt på Gran Canaria med sine 1.949 meter over havet og desuden det tredjehøjeste bjerg på De Kanariske Øer. Bjerget er ikke, som man måske skulle tro, goldt og øde, da myndighederne i 1950'erne besluttede at genplante den endemiske fyrtræs-art kanarie-fyren, der nu smukt vokser på bjergets flanker. 

Størstedelen af det højeste plateau på bjerget er udfyldt med en militærbase, herunder en stor kugleformet radar. Civile besøgende får dog lov til at komme ind på en platform lidt under militærbasen, hvorfra man kan se ca. halvdelen af øen, samt ane Tenerifes berømte vulkan Pico del Teide - der er Spaniens højeste punkt - i godt vejr. Du vil normalt også altid kunne se Roque Nublo, øens næsthøjeste bjerg, herfra.  

Roque Bentayga

Et par kilometer vest for Tejeda ligger Roque Bentayga, som - med en højde på 1414 meter - er en af de mest unikke klippeformationer på Gran Canaria. Roque Bentayga betragtes desuden som et helligt sted, fordi den indeholder en såkaldt "almogarén", som engang i øens forhistorie var et sted, hvor man udøvede ritualer til ære for guderne, herunder brugen af gedemælk eller fårmælk som drikoffer. 

Gå ikke glip af Centro de Interpretación ved bunden af klippen, som giver et fremragende indblik i den før-spanske verden i Gran Canarias centrale bjergeegn.

Roque Nublo

Roque Nublo er en vulkansk sten, som er 67 meter høj, og som samtidig hviler på en bjergtop 1.813 m over havet, hvilket gør den til øens næsthøjeste punkt. Stenen, der blev dannet af et vulkanudbrud omkring 4,5 millioner år siden, er et berømt vartegn for Gran Canaria og har status af national naturarv.

Det menes, at Roque Nublo - ligesom Roque Bentayga - blev brugt til forskellige religiøse ritualer blandt øens urbefolkning.

Cruz de Tejeda

Kun omkring 6-7 kilometer fra Tejeda (afhængigt af, hvilken rute, du tager) ligger Cruz de Tejeda med sit berømte stenkors, der ikke bare har givet navn til stedet (cruz=kors, kryds), men også markerer, at du her ikke bare befinder dig på midten af Gran Canaria, men også i midten af de historiske caminos reales (kongeveje), hvorfra det er muligt at krydse hele øen! 

Stedet er et af de mest populære stop på øens mange guidede turistture, hvorfor der normalt er godt pakket med turister, souvenirboder og tilbud om at ridde på æsel her. Fra udkigsstederne på stedet har du en fantastisk udsigt til øens største natur-seværdigheder: Mod vest det hellige bjerg Roque Bentayga, og i klart vejr den tårnhøje vulkan Teide på naboøen Tenerife; mod sydøst øens højeste punkt, Pico de las Nieves, og det næsthøjeste Roque Nublo (ofte omsluttet i skyer, som navnet antyder); og mod nordøst Vega de San Mateo.

Herfra findes der vandreruter på alle niveauer, fra en halv times spadseretur på asfalterede stier til fem timers vandreture gennem bjergene. Du kan få information og tips fra Hotel El Refugio eller turistkontoret ved siden af den store, gratis parkeringsplads. En ferie i Tejeda er ikke komplet før du har besøgt 'La Cruz'.

Vejret i Tejeda

Vejret i Tejeda er generelt mildt og bliver næsten aldrig hverken meget varmt eller meget koldt, selv om det ligger højt oppe mellem bjergene og der derfor må regnes med de omskifteligheder, som ofte præger højtliggende bjergegne. Den varmeste måned er august med gennemsnitligt 24 grader, mens den koldeste måned på året er januar med gennemsnitligt 17 grader. 

Mest nedbør er der i februar måned med gennemsnitligt 22 mm, mens juni og juli har mindst nedbør med ingen registreret nedbør. Mest sol er der i juli og august med gennemsntiligt tæt på 300 solskinstimer i hver af disse måneder, mens december med gennemsntiligt 180 timer ligger i bunden.

Sådan rejser du til Tejeda

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Tejeda og på resten af Gran Canaria. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Se alle vores rejser til Gran Canaria
>> Book et luksushotel på Gran Canaria

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Tejeda