Rejser til Ibiza

Ibiza er kendt for sit pulserende natteliv med utallige strandbarer og klubber, der tiltrækker berømte DJs fra hele verden. Den spanske middelhavsø har dog også meget andet at byde på for dig, der ikke blot rejser til Ibiza for at danse natten lang i neonlysenes skær. Der findes nemlig også et helt andet, mere fredeligt Ibiza at opleve med storslået natur rig på stille oaser i form af øde badestrande med krystalklart vand og stemningsfulde, hvide landsbyer oppe i bakkerne, hvor livet foregår i et mere afslappet tempo end i feriebyerne nede ved kysten.

For dig der ikke har brug for at sove rusen ud efter natten udskejelser, er der således masser at tage sig til i løbet af dagen på Ibiza. Sæt for eksempel gerne god tid af til at udforske den øvre, gamle del af Ibiza by, D'Alt Vila, hvor arkitekturen vidner om mange års arabisk indflydelse. Når du står heroppe i bydelen, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, og kigger ned over resten af Ibiza, vil du mærke historiens vingesus. Udver de kulturhistoriske seværdigheder og udsigten finder du heroppe i den gamle bydels labyrintiske gader også talrige gode spisesteder, hvor du kan stifte bekendtskab med det lokale køkken.

Med over 300 solskinsdage om året og en kystlinje, der inkluderer en sand perlerække af lækre badestrande, er Ibiza naturligvis også det perfekte rejsemål for dig, som først og fremmest drømmer om en afslappende badeferie uden for mange aktiviteter eller fastlagte planer. Trods sit ry som middelhavets festmekka, er Ibiza desuden et rejsemål for hele familien. Lejer I en bil, er det for eksempel ikke svært at finde små, rolige badevige, hvor I kan nyde dagen ved det indbydende azurblå vand. Har du god tid, kan det også anbefales at sætte en dag af til en udflugt til den lille naboø Formentera, hvor der venter kilometervis af fredelige, hvide sandstrande og gode muligheder for at tage på en ikke for anstrengende cykeltur.

 

Rejsemål på Ibiza

 • Ibiza By
  8 hoteller
  Ibiza er kendt for at have det bedste natteliv i Middelhavet og selve Ibiza by er da også det helt rigtige rejsemål for dig, som er til fest og farver. Byen har dog også meget andet at byde på med et godt butiksliv, museer og masser af hyggelige ... restauranter. Læs mere
 • San Antonio
  8 hoteller
  San Antonio er kendt for sit livlige natteliv med talrige natklubber og den legendariske "Sunset Strip", hvor den næste fest altid kun er et stenkast væk. Byens lange sandstrand som omkranser den smukke, rolige bugt er dog også en attraktion i sig selv.

Populære hoteller på Ibiza

Spanien, Ibiza, Portinatx
8,6
Meget godt
652 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 36 km
 • Nærmeste strand: ca. 40 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Ibiza, San Antonio
8,9
Meget godt
908 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 22 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Ibiza, Ibiza By
8,7
Meget godt
289 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 9 km
 • Nærmeste strand: ca. 3.6 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder på Ibiza

Jeg har her udvalgt nogle få af de mange seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie på Ibiza. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder på Ibiza, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om vores rejsemål i Spanien. God fornøjelse og god rejse!

Eivissa (Ibiza by)

Eivissa er øens gamle hovedstad, grundlagt af fønikerne i år 645 før vores tidsregning og således én af Europas ældste byer.

Byen byder blandt andet på unik historie og charmerende atmosfære i den gamle bydel Dalt Vila, på hvis top katedralen Santa Maria d'Eivissa fra det 14 århundrede majestætisk knejser, en stor og farverig havn, det arkæologiske museum Necropolis del Puig des Molins, som indeholder unikke artefakter fra fønikisk, punisk og romersk periode, og til de natteglade rejsende byder byen på det festlige og levende natteliv, som byen er blevet så berømt for.

Ses Salines nationalpark

Ses Salines - eller Las Salinas, som den også kaldes - er en af Ibizas to nationalparker og er erklæret verdensarv af UNESCO.

Nationalparken ligger i et område mellem Ibiza og naboøen Formentera og inkluderer også strædet imellem dem. I alt 75% af hele parkens areal udgøres af hav.

I den del af parken, der befinder sig på land, er saltsletterne særligt populære blandt de mange besøgende. Saltsletterne har lige siden fønikernes kolonisering af øen været en vigtig eksportvare og har gennem historien været med til at finansiere mange bygninger og monumenter på øen, blandt andet den gamle bymur i Eivissa (Ibiza by).

Es Vedra naturreservat

Es Vedra naturreservat er den anden af Ibizas to nationalparker og byder på en blanding af klipper, kilder, strande, skove, bakker og kalkstens-øen Es Vedra.

Es Vedra har været ubeboet med undtagelse af en periode i det nittende århundrede, hvor øen var beboet af en eremitisk munk.

Nationalparken rummer også Ibizas højeste punkt, Sa Talaiassa, der er 476 meter højt, og hvorfra du med de rette vejrmæssige forhold kan skimte Mallorca og det spanske fastland.

Ses Fontanelles

Denne spændende forhistoriske hule, der ligger mellem Santa Agnes og San Antonio, indeholder huletegninger fra tiden mellem det sjette og det fjerde århundrede før vores tidsregning. 

Hulen blev opdaget af den franske arkæolog Henri Breuil i 1917, og Breuil troede oprindeligt, at huletegningerne stammede fra broncealderen, omkring år 1000 før vores tidsregning, hvilket er blevet modbevist af nyere undersøgelser.

Fra hulen er der en smuk udsigt over San Antonio-bugten og Cala Salada.

Sa Caleta

Sa Caleta menes at være fønikernes første bosættelse på Ibiza i det syvende århundrede før vores tidsregning. Stedet er blevet anerkendt som verdensarv af UNESCO.

Udgravninger i området viser at, landsbyen bestod af bygninger til beboelse, snævre gader, og små torve med ovne til fælles brug for hele landsbyen. Beliggenheden menes at være valgt med omhu, tæt på saltaflejringerne i området, som gjorde det muligt at påbegynde den produktion af salt, som øen senere blev berømt for.

Ud over saltproduktion menes fønikerne at have levet af fiskeri, bagning, vævning og metalbearbejdning.

Information om Ibiza

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Ibiza, såsom øens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie på den spanske ferieø. Informationen er udelukkende ment som inspiration og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Ibiza er en del af De Baleariske Øer, som også inkluderer øerne Mallorca, Menorca og Formentera, samt en lang række andre øer.

Den ligger i Middelhavet, ud for den spanske kyst, ca. 150 kilometer fra byen Valencia på den spanske østkyst. Dens samlede overfladeareal er på 572.56 kvadratkilometer, hvilket er ca. samme størrelse som Bornholm. Dette gør den til den tredjestørste ø i øgruppen De Baleariske Øer.

Øen har ca. 130.000 indbyggere, hvoraf de ca. 50.000 bor i øens hovedstad Ibiza by, der ligger på den sydøstlige del af øen.

Klima og vejr

Klimaet på Ibiza er typisk mediterrant med varme, tørre somre og milde vintre. Klima og vejrforhold på øen er dog afhængigt af, hvor på øen du befinder dig.

De to varmeste måneder i året på Ibiza - juli og august - har middeltemperaturer på henholdsvis 25 og 26 grader, efterfulgt af september med en middeltemperatur på 24 grader, mens den koldeste måned i året - januar - har en middeltemperatur på 12 grader, efterfulgt af december og februar med middeltemperaturer på 13 grader.

Hvis du vil minimere chancen for nedbør på din ferie, skal du undgå den mest regnfulde måned i året - oktober - som har 54 mm regn i gennemsnit, og januar med gennemsnitligt 42 mm regn.

Hvis du er på jagt efter så megen sol som muligt på din ferie på Ibiza, skal du derimod sigte efter juni, juli eller august, der alle gennemsnitligt har 13 soltimer i døgnet, efterfulgt af maj måned med 12 soltimer i gennemsnit per døgn.

Historie

Ibiza har været beboet i over 3000 år. Det er dog meget lidt man i dag ved om disse første bosættelser, som udelukkende er dokumenteret af sparsomme arkæologiske fund, såsom grave, hulemalerier og bronceøkser.

I året 654 før vores tidsregning grundlagde fønikerne øens nuværende hovedstad, Eivissa (Ibiza by), som således blev én af Europas første europæiske byer. De kaldte byen Ibossim, som er tæt på det navn, som øen bærer den dag i dag. Både Eivissa (Ibiza by) i særdeleshed og øen Ibiza i almindelighed blev et betydningsfuldt område for fønikernes handel i Middelhavet; blandt andet var øen kendt for dens produktion af salt, som blev kaldt “Det hvide guld”. 

Ibiza blev også vigtig for fønikernes rituelle liv, idet øen på ejendommelig vis blev et af de største begravelsesområder i den fønikiske kulturkreds. Forklaringen på denne ejendommelighed skal ifølge forskere på området tilskrives den omstændighed, at der her ikke var vilde dyr, der kunne forstyrre de dødes grave. På grund af de mange fønikiske begravelsespladser byder Eivissa (Ibiza by) i dag på verdens største samling af fønikiske artefakter.

I året 123 før vores tidsregning blev øen erobret af romerne, der kaldte øen Ebusus. Romerne gjorde dog ikke øen til en del af Romerriget, men tildelte byen konføderal status. Der kan stadig findes spor fra romernes tid på øen, blandt andet i Eivissas (Ibiza bys) gamle del og i byen Santa Eulalia på øens østkyst 

Efter det (vest-)romerske imperiums kollaps i det femtende århundrede efter vores tidsregning blev øen genstand for en lang række skiftende koloniseringer fra fremmed folkeslag, herunder vandaler og byzantinere. Sidstnævnte medførte blandt andet forbedringer af de hidtil eksisterende vandingssystemer på øen.

I det niende århundrede blev øen genstand for arabisk herredømme, som holdt i omkring 500 år. Araberne kaldte øen Yebisah. Denne epoke i øens historie er også stadig synlig på Ibiza, blandt andet i måden at bygge huse på og i måden traditionelle klædedragter er lavet på.

I 1235 blev øen erobret af katalanerne, der brød ind til den ellers næsten uindtagelige Eivissa (Ibiza by) gennem en hemmelig tunnel, som endnu i dag kan ses i Calle de San Ciriaco. Katalanerne har siden sat et stort præg på øen; et præg, der har holdt helt indtil i dag.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her