Rejser til La Palma

La Palma - ferie på en uspoleret, romantisk og familievenlig ø 

Den smukkeste og mest uspolerede ø man kan rejse til blandt de Kanariske Øer hedder La Palma. Her finder du velbevarede traditioner og oceaner af naturlig skønhed. I det hele taget et paradisisk getaway, der byder på sand eskapisme. Uanset om du vil sole dig på de afsondrede strande, udforske det storslåede landskab eller bare slappe helt af, spise godt og suge øens særlige atmosfære til dig, har en ferie på La Palma noget at byde på for alle. 

Med sin beliggenhed ud for Afrikas kyst er den lille vulkanø velsignet med solskin året rundt, ligesom her er fantastiske strande og et varieret landskab inde i midt på øen. La Palma er et godt sted at holde ferie, hvis du gerne vil opleve en ægte dramatisk natur. Men du kan også kaste dig ud i det summende travle byliv i hovedstaden Santa Cruz, der har masser af  kultur og natteliv, ligesom du kan dykke ned i historien og besøge unikke monumenter. 

La Palma har en del forskellige ferie-resorter langs med kysterne, som omkranses af det omgivende landskab med vulkaner, pinjeskove og vingårde. Denne smukke kombination af naturens vidundere gøres komplet, når du dertil lægger de familievenlige vandlande og strande, som hører til blandt de bedste, du kan finde på de Kanariske Øer. 

Oplevelser på din ferie

Uanset, om du rejser sammen med en gruppe, din familie eller din partner, er der masser at tage dig til på en ferie på La Palma. De små byer på øen har meget historie, og giver dig et indblik i ølivet, som det er blevet levet her siden spanierne tog magten. 

Øen er den mindste af de Kanariske søstre, og det medfører, at det bliver nemt for dig at se de fleste af attraktionerne i løbet af din ferie. Fra Puerto de Tazacorte-havnen kan du sejle ud med båd og opleve kystlandskaberne fra havsiden. Sejlturen afsluttes ved Cueva Bonita, ‘Den Smukke Hule’, som bliver oplyst med en fin, rødlig glød ved solnedgang. En anden tur, der kan anbefales, går til ‘Angstens Kløft’. Ja, selve navnet lyder måske ikke så tillokkende, men lad dig ikke afskrække, for der er tale om en meget smuk og imponerende vulkan, som ligger midt inde på øen. 

Som en lysende stjerne i hovedstaden Santa Cruz de La Palma står Iglesia De El Salvador; en elegant renæssancekirke, som er smuk både indeni og udenpå. Den storslåede facade er et af de mest imponerende eksempler på arkitektur på de Kanariske Øer, og inde i kirken er der et meget specielt loft, som kan minde om det indvendige i en bikube. 

Hvis du vil helt ned i gear og lade din krop gennemstrømme af det fredsommelige ø-tempo, så tag til kysten ved Fuencaliente, hvor små, afsondrede bugter med sort sand ligger side om side. Der kan du vandre i skovene i omegnen og gå på opdagelse på de lokale vingårde. Området rummer ovenikøbet også syv vulkaner, hvor du finder nogle meget fine vandrestier. I byen er der et par restauranter i de typiske, hvide huse, samt en kirke fra 1700-tallet. 

På La Palma finder du nogle af de Kanariske Øers bedste strande 

Strandene på La Palma er noget for sig. Kilometer efter kilometer af fint sand, som nogle steder er sort eller rødt, pga. øens vulkaniske ophav. Vinden skaber året rundt optimale forhold for vandsport, eksempelvis kite surfing eller wind surfing. 

Los Cancajos på La Palmas østkyst har fået et ‘Blåt Flag’, hvilket vil sige, at den er udsøgt smuk og møder visse kvalitetsstandarder. Den bugt, stranden ligger i, er beskyttet af vulkaniske klipper, som bryder vandet.  Det giver garanti for roligt vand, som er velegnet til børn. Med en overflod af maritimt liv er stranden ligeledes ideel for dig, der vil prøve at dykke eller snorkle for første gang, eller som ikke er så øvet ud i disse discipliner. Du kan leje parasoller og solsenge, og der er toiletter og brusere. Det er let at parkere i nærheden, og busforbindelserne er gode. 

En anden skøn strand hedder Tazacorte, som påstås at være det varmeste sted på La Palma. Dens strækning med mørkt, vulkanisk sand er omkranset af en promenade med mange restauranter, der er specialiseret i fisk og skaldyr. Her kan du smage på dagens friske fangst. Der er også en lille fiskerihavn. 

Lækre fisk og skaldyr - mad og vin

Da La Palma naturligvis er omgivet af Atlanterhavet, er den et paradis for dig, der elsker fisk og skaldyr. Du kan smage på de friske lækkerier på de fleste restauranter på øen, eller du kan prøve en lokal favorit: Ropa Vieja, som er en blanding af kartofler, kikærter, skinke, tomater, kød og æg. 

De lokale øl kommer fra bryggeriet Isla Verde i El Jesus, Tijarafe. Det er værd at aflægge et besøg, for du kan nyde den mørke Danza del Diablo og den lyse Pícara på terrassen. Selvfølgelig kan du også købe øl i lokale supermarkeder. 

Hvis du er mere til vin, så er Bodegas Teneguia-vingården i Los Canarios et sted for dig. Under en vinsmagnings-lektion med specialvine kan du prøve Malvesia. Du får også mulighed for at komme på en rundvisning på vingården, og tage en flaske med hjem, når du har valgt din favorit. 

Hvis du vil smage på autentiske, kanariske retter, så slå dig ned på en af restauranterne på Tazacortes torv. Da du er tæt på havnen, kan du altid regne med, at fisk og skaldyr bliver hevet stort set lige op fra havet og ned på din tallerken. Det er også værd at kigge ned ad nogle af sidegaderne, da du også kan finde hyggelige restauranter der. 

Hvis du vil nyde et godt måltid på stranden, så bestil bord på El Pulpo i Los Cancajos. Restauranten er berømt for sine friske fisk og i det hele taget alt godt fra havet, herunder de klassiske, spanske paellas og traditionelle retter fra de Kanariske Øer. El Pulpo har serveret lækker mad i 40 år. 

I Santa Cruz de la Palma serverer Restaurante Chipi-Chipi mættende grillmad og kødretter med Papas Arrugadas - den lokale specialitet med kartofler. Prisen er fornuftig, og hvis du vil spise udendørs, sidder du i en gård omgivet af smukke haver.

Et varieret natteliv

Det er når solen går ned, din ferie i La Palma virkelig begynder. Uanset om du er i humør til en afslappet og hyggelig aften på en bar med en rolig atmosfære, eller om du vil danse hele natten lang, er har øen noget for dig. 

Fuencaliente er bedst kendt for afslappede aftener og nætter, og du finder her mange hyggelige barer og restauranter i centrum. Santa Cruz har et stort udvalg af barer med havudsigt langs med Avenida Maritima. Verdenskendte bands og berømte DJ’s underholder på byens primære spillested, San Pedro, hvor der virkelig er gang i nattelivet. På Guanartemes El Gallinero Café Arte kan du lade dig overraske, for stedet har alt fra trylleshows over live bands til eksperimenterende teater på plakaten. Hvis du vil prøve noget ud over det sædvanlige, så tag et smut ud af byen til det nærliggende Las Brujas, en ombygget herskabsbolig fra det 15. århundrede, der i dag benyttes som restaurant og bar. 

En perfekt ø til familieferie

Når du er med familien på La Palma begynder ferien på stranden, hvor du både kan svømme og snorkle i Atlanterhavet, som viser sig fra sin rolige side ud for mange af øens strande. Du får også chancen for at nyde godt af nogle af den Kanariske øgruppes bedste familievenlige attraktioner. Bland alt dette med de lokales afslappede livsstil, og så har du opskriften på en skøn familieferie. Hvis du har større børn eller teenagere med ud at rejse, så tag dem med på en vandretur i Mirador de los Roques. Du kan tage de små og en klapvogn med til Mirador Lomo de las Chozas, som også ligger i Parque Nacional de la Caldera de Taburiente. 

Børn vil også være meget glade for Maroparque, en lille zoo, hvor eksotiske dyr som albino-wallabyer, tukaner, jordegern og pytonslanger rumsterer og breder sig i deres rummelige bure. Da den zoologiske have også er fyldt med behagelige landskabshaver, er det et rigtigt fint sted at tilbringe en dagstur med de mindste. Forfriskninger kan købes. 

Længere væk kan hele familien udforske Charco Azu, som er en kreativt designet saltvandspool, som er støbt i beton med naturlige, vulkaniske klipper. Her kan du slikke sol på platformene og vandre rundt via den dertil indrettede sti. 

Romantisk parferie 

Den stille ø La Palma er det oplagt sted at rejse hen for par, der gerne vil slappe af fra hverdagens travlhed sammen og ovenikøbet nyde sol og strand. Uanset om du mest er til et romantisk måltid under stjernerne eller  mere eventyrlysten, så er her noget at komme efter på den lille vulkanø. 

Bad sammen i saltvandspoolen ved Barlovento. Disse rolige pools producerer skummende bølger, som får vandet til at plaske op over barriererne. Et smukt sted ved kysten, hvor du kan nyde uforglemmelige udsigter over dramatiske, mørke klipper, som mødes med det vilde hav. 

Hvis du vil i nærkontakt med stjernerne, så besøg det verdenskendte observatorium, hvor du finder verdens største teleskop, Gran Telescopio Canarias. På den højeste tinde på La Palma, Roque de Los Muchachos, kan du opleve en række gigantiske teleskoper som en del af en guidet tur på observatoriet. 

Om aftenen behøver du ikke teleskoper for at kunne nyde stjernehimlen, da himlen over La Palma virkelig stråler efter mørkets frembrud. Det skyldes, at der kun er ganske lidt luftforurening og relativt lidt kunstig, udendørs belysning på øen. Den ultimative romantiske oplevelse er at kigge på stjerner sammen, når solen er gået ned over en af øens tinder. 

Aktiviteter på din ferie

Naturelskere vil være vilde med at rejse til La Palma på ferie, for landskaberne her er meget interessante og smukke, og UNESCO-biosfære-reservatet Los Tilos giver masser af muligheder for at se sjældne dyr, blomster og planter mange steder på øen. 

La Palma er hjemsted for flere nationalparker og en vandresti mellem vulkaner. I centrum af øen ligger den uspolerede Parque Nacional de la Caldera de Taburiente. Her kan du opleve en rig variation af pinjeskove, vandfald, ferskvandskilder og vandrestier. Tag dit kamera med og få de skønne syn til at vare evigt. 

Dele af øen er dækket af et vulkanisk landskab og mod syd - langs med vulkanstien - kan du vandre langs med vulkanernes kanter og henover gabende kratere. 

Ud for La Palmas kyst kan du sejle på hvalsafari på en catamaran. Tilbring nogle uforglemmelige timer på havet, mens du spejder efter hvaler og delfiner, og udforsk også ‘Cueva Bonita’-grotten. 

Kulturliv på La Palma

La Palmas hovedstad, Santa Cruz de La Palma, er det kulturelle centrum på øen. Du kan udforske en lang række originale bygninger fra det 17. og 18. århundrede, der står som eksempler på elegant arkitektur i både spansk og maurisk stil. 

Et andet bemærkelsesværdigt levn fra byens fortid er Castillo de Santa Catalina, som er placeret på den nordlige ende af kystlinjen. Slottet var et ud af adskillige forter, som blev bygget i 1600-tallet som forsvar mod pirater. 

Hvis du vil lære mere om øens historie, så besøg La Zarza Cultural Park. Her kan du dykke ned i klippernes mysterier, hvor graveringer med cirkler, spiraler og tændstikmænd er blevet fundet. Disse fund er nogle af de vigtigste, der er gjort inden for arkæologien i den Kanariske øgruppe. 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i La Palma