Rejser til Laguardia

Laguardia er en stemningsfuld og meget velbevaret middelalderby, som ligger i Nordspaniens anerkendte Rioja-vinområde. Du har derfor her en perfekt base for at udforske nogle af Europas mest kendte rødvine - hele vejen fra drue til flaske. Selve Laguardia ligger på en lav bakke - naturligvis omgivet af vinmarker på alle sider. Flere steder rundt om i byen kan du nyde flotte udsigter over landskabet til De Kantabriske bjerge, som ligger mod nord.

Du kan stadig se den imponerende bymur rundt om den ældste del af byen. Navnet Laguardia stammer fra "La Guardia de Navarra", eftersom  byen blev grundlagt i det 12. århundrede som en del af forsvaret af Kongeriget Navarra. Før Laguardia, som den ses i dag på bakketoppen, blev bygget, udgravede man et netværk af tunneller. Her kunne befolkningen forskanse sig. Da de med tiden mistede deres forsvarsmæssige betydning, brugte indbyggerne dem i stedet til opbevaring og fremstilling af vin. Den tradition er fortsat frem til nutiden. og flere af vinkældrene kan du besøge. Senere i middelalderen blev byen befæstet med bymuren og bag den opførte man flere smukke palæer. Flere af dem kan du også stadig se.

En rejse tilbage i tiden

I dag har den autentiske middelalderstemning, som du oplever i byens smalle, brostensbelagte gader og på de små torve, gjort Laguardia til et af områdets mest attraktive rejsemål. Her kan det næsten føles som om, at du er rejst tilbage i tiden. Ikke mindst fordi de hyggelige gader også gemmer på charmerende hoteller samt ikke mindst vinbarer og gourmetrestauranter.

I betragtning af byens beskedne størrelse er der forbavsende mange restauranter i Laguardia. Dertil kommer, at du inden for gåafstand har adskillige vingårde, som både tilbyder rundvisninger og smagsprøver. Hvad angår restauranterne i Laguardia, følger de fleste den spanske tradition med at spise sent. Det er således ikke usædvanligt, at en restaurant først åbner klokke 21. Gør derfor gerne som de lokale, der sørger for at nyde en lidt sen og omfangsrig frokost. Så er det ikke noget problem at "holde ud" til sidst på aftenen til næste større måltid. På denne egn er grillet lam eller kulmule ledsaget af grønsager noget af det mest traditionelle, du kan bestille.

Transport

Der er busforbindelser til Vitoria, San Sebastian, Bilbao og andre byer i regionen. Den nærmeste togstation ligger i Logroño (18 km). Det anbefales dog at have en bil til rådighed, når du rejser til Laguardia. Ganske vist giver det ikke meget mening at bruge en bil i selve byen, hvor de fleste af den gamle bykernes smalle gader er forbeholdt fodgængere. Til gengæld får du mest ud af dine udflugter i resten af området, hvis du i egen eller en lejebil selv bestemmer tempoet og kan følge spontane indskydelser.

Nærmeste lufthavn er den ved Bilbao (120 km), men også San Sebastian Lufthavnen er en mulighed. Der er ikke direkte forbindelser videre fra lufthavnene til Laguardia, så også af den grund er det en fordel at booke en lejebil til rejsen hjemmefra.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Laguardia