Rejser til Lanzarote - Kanarieøernes vulkanske perle

Velkommen til en ø med behagelige temperaturer året rundt og en meget smuk natur. At rejse til Lanzarote er som at åbne en spændende skattekiste fyldt med smukke strande, god mad, afslappet atmosfære, velplejede golfbaner og bølger, der ville gøre enhver surfer glad. Bare for at nævne nogle få af de oplevelser, der venter her!
 
Lanzarote er den fjerdestørste ø i den kanariske øgruppe efter Tenerife, Fuerteventura og Gran Canaria. Det, der adskiller Lanzarote fra de andre kanariske øer, er helt klart det unikke landskab - men også det faktum, at Lanzarote har formået at bevare en ret autentisk og afslappet atmosfære. De lokale er gæstfrie og venlige, der er ikke meget masseturisme her, og strandene er meget sjældent overfyldte. Så er det heldigt, at Lanzarote har nogle af de mest fantastiske strande i øgruppen!

Lanzarote er en fantastisk destination for dig, der leder efter en aktiv ferie med et godt udvalg af aktiviteter; som cykling, lange vandreture med de flotteste udsigter, forskellige former for vandsport eller en tur på golfbanen. Lanzarote er også et populært rejsemål for dem, der elsker historie, kunst og natur. Lanzarotes natur er som et lille kunstværk skabt af vulkansk aktivitet; sorte lavastrande og et unikt månelandskab.

Rejsemål på Lanzarote
 
En rejse til Lanzarote bliver bare endnu bedre, hvis du finder den destination, der bedst opfylder dine ferieforventninger. Er du på udkig efter en livlig feriedestination med et godt udvalg af restauranter, barer og gode strande? Så er Puerto del Carmen på Lanzarotes sydkyst et godt valg. Eller hvorfor ikke bo i Lanzarotes hovedstad Arrecife, hvor historiske monumenter, fantastisk shopping og et rigt kulturliv venter. En anden populær feriedestination på Lanzarote er den superhyggelige kystby Playa Blanca.

Playa Blanca er kendt for sine charmerende hvide huse og fantastiske strande med udsigt til naboøen Fuerteventura. Den gyldne sandstrand Playa Papagayo, som ligger sydøst for Playa Blanca, anses for at være en af de smukkeste på De Kanariske Øer.
 
Hvis du er på udkig efter en rolig ferie med en god dosis kanarisk tradition og kultur, bør du gå efter nogle af Lanzarotes mindre destinationer. Tías, som ligger et par kilometer nord for Puerto del Carmen, kombinerer moderne faciliteter med kanarisk charme. Her finder du mange butikker, barer og restauranter, hvor du kan smage det autentiske kanariske køkken. Velbekomme!

Et andet roligt feriested på Lanzarote er Mozaga, som ligger i midten af øen. Mozaga er kendt for sit smukke landskab og traditionelle kanariske arkitektur.

Når vi nu er ved kanarisk tradition og kultur, må vi ikke glemme at nævne Yaiza; en herlig landsby, der er blevet kåret til en af Spaniens smukkeste byer overhoved. Yaiza ligger inde i landet på Lanzarotes sydvestkyst og har en atmosfære som ånder ro og stille dage.
 
Hvis du er på udkig efter en strandferie, er Costa Teguise en fantastisk destination. Costa Teguise ligger på Lanzarotes østkyst og har flere smukke strande - med Playa de las Cucharas som et af højdepunkterne. Takket være det rolige vand på mange af strandene og et stort udvalg af vandsportsaktiviteter er Costa Teguise en børnevenlig destination, hvor det er svært at kede sig - dette gælder både for store som små gæster.

En anden destination for dem, der er særligt glade for strandliv og vandsport, er Playa Famara på Lanzarotes nordvestkyst. Med sin lange, gyldne strand er Playa Famara et sandt surferparadis, der tiltrækker surfere fra hele verden.

Seværdigheder og aktiviteter på Lanzarote
 
Lanzarote har et væld af aktiviteter for alle aldre. Den måske mest populære aktivitet er en tur til Timanfaya National Park, som ligger ret tæt på den charmerende landsby Yaiza. Vi anbefaler at tage på en guidet tur (din guide er guld værd hvis du vil vide mere, end hvad der står i guidebøgerne) for at lære mere om historien bag det landskab, der er skabt af vulkansk aktivitet, eller tage på en vandretur i dit eget tempo. Spis gerne på restauranten El Diablo. Heroppe, på det, der er kendt som Ildbjerget, grilles maden over naturlig varme fra jordens centrum. Det glemmer du ikke.
 
Ud over nationalparken er Lanzarote verdensberømt for sine fremragende forhold for windsurfing og kiting. Lanzarote er også en velkendt destination blandt golfentusiaster. Nyd at slå til bolden på velholdte baner som Costa Teguise Golf, Puerto del Carmen Golf og Lanzarote Golf Resort - med fantastisk udsigt over både det vulkanske landskab og Atlanterhavet.
 
Er du hverken til golf eller surfing? Udforsk Lanzarote på to hjul, og oplev alt fra hyggelige landsbyer til den fantastiske kystlinje. Takket være det varierede terræn og behagelige klima er cykling en meget populær aktivitet på Lanzarote, og mange hoteller tilbyder cykeludlejning.

Mad og vin på Lanzarote

 Lanzarotes mad- og drikkekultur er lige så varieret og spændende som landskabet. Prøv for eksempel lokale favoritter som Papas Arrugadas eller Sancocho. Førstnævnte er en lækker kartoffelret (kartofler i ovn med virkelig meget salt) serveret med en sauce med paprika, og sidstnævnte er en traditionel fiskeret, der normalt er lavet af torsk. Ellers er alle former for frisk fisk og skaldyr et kulinarisk højdepunkt her på øen. Vi er trods alt i Atlanterhavet.

Lanzarote er også kendt for sin vinproduktion. Vinstokkene vokser i tør lavajord og er beskyttet mod vinden af vægge af lavasten, som man igennem mange år har bygget op. Her skaber Lanzarotes vinproducenter nogle helt unikke vine - der er passion bag hver eneste dråbe. Vi anbefaler både en tur til nogle af Lanzarotes mange vingårde og at købe et par flasker med hjem til at smage derhjemme.

Hvornår skal man rejse til Lanzarote?
 
Det bedste tidspunkt at rejse til Lanzarote på bestemmer du selv. Med en gennemsnitstemperatur, der sjældent kommer under 20 grader, er Lanzarote en herlig ferieø hele året. Sommeren på Lanzarote har de højeste temperaturer og store menneskemængder, mens efteråret og foråret byder på en mere afslappet atmosfære.
 
Blandt skandinaver og danskere er vintersæsonen det mest populære tidspunkt at besøge øen på. Lanzarote Lufthavn ligger dejlig tæt på hovedstaden Arrecife og kun en kort køretur fra den mest populære destination Puerto del Carmen.
 
Tjek din kalender, tjek vores hoteller på Lanzarote, og nyd at gå på opdagelse på denne vidunderlige ø. 

Velkommen til Lanzarote med Escapeaway Hos os kan du skræddersy din rejse, så den passer til dig, enten med direkte fly eller med en mellemlanding, og du kan vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Pssst... Glem ikke at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller. Vi anbefaler også at leje en bil. Det gør, at du kan se mere af øen.

>>> Se alle vores udvalgte hoteller og lejligheder

>>> Se vores unikke Hideaways-hoteller 

>>> Læs mere om De Kanariske Øer

>>> Læs mere om hovedstaden Arrecife

>>> Læs mere om Puerto del Carmen

>>> Læs mere om Playa Blanca

>>> Læs mere om Yaiza
 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål på Lanzarote

 • Puerto del Carmen
  26 hoteller
  Puerto del Carmen er et populært rejsemål på Lanzarote på De Kanariske Øer, og er beliggende blot 10 kilometer fra lufthavnen ved hovedstaden Arrecife.
 • Playa Blanca
  12 hoteller
  Playa Blanca er en fantastisk destination på sydspidsen af Lanzarote, kendt for sine smukke strande, skønne atmosfære og naturskønne omgivelser. Det er en meget familievenlig destination, så det er det perfekte sted at holde ferie med børnene.
 • Costa Teguise
  8 hoteller
  Costa Teguise ligger lige øst for hovedstaden Arrecife og er en populær feriedestination på Lanzarote. Strandene i Costa Teguise tiltrækker både børnefamilier og vandsportsentusiaster - dette er en ferieby som passer fint for de fleste.
 • Arrecife
  4 hoteller
  Arrecife er hovedstaden på Lanzarote, og er beliggenede lige ved lufthavnen på den østlige del af øen. Uanset om du vil udforske Lanzarote til fods eller på cykeltur i det skønne naturområde, får du et godt udgangspunkt.
 • Yaiza
  2 hoteller
  Yaiza er en charmerende landsby på Lanzarote, som er beliggende mellem Puerto del Carmen og Playa Blanca, og lige ved indgangen til Timanfaya National Park og det specielle, vulkanske månelandskab.
 • Mozaga
  1 hotel
  Mozaga er en lille landsby beliggende i landlige omgivelser centralt på Lanzarote. Den centrale placering midt i vindistriktet giver samtidig et godt udgangspunkt for at besøge andre steder på øen.

Populære hoteller på Lanzarote

Spanien, De Kanariske Øer, Lanzarote, Yaiza
9,0
Fabelagtigt
683 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 13.6 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Lanzarote, Puerto Calero
9,1
Fabelagtigt
2419 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 14 km
 • Nærmeste strand: ca. 6 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Lanzarote, Tias
9,9
Fabelagtigt
257 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)