Rejser til Madrid

Spaniens hovedstad, Madrid er på mange områder ikke en storby ligesom Rom eller Paris, da byen mangler en "hoved attraktion" såsom Eiffeltårnet eller Colosseum. Rejser du til Madrid for at få kulturelle oplevelser, vil du dog ikke blive skuffet. Byen har utrolig mange seværdigheder og det er vidunderligt at shoppe i Madrid.

Storbyferie i Spaniens elegante hovedstad 

Den spanske hovedstad er en pulserende by med en særlig stemning af elegance, der byder på et væld af kulturelle og historiske seværdigheder. Gå på opdagelse på berømte kunstmuseer, i det gamle latinerkvarter eller i de idylliske parker. Mulighederne er næsten uendelige og i hvert fald nok til at fylde en 4-5 dages storbyferie helt med spændende nye oplevelser. Husk også at nyde storbyens mange fortovscaféer, smage de mange forskellige tapas eller prøve en gourmetrestaurant.

Madrid’s pulserende liv slår igennem overalt i nabokvartererne, og de fantastiske kunstattraktioner, den varierede kogekunst, det levende natteliv og et dynamisk modeshow er alle ting, som sætter kulør på tilværelsen i den spanske hovedstad. Der hænger fornem kunst på væggene af Paseo del Arte museet. Ved Royal Palace og Plaza Mayor finder man de prægtige pyntede Bourbon og Habsburg Madrid.

Imens kan vore maver fyldes på de gamle kroer og de moderne tapas restauranter ved La Latina.

Hvert enkelt distrikt har sit helt eget særpræg lige fra det luksuriøse Aalamanca til det frække Chueca, alternative Malasana og multikulturelle Lavapiés.

Madrid’s gyldne trekant af kunstattraktioner omfatter Prado Museum, det mere intime Reina Sofía Museum og Thyssen-Bornemisza Museum (med kunst fra det 18. – 20. århundrede) alle liggende tæt på hinanden på Paseo del Arte. Carrera de San jerónimo tager dig forbi parlamentet, El Congresso de los Diputados, hvor medlemmerne blev holdt op med våben i et forsøg på et kup i den tidlige post-Franco periode, og ned på Madrid epicentre Sol. Fra Sol kan du begive dig fra Calle Mayor til Plaza Mayor og se de omkringliggende vidundere fra Asturias gamle Madrid. Slap af i den franskprægede Parque del Buen Retiro og vis respekt for statuen med den faldne engel, Monumento al Ángel Caído.

Oplev Madrid på en storbyferie med Escapeaway og bo på nøje udvalgte hoteller i din ferie. Læs mere om hotellerne eller søg og sammenlign priser på rejser til Madrid i søgemaskinen.

Hoteller i Madrid

Rejseguide om Madrid

Madrid, beliggende i den centrale del af landet i kommunen af samme navn, har været Spaniens hovedstad siden 1561 og er en levende og kosmopolitisk by med museer, kunstgallerier og historiske seværdigheder i absolut verdensklasse, masser af grønne åndehuler spredt rundt omkring i byen, fremragende gastronomi, et væld af shoppingmuligheder og en majestætisk byarkitektur, der både egner sig til en forlænget weekend eller en længere storbyferie.

Vejret når du rejser

På trods af at være den højeste hovedstad i Europa (646 meter over havets overflade) så har Madrid som regel milde temperaturer om vinteren. Gennemsnitstemperatur i januar måned er således som regel på 5 grader – men vær opmærksom på at den kan ofte kommer under frysepunktet. Gennemsnitstemperaturen i juli måned ligger på 24 grader og sommeren kan blive meget varm, hvorfor man holder siestas på det varmeste tidspunkt af dagen. Air condition anbefales kraftigt.

Som regel klæder spaniolerne sig ret konservativt og Madrid er et forretningscentre, men for det meste kan man gå i al slags påklædning, især i Chueca. Det anbefales kvinderne at dække sig til, hvis man besøger kirkerne.

Seværdigheder

Madrid er berømt for sin rige historie og kultur og sine mange grønne områder, der samlet set byder på flere store seværdigheder end noget andet sted i Spanien (Barcelona inklusiv).

Madrid kan blandt andet prale med at rumme et af verdens absolut førende kunstmuseer, El Prado-museet, som har mere end 4.000 kunstværker, herunder ikoniske spanske mesterværker af Velazquez, såsom Las Meninas, samt mange unikke værker af Goya.

Et andet af Madrids kunstmuseer af meget høj klasse er Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, der byder på adskillige mesterværker indenfor moderne og nutidig kunst, herunder Picassos berømte værk Guernica.

Det tredje kunstmuseum af høj international klasse, som du kan opleve i Madrid, er Thyssen-Bornemisza-museet, der af mange betragtes som verdens mest betydningsfulde private kunstsamling, skabt af Baron Heinrich Thyssen-Bornemisza og hans søn Hans Heinrich og senere købt af den spanske stat i 1993. Museet er mere internationalt orienteret end Reina Sofia-museet med mesterværker af blandt andre Van Gogh, Cézanne og Rembrandt.

Tilsammen danner de tre kunstmuseer en kunsterisk triangel, som du ikke finder i nogen anden europæisk storby - og nogle kunstkendere vil hævde, at d