Rejser til Mallorca

Rejs til Mallorca med Escapeaway og oplev danskernes feriefavorit med lækre strande, flotte hoteller, god mad og masser af aktiviteter for hele familien. Du kan rejse med rutefly til Mallorca fra København, Billund, Aalborg og Hamburg til nettets bedste priser. Søg nu - så er du godt på vej!

Mallorca er Spaniens største ø, og en del af øgruppen Balearerne i Middelhavet. Selvom turisme udgør hovedindtægtskilen på Mallorca og beskæftiger over halvdelen af befolkningen, er landbruget også vigtigt.

Det er ikke svært at forstå, hvorfor Mallorca er et så populært rejsemål. Her finder turisterne dejlige strande, varme og gode faciliteter i rigelige mængder. Når du rejser til Mallorca får du en relativt kort rejse, hvilket især er populært blandt børnefamilier.

Udvalgte hoteller på Mallorca

Hos Escapeaway har vi gjort en stor del af arbejdet for dig. Vi har udvalgt en række hoteller, hvor du får en god kombination af pris, beliggenhed og frem for alt tilfredshed hos gæsterne. Kun hoteller på Mallorca, som har over 4 stjerner i gennemsnit fra anmeldelser, kommer med i vores udvalg, og sammen med de fleksible rejsedatoer med rutefly (også med lavprisfly), samt dansk Rejsegaranti, giver det dig mulighed for at booke en problemfri rejse, hvor alt er samlet i én booking - nemmere bliver det ikke.

Læs mere om: Hoteller på Mallorca | All Inclusive på Mallorca

Ferielejligheder

På Mallorca er det meget attraktivt at booke en ferielejlighed, som alternativ til den klassiske hoteloplevelse. Ferielejlighederne er større end hotelværelserne, og indeholder et lille køkken og en spiseplads, så man har mulighed for at indtage nogle af dagens måltider hjemme, enten indenfor eller på terrassen/balkonen, alt efter indretningen. Mange vælger stadig at spise et eller flere måltider "ude", da det er både billigt og godt, men i en ferielejlighed har man mulighed for fx. at spise morgenmad og frokost sammen som familie.

Hos Escapeaway finder du et bredt udvalg af ferielejligheder over hele Mallorca. Du finder dem ved at bruge filteret "Lejlighed" eller "Lejlighed / hotel" i venstre side. Sidstnævnte er den ultimative kombination af begge verdener, hvor du bor på et resort med masser af faciliteter, men stadig har din egen ferielejlighed og ekstra plads.

Mallorcas seværdigheder, natur og mad

Mallorcas natur byder på mange forskelligartede oplevelser trods det den begrænsede størrelse. Her kan man udover de mange strande, og bjergene bl.a. opleve adskillige drypstenshuler. Er man på Mallorca i februar kan man nyde synet af de blomstrende mandeltræer, som dækker landskabet med deres hvide og rosa blomster. Floraen på Mallorca rig på spændende arter, som kan opleves på de mange vandreruter. Dyrelivet bærer præg af Mallorcas isolation, og der findes således ingen større vilde dyr udover bjerggeder. Tilgengæld er der mange forskellige fuglearter, både fugle som holder til fast på øen, og arter fra nord som overvintrer her.

I Mallorcas hovedstad, Palma de Mallorca, er katedralen La Seo et must at besøge, og den gamle bydel er desuden hyggelig at slentre rundt i. Byen rummer også flere andre interessante bygningsværker fra forskellige tidsperioder. Mallorca har igennem tiderne tiltrukket mange kunstnere, og også i dag slår mange sig ned på øen hvorfor der da også er et stort udbud af spændende gallerier at besøge.

Gsstronomisk fornægter turistmens indflydelse sig ikke, og mange steder serveres retter der er meget tæt på det turisterne kender hjemmefra. Men er man lidt mere eventyrlysten har det traditionelle mallorcinske køkken meget at byde på. Mallorcas placering i Middelhavet præger de traditionelle retter med fisk, skaldyr og blæksprutter, men også øens egenproduktion af frugt og grønt viser sig i gastronomien.

Selvom det er de dejlige stande flest turister kommer til Mallorca for, er her også mange spændende muligheder for at holde en aktiv ferie. Der er gode vandreture i Serra de Tramuntana bjergkæden. Cykling er også populært, og flere professionelle cykelhold holder træningslejre her om foråret. Derudover er der adskillige golfbaner og selvfølgelig rige muligheder for diverse vandsportsaktiviteter.

Kort over Mallorca

Herunder finder du et kort over Mallorca, hvor du kan finde de enkelte hoteller. Escapeaway' hoteller på Mallorca er centreret omkring Alcudia-bugten, Palma-bugten, Santa Ponsa, Cala d'Or og Cala Millor.Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Populært på Mallorca

Spanien, Mallorca, Sa Coma
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Pollensa
  • Nærmeste lufthavn: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Pollensa
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Vejret og temperaturer på Mallorca

Hvornår er det bedste at rejse til Mallorca? Tjah, vi mener jo at Mallorca er dejligt året rundt, men hvis man ønsker at tage del i både det travle natteliv, lange stranddage og opleve al Mallorcas utrolige natur på den bedste måde, så finder man altså det bedste vejr på Mallorca i sommermånederne - her får man en ultimativ kombination af lav luftfugtighed, meget lidt regn og masser af solskin.

For dem der ønsker mere ro omkring sig, køligere dage og måske tid til at vandre eller cykle i bjergene, er forår og efterår behageligt køligt, hvilket giver de besøgende en chance for at nyde denne smukke ø i et andet tempo.

Foråret på Mallorca har generelt et mildt klima, hvor der faktisk er masser af solskin og dermed mulighed for udendørs aktiviteter. Men mens der er masser af solskin i løbet af dagen, kan aftenerne blive ret kølige, og det kan være nødvendigt at lukke op for varmen i det tidlige forår. Fra marts til maj får Mallorca kun en meget moderat mængde nedbør (ca. 30 mm i april og maj), som dog flader noget ud ud mod slutningen af ??maj, efterhånden som sommeren kommer.

Sommeren er Mallorcas store styrke, og populariteten kommer fra de høje gennemsnitstemperaturer og næsten ingen regn i løbet af sommeren. Turistbesøgene svulmer til næsten 1,5 millioner i de travle sommermåneder. Men med over 80 (lækre!) strande er det ikke svært for de besøgende at finde plads til badehåndklædet, og temperaturerne kommer ofte over 29° C. De varme dage forbliver dog som oftest behagelige, da øen nyder godt af lav luftfugtighed og en blid kystbrise.

Dagene er lange mellem juni og august, med solskin i gennemsnit mellem 10 og 11 timer om dagen. Du skal desuden være uheldig for at blive fanget i regnvejr - især i juli, hvor den gennemsnitlige nedbør er helt nede omkring de 5 mm.

Efteråret på Mallorca er smukt, og som sommeren klinger af, begynder øen at forberede sig på sin traditionelt rolige vinter. Efterårstemperaturen er dog stadig gennemsnitligt et stykke oppe i 20'erne i september, mens den falder til omkring 18° C i november. Solen er nu kun fremme omkring fem eller seks timer om dagen, men giver stadig tid for fx. de mange cykelturister, til at nyde øens mange og varierede stier. Regnen melder dog gerne sin ankomst  i efteråret, da den gennemsnitlige nedbør stiger hurtigt frem mod ca. 73 mm i november.

Vinteren er mindre våd end efteråret, og mange helårsturister vender tilbage i denne tid for at nyde de milde temperaturer, og evt. fejre jul eller nytår her.  Nedbøren falder til mellem 30 mm og 40 mm, og man kan nyde fornuftige temperaturer på omkring 15-16° C.

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér