Rejser til Mallorca

Rejs til Mallorca med Escapeaway og oplev danskernes feriefavorit med lækre strande, flotte hoteller, god mad og masser af aktiviteter for hele familien. Du kan rejse med rutefly til Mallorca fra København, Billund, Aalborg og Hamburg til nettets bedste priser. Søg nu - så er du godt på vej!

Mallorca er Spaniens største ø, og en del af øgruppen Balearerne i Middelhavet. Selvom turisme udgør hovedindtægtskilen på Mallorca og beskæftiger over halvdelen af befolkningen, er landbruget også vigtigt.

Det er ikke svært at forstå, hvorfor Mallorca er et så populært rejsemål. Her finder turisterne dejlige strande, varme og gode faciliteter i rigelige mængder. Når du rejser til Mallorca får du en relativt kort rejse, hvilket især er populært blandt børnefamilier.

Udvalgte hoteller på Mallorca

Hos Escapeaway har vi gjort en stor del af arbejdet for dig. Vi har udvalgt en række hoteller, hvor du får en god kombination af pris, beliggenhed og frem for alt tilfredshed hos gæsterne. Kun hoteller på Mallorca, som har over 4 stjerner i gennemsnit fra anmeldelser, kommer med i vores udvalg, og sammen med de fleksible rejsedatoer med rutefly (også med lavprisfly), samt dansk Rejsegaranti, giver det dig mulighed for at booke en problemfri rejse, hvor alt er samlet i én booking - nemmere bliver det ikke.

Læs mere om: Hoteller på Mallorca | All Inclusive på Mallorca

Ferielejligheder

På Mallorca er det meget attraktivt at booke en ferielejlighed, som alternativ til den klassiske hoteloplevelse. Ferielejlighederne er større end hotelværelserne, og indeholder et lille køkken og en spiseplads, så man har mulighed for at indtage nogle af dagens måltider hjemme, enten indenfor eller på terrassen/balkonen, alt efter indretningen. Mange vælger stadig at spise et eller flere måltider "ude", da det er både billigt og godt, men i en ferielejlighed har man mulighed for fx. at spise morgenmad og frokost sammen som familie.

Hos Escapeaway finder du et bredt udvalg af ferielejligheder over hele Mallorca. Du finder dem ved at bruge filteret "Lejlighed" eller "Lejlighed / hotel" i venstre side. Sidstnævnte er den ultimative kombination af begge verdener, hvor du bor på et resort med masser af faciliteter, men stadig har din egen ferielejlighed og ekstra plads.

Mallorcas seværdigheder, natur og mad

Mallorcas natur byder på mange forskelligartede oplevelser trods det den begrænsede størrelse. Her kan man udover de mange strande, og bjergene bl.a. opleve adskillige drypstenshuler. Er man på Mallorca i februar kan man nyde synet af de blomstrende mandeltræer, som dækker landskabet med deres hvide og rosa blomster. Floraen på Mallorca rig på spændende arter, som kan opleves på de mange vandreruter. Dyrelivet bærer præg af Mallorcas isolation, og der findes således ingen større vilde dyr udover bjerggeder. Tilgengæld er der mange forskellige fuglearter, både fugle som holder til fast på øen, og arter fra nord som overvintrer her.

I Mallorcas hovedstad, Palma de Mallorca, er katedralen La Seo et must at besøge, og den gamle bydel er desuden hyggelig at slentre rundt i. Byen rummer også flere andre interessante bygningsværker fra forskellige tidsperioder. Mallorca har igennem tiderne tiltrukket mange kunstnere, og også i dag slår mange sig ned på øen hvorfor der da også er et stort udbud af spændende gallerier at besøge.

Gsstronomisk fornægter turistmens indflydelse sig ikke, og mange steder serveres retter der er meget tæt på det turisterne kender hjemmefra. Men er man lidt mere eventyrlysten har det traditionelle mallorcinske køkken meget at byde på. Mallorcas placering i Middelhavet præger de traditionelle retter med fisk, skaldyr og blæksprutter, men også øens egenproduktion af frugt og grønt viser sig i gastronomien.

Selvom det er de dejlige stande flest turister kommer til Mallorca for, er her også mange spændende muligheder for at holde en aktiv ferie. Der er gode vandreture i Serra de Tramuntana bjergkæden. Cykling er også populært, og flere professionelle cykelhold holder træningslejre her om foråret. Derudover er der adskillige golfbaner og selvfølgelig rige muligheder for diverse vandsportsaktiviteter.

Kort over Mallorca

Herunder finder du et kort over Mallorca, hvor du kan finde de enkelte hoteller. Escapeaway' hoteller på Mallorca er centreret omkring Alcudia-bugten, Palma-bugten, Santa Ponsa, Cala d'Or og Cala Millor.

Læs mere om Mallorca

Vejret og temperaturer på mallorca

Hvornår er det bedste at rejse til Mallorca? Tjah, vi mener jo at Mallorca er dejligt året rundt, men hvis man ønsker at tage del i både det travle natteliv, lange stranddage og opleve al Mallorcas utrolige natur på den bedste måde, så finder man altså det bedste vejr på Mallorca i sommermånederne - her får man en ultimativ kombination af lav luftfugtighed, meget lidt regn og masser af solskin.

For dem der ønsker mere ro omkring sig, køligere dage og måske tid til at vandre eller cykle i bjergene, er forår og efterår behageligt køligt, hvilket giver de besøgende en chance for at nyde denne smukke ø i et andet tempo.

Foråret på Mallorca har generelt et mildt klima, hvor der faktisk er masser af solskin og dermed mulighed for udendørs aktiviteter. Men mens der er masser af solskin i løbet af dagen, kan aftenerne blive ret kølige, og det kan være nødvendigt at lukke op for varmen i det tidlige forår. Fra marts til maj får Mallorca kun en meget moderat mængde nedbør (ca. 30 mm i april og maj), som dog flader noget ud ud mod slutningen af ??maj, efterhånden som sommeren kommer.

Sommeren er Mallorcas store styrke, og populariteten kommer fra de høje gennemsnitstemperaturer og næsten ingen regn i løbet af sommeren. Turistbesøgene svulmer til næsten 1,5 millioner i de travle sommermåneder. Men med over 80 (lækre!) strande er det ikke svært for de besøgende at finde plads til badehåndklædet, og temperaturerne kommer ofte over 29° C. De varme dage forbliver dog som oftest behagelige, da øen nyder godt af lav luftfugtighed og en blid kystbrise.

Dagene er lange mellem juni og august, med solskin i gennemsnit mellem 10 og 11 timer om dagen. Du skal desuden være uheldig for at blive fanget i regnvejr - især i juli, hvor den gennemsnitlige nedbør er helt nede omkring de 5 mm.

Efteråret på Mallorca er smukt, og som sommeren klinger af, begynder øen at forberede sig på sin traditionelt rolige vinter. Efterårstemperaturen er dog stadig gennemsnitligt et stykke oppe i 20'erne i september, mens den falder til omkring 18° C i november. Solen er nu kun fremme omkring fem eller seks timer om dagen, men giver stadig tid for fx. de mange cykelturister, til at nyde øens mange og varierede stier. Regnen melder dog gerne sin ankomst  i efteråret, da den gennemsnitlige nedbør stiger hurtigt frem mod ca. 73 mm i november.

Vinteren er mindre våd end efteråret, og mange helårsturister vender tilbage i denne tid for at nyde de milde temperaturer, og evt. fejre jul eller nytår her.  Nedbøren falder til mellem 30 mm og 40 mm, og man kan nyde fornuftige temperaturer på omkring 15-16° C.

Læs mere

Lufthavne og transport på Mallorca

Mallorcas status som Europas ferieø nummer 1 gør, at lufthavnen i Palma er en af Europas travleste i sommermånederne, og selv på årsbasis har den en volumen, som gør den til Spaniens 3.-største. Der flyves til lufthavnen på Mallorca fra både København, Billund, Aarhus, Aalborg og Hamburg i sommermånederne, og flytiden til Mallorca er ca. 2,5 til 3 timer, alt efter afgangslufthavn.

Når du skal fra lufthavnen i Palma de Mallorca og frem til dit hotel, så kan du leje en bil og køre selv. Mange vælger denne løsning for at have den ultimative frihed under deres ferie. Det er naturligvis også muligt at booke en decideret transfer med fx. taxa eller shuttle, ligesom man kan tage en bus ind til Palma by. Der er ingen forbindelse til tog eller Metro fra lufthavnen i Palma, selvom den kun ligger ca. 8km udenfor byen.

Der er busforbindelser til mange steder på Mallorca, men afgangene er begrænset om søndagen og i lavsæsonen. Vil man have mulighed for at komme rundt og besøge Mallorcas seværdigheder er billeje derfor en oplagt mulighed, og kan arrangeres i de fleste populære turistbyer eller lufthavnen. Vi anbefaler at du lejer en bil hjemmefra som en del af din pakkerejse med Escapeaway.

Populære spørgsmål om Mallorca

Hvor skal man bo på mallorca?

Blandt danske familier er området omkring Alcudiabugten det mest populære. Her ligger flotte resorts side om side - alle med mindst én lækker pool, og ofte også med direkte adgang til stranden. Strækningen fra den smukke by Alcudia, og frem til Can Picafort summer hele sæsonen af ferieglæde, og ud over en sikker og rummelig strand, får man også masser af gode spisesteder. I øst finder man andre familiefavoritter som Cala Millor og Cala d'Or.

Er man på voksenferie og vil have noget mere autentisk, skal man kigge mod bjergkæden, som ligger i vest. Her finder man havnebyen Port de Soller, hvor bjergene tårner sig op og danner en gryde rundt om byen og havnen, som domineres af lystbåde i den helt store kaliber. Her leves livet tilbagelænet og til dels overdrevet, men stemningen er altid høj, og de kulinariske muligheder når et højt niveau her.

Hvad skal man se på mallorca - hvad kan man opleve?

En tur til Mallorca er ikke komplet uden en bådtur, som fx. kan kombineres med en bustur op i bjergene, og en togtur med appelsintoget fra havnebyen Port de Soller, gennem en 3km lang tunnel og ud på den Majorkinske slette, hvor appelsiner og citroner dyrkes i rigt mål. Oplev også den gamle by i Alcudia, eller katedralen i Palma. Det er også utroligt populært at cykle på Mallorca, både som turist og som amatørrytter, hvor man kan prøve kræfter med en række krævende stigninger.

Hvor ligger mallorca?

Ferieøen Mallorca er en del af en øgruppe i Middelhavet, som kaldes Balearerne - eller Illes Balears (catalansk) / Islas Baleares (spansk). Mallorca er klart den største af De Baleariske Øer, og ligger stik øst for den store, spanske kystby Valencia, som kan nås med færge fra hovedbyen Palma. Stort set stik nord i nogenlunde samme afstand, finder man den spanske storby Barcelona, som der også er færgeforbindelse til. Mallorca har en stærk forbindelse til netop Barcelona og den spanske region Catalonien.

Hvor stor er mallorca?

"Mallorca" betyder faktisk noget i retning af "Den Store Ø", og den er da også klart større end de andre øer i øgruppen. På den længste led er Mallorca knap 100km lang, og på den korte led knap 80km. Den samlede størrelse er 3.604 km2, hvilket er en anelse større end Fyn. Her bor til gengæld næsten dobbelt så mange indbyggere, nemlig omkring 900.000, hvoraf omtrent halvdelen bor i hovedbyen Palma.

Hvor lang tid tager det at flyve til mallorca?

Det tager omtrent 3 timer at flyve de ca. 1.900km fra hhv. København og Aalborg til Palma de Mallorca. Fra Billund til Mallorca er flyvetiden en anelse kortere. Du kan også flyve til Mallorca fra Hamburg på ca. 2 timer og 40 minutter.

Hvor varmt er der på mallorca - Hvordan er vejret?

Uanset årstid, så er det sjældent rigtigt koldt på Mallorca. Normalt vil man selv om vinteren have mindst 15 grader om dagen, men rigtige sommertemperaturer dukker først op i maj, hvor 25 grader er et normalt syn, efterhånden som Middelhavet bliver varmet op og bidrager til det gode vejr. Sommeren er meget varm, med daglige toppe på omkring 30 grader, ligesom der kan ventes sommerdage langt ind i oktober. I ydersæsonen er Mallorca et populært rejsemål for bl.a. cykelryttere, som nyder godt af den svage vind og de relativt høje temperaturer.

Hvor lang er badesæsonen på mallorca?

Havtemperaturen omkring Mallorca kommer først op over 20 grader i løbet af juni, så vil man på badeferie, anbefales det at vente til midten/slutningen af juni. Til gengæld kan man forvente, at badesæsonen fortsætter helt ind i september, hvor det er normalt med over 25 grader i vandet. Så har du mulighed for det, kan starten af september være et godt og billigt tidspunkt at rejse til Mallorca.

Hvad koster det at spise på mallorca?

Smag er subjektivt og dybt personligt, men vi tør godt sige, at det majorkinske køkken er blandt de bedre. Er du til fisk og skaldyr skal du ikke holde dig tilbage, og øen producerer også selv alt i grøntsager stort set året rundt, så råvarerne er altid friske. Af samme grund er det ikke ret dyrt at spise på Mallorca. Her kan du sagtens spise for omkring 200,- pr. person på en god restaurant - dog ikke omkring Soller og Port de Soller, hvor der generelt er skruet noget op for priserne.

Læs mere

Afbudsrejser og restpladser til Mallorca

Er budgettet stramt og fleksibiliteten i orden, så kan man prøve at søge efter restpladser til Mallorca. Ofte kan der optræde særdeles gode priser, når der er kort tid til afrejse, fx. fordi et flyselskab har indsat ekstra kapacitet, eller ved en decideret afbudsrejse, hvor gæster er blevet forhindret i at tage afsted. Restpladserne til Mallorca finder du ved at søge efter de rejsedage, som kan passe dig, og se, hvad der kommer frem af muligheder.

Når du rejser til Mallorca på en afbudsrejse med Escapeaway, ved du på forhånd, hvor du skal bo, og der er derfor ingen ubehagelige overraskelser. Du er som sædvanlig dækket af Rejsegaranti og vores normale service - du har bare fået en bedre pris.

Rejsemål på Mallorca

Alcudia

Rejser du til Alcudia, kan du oplev et mere ægte Mallorca, end i de populære, nærliggende feriebyer ude ved kysten. Samtidig er du dog blot få minutters kørsel fra bugtens skønne badestrande, der med rette regnes blandt de bedste på øen.

Rejser til Alcudia

Cala Bona

Den tidligere fiskerby Cala Bona som ligger det østlige Mallorca, er med sin fredelige atmosfære perfekt til en afslappende familie- eller parferie. Her har du en af øens bedste sandstrande og en perlerække af spændende udflugtsmål inden for din rækkevidde.

Rejser til Cala Bona

Colonia Sant Jordi

Colonia Sant Jordi, der sommetider kaldes Port de Campos, ligger på Mallorcas sydøstlige kyst og byder på fremragende faciliteter til en sol- og strandferie.

Rejser til Colonia Sant Jordi

Palma Nova

Palma Nova er et af Mallorcas livligste feriesteder og et ideelt rejsemål for familier, grupper, singler og par, der vil nyde en god dag på stranden eller ved poolen med mulighed for en festlig tur i byen om aftenen.

Rejser til Palma Nova

Playa de Muro - Alcudia

Rejser til Playa de Muro - Alcudia

Santa Ponsa

Den gamle fiskerby, der i dag er et livligt ferieresort, byder på et stort udvalg af hoteller og lejligheder, gode restauranter og caféer, barer, golfbaner og kurbade, samt masser af plads på den brede sandstrand.

Rejser til Santa Ponsa

Populært på Mallorca

Spanien, Mallorca, Cala Millor
  • Nærmeste lufthavn: 70 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Alcudia
  • Nærmeste lufthavn: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Cala Ratjada
  • Nærmeste lufthavn: 77 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér