Rejser til Alaro

Alaro ligger i en fredelig dal ved de sydlige skråninger af bjergkæden Tramuntana på Mallorca. Her kommer du ind i den grønne, smukke natur, men stadig komfortabelt tæt på Palma. Book din rejse til Alaro med Escapeaway i dag!

På trods af at dette er et mindre rejsemål, har Alaro på Mallorca stadig masser at byde på. Den antikke arkitektur og de smalle brostensbelagte gader skaber tilsammen en autentisk charme, der står i skarp kontrast til nogle af de bedre kendte feriesteder ved kysten. Du kan med fordel rejse til Alaro, hvis du ønsker at undslippe turistmængderne. Landsbyen ligger næsten skjult i en grøn dal, så der er fred og ro, men får du alligevel lyst til lidt mere liv, er du inden for rækkevidde af Palmas strande og leben.

Velkommen til Alaro med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Mallorca hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Bestil rejsen til Spanien som en samlet pakke med fly, hotelophold og lejebil, eller book blot dit hotelophold igennem Escapeaway hvis du selv vil arrangere din rejse til Alaro. Vælg det rigtige hotel til din rejse, læs mere om hoteller på Mallorca.

>> Læs også om rejser til Alcudia
>> Sådan booker du en fleksibel pakkerejse til Mallorca

Hoteller i Alaro

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Mallorca og bo i nærheden af Alaro har jeg her samlet lidt information og fakta om rejsemålet. På vores blog om rejser finder du mere inspiration til din rejse, her skriver vi bla. om emner som f.eks. seværdigheder, vejret på Mallorca, maden, historien og de mange dejlige strande.

Kulturlivet

Oprindeligt var byen formentlig en del af et arabisk landsted kaldet Oloron. Alaro optræder første gang i de historiske kilder i forbindelse med de catalanske erobringer af Mallorca i det trettende århundrede.

Håndværksindustri har spillet en vigtig rolle i Alaros vækst. Den vigtigste var skoproduktionen. På sin højde var byen således hjemsted for 30 skofabrikker med over 2000 ansatte. I dag har Tony Mora stadig et værksted, hvor han fremstiller sine verdensberømte, håndlavede cowboystøvler.

De senere årtier er der dog sket i skifte, hvor industrien er blevet erstattet af turisme og indtægter fra fastboende udlændige. Slår du dig ned lidt tid på det store torv for at nyde den afslappede atmosfære og al fresco spisning, vil det da også hurtigt stå klart for dig, hvorfor Alaro er så tiltalende et feriemål.

Hvis du timer dit besøg rigtigt, kan du opleve en af byens festivaler. Sankt Roque fejringen finder sted i ugen frem til den 16. august, og er kendt for optoget med kæmper, der fylder torvet. Der er også et håndværksmarked i begyndelsen af oktober. Håndværkere fra hele Mallorca samles for at vise og sælge deres produkter.

En skjult perle

Fredelig Alaro er anderledes end mange af de feriesteder, du finder langs Mallorcas kyst. Denne indlandsby på den vestlige del af øen, er klemt inde mellem to bjergtoppe i midten af en dal. Takket være de omkringliggende sletter, fyrretræer og toppe er det et meget populært sted blandt vandrere. Enhver, der ønsker at opleve det ægte Spanien, vil dog blive imponeret her. 

Selve landsbyen syner umiddelbart ikke af så meget med dens lave rustikke, sandfarvede murstenbygninger, som giver plads til et søvnigt torv, Plaza del Ayuntamiento. Dette er byens hjerte, og de få bagerier og caféer, der omkranser torvet summer af liv, når de lokale mødes for en snak over en kop kaffe og churros. På bakken over Alaro ligger ruinerne af en borg fra det 15. århundrede. De to timers vandretur til toppen belønnes med utrolige udsigter over landskabet. 

Seværdigheder

Den største attraktion i Alaro er Castell d'Alaro. Den betragtes som et must see for alle, der besøger området. Borgen ligger en udfordrende to timers vandretur fra centrum af landsbyen. Det er dog muligt at køre en del af vejen op med parkering ved den anerkendte restaurant Es Verger. Når du når op til ruinerne af borgen, belønnes du med betagende udsigt over det mallorcanske landskab hele vejen til Palma-bugten. Nyd eventuelt synet mens du nyder en velfortjent drink fra baren.

Aktiviteter

Takket være sin beliggenhed på skråningerne af Tramuntana bjergkæden har Alaro længe været en populær base for vandrere og cyklister. Mange amatør- og professionelle cykelryttere drager fordel af byens nemme adgang til nogle af øens bedste cykelruter på vej. Det omkringliggende landskab rummer desuden mange kendte vandrestier. Der er da også mange hoteller og firmaer i og omkring Alaro, som henvender sig netop sports- og friluftsentusiaster.

Alaro har et ugentligt marked hver lørdag. Fra kl. 8.00 til 14.00 kan du her gå på jagt efter lokale, friske råvarer og tøj.

Maden og drikke

Efter en aktiv dag på cykel eller med vandring, er torvet i Alaro det ideelle sted at nyde en afslappende aften. Det populære pizzaria og isbar har en naturlig tiltrækningskraft på det yngre publikum, men udforsker man de brostensbelagte sidegader vokser udvalget af spisesteder betragteligt. Her er noget for næsten enhver smag. Alaro er trods sin forholdvis beskedne størrelse en multikulturel by, hvilket blot beriger bylivet.

Lidt længere ud af byen finder du den yderst populære Es Verger. Den familiedrevne Lamme-restaurant bruger traditionelle metoder i tilberedningen af måltiderne til deres gæster. Den fantastiske udsigt er en ekstra bonus. I den nærliggende Santa María finder du desuden den velkendte restaurant 'Molí des Torrent' og i Orient, kun en kort køretur væk, byder restauranten Mandala på et fransk, spansk og asiatisk fusionskøkken.

Lokal transport

Da offentlig transport fra Son Sant Joan lufthavnen ikke er en praktisk mulighed, bør man overveje at enten leje en bil i lufthavnen eller arrangerer transport til byen med en af de mange taxier, som holder uden for ankomsthallen.

For besøgende der foretrækker at tage den korte rejse i bil fremfor taxi, kan efter at være kommet uden om de nordlige boligområder i Palma, følge den hurtige Ma-13-vej. Den vil fører dig så langt nord som Consell, hvorfra de noget langsommere Ma-2050 og Ma-2022 vil tage dig de sidste kilometer til Alaro.

På en god dag kan en erfaren chauffør tage turen på omkring 30 minutter, men ligesom ude på landet i Danmark, kan turen forlænges væsentligt, hvis du sidder fast bag en langsom lastbil eller traktor.

Oplevelser i området

Alaros nærmeste nabo er Binissalem. Den er kun en brøkdel af Alaros størrelse og består hovedsagelig af en hovedgade. I nærheden ligger også Consell, som for beboerne i Alaro mest har betydning på grund af dens togstationen, der giver nem adgang til Palma.

Du har et godt udgangspunkt for at udforske Mallorcas hovedstad. Alaro ligger således kun 25 minutters kørsel nord for Palma. Her vil du blive mødt af en labyrint af middelalderlige gader, et par flotte alléer med butikker og en havnefront med masser af store lystbåde. Dyk ind og ud af butikker og tapasbarer, og besøg derefter byens majestætiske, gotiske katedral.

Santa Maria del Cami ligger kun en kort køretur væk. Ligesom Alaro er den meget populært blandt fastboende udlændinge på øen. Den er også hjemsted for et af de bedste søndagsmarkeder på øen.

Direkte over bjergene fra Alaro finder du den Orient. Denne lille landsby ligger i hjertet af hvad der af mange anses for at være et af de smukkeste områder på Mallorca.

Historie og geografi

Når du rejser til Alaro er der kun en kort køretur fra lufthavnen, da byen ligger ca. 30 km nord for hovedstaden Palma og Son Sant Joan International Airport. Samlet set dækker det kommunale distrikt Alaro et areal på ca. 46 km2.

Selvom Alaro geografisk spænder vidt med i alt otte bjerge, hvor Puig de Font Fresca er på 836m og Puig Ventos er på 274m, som de højeste og laveste af de otte, er det uden tvivl, silhuetterne af de næsten symmetriske bjerge Alaro på 822m og Alcadena på 816m, der mest præger området.

Et besøg på Castell d'Alaro, der ligger på toppen af bjerget af samme navn, er et absolut must for alle, der besøger området. Herfra er der panoramaudsigt over øen lige fra Palma og Alcudia-bugterne til den storslåede Tramuntana bjergkæde. Vandreturen til toppen af bjerget er dog bestemt ikke for svage hjerter, eller folk med gangbesvær, da turen normalt tager omkring to timer fra nede fra centrum af Alaro. Klarer du turen, kan du belønne dig selv med et velfortjent glas sangria i Restauració de la Mare de Deu del Refugi.

I mallorcansk historie er den første skriftlige omtale af byen Alaro fra år 1241 som bosættelsen "Oloron". Det antages dog, at den oprindelige Castell d'Alaro blev bygget flere hundrede år tidligere. Der er stadig debat blandt de mallorcanske lærde om, hvordan byen oprindeligt blev navngivet. En teori er, at "Oloron" stammer fra det iberiske ord "Ilurone", som er almindeligt på hele det spanske fastland som en del af historiske bynavne.

Der er dog andre, som mener at bynavnet stammer fra en islamisk tekst i forbindelse med erobringen af øen i år 903, hvor ordene "Hisn al´-Arun" blev brugt til at beskrive et romersk fort beliggende på et højt og ensomt sted. Selv om begge argumenter er troværdige, er det tvivlsomt om den virkelige oprindelse af bynavnet nogensinde vil blive kendt. Nu til dags er borgere i byen under alle omstændigheder stolte af at blive beskrevet som enten "Alaroner" (mand) eller "Alaronera" (kvinde).

Meget lidt har ændret sig i Alaro siden man fik elektricitet på øen. Det skete den 15. august 1901. I dag har man dog vænnet sig til feriegæster, og de fleste lokale kan modstå trangen til at stirre på besøgende.

Hvem ville finde en ferie her tiltalende? Nok ikke så meget børn og eller unge teenagere, der måske vil savne lidt mere liv. Til gengæld synes mange midaldrende par og andre på udkig efter lidt fred og ro, at Alaro er en ægte skjult perle i sikker afstand fra øens neonoplyste sydkyst.

>> Sådan booker du en luksusrejse til Mallorca
>> Mallorca er perfekt til en miniferie

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Alaro?

9,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser