Rejser til Alcudia

Alcudia kaldes ofte børnefamiliernes paradis og jeg forstår godt hvorfor. Byen ligger på den nordlige del af Mallorca, og tilbyder fantastiske strande, en skøn kyststrækning og en levende familievenlig destination. Du finder mange familievenlige hoteller af høj kvalitet og et stort udvalg af aktiviteter for hele familien. Rejser du med Escapeaway til Alcudia bor du på nøje udvalgte hoteller i din ferie.

Du kan rejse til Mallorca året rundt fra alle lufthavne som f.eks. Billund, Aalborg, København og Hamborg lufthavne, og i nøjagtig det antal dage du ønsker. Rejser du på familieferie til Alcudia eller andre rejsemål på øen, kan du under rejsetemaer se de hoteller vi anbefaler som velegnet til familier. Af andre rejsetemaer og hoteltyper finder du bla. også godt til par og hoteller med udsigt for blot at nævne et par stykker. Sidst men ikke mindst vil jeg anbefale du overvejer en rundrejse, måske nogle dage i Palma, herefter nogle dage på et hideaways i bjergene for at afslutte rejsen med badeferie i Alcudia.

>> Få inspiration til din rundrejse på Mallorca
>> Læs mere om familieferie på Mallorca

Hoteller i Alcudia

Populære hoteller i Alcudia

Spanien, Mallorca, Alcudia
9,4
Fabelagtigt
550 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Alcudia
8,7
Meget godt
302 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Alcudia
9,3
Fabelagtigt
444 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder og oplevelser

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie i Alcudia. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Alcudias strand

En af de primære grunde til, at så mange feriegæster strømmer til Alcudia er, at byen byder på Alcúdia strand - eller Platja d'Alcúdia, som den hedder på mallorquinsk - som er en smuk sand-strand, der er i besiddelse af det blå flag.

Med sine 7 kilometer lange strækning af fint hvidt sand er Platja d'Alcúdia den største strand på De Baleariske Øer. Stranden har desuden en bred vifte af faciliteter fra strandbarer og restauranter til vandsports-faciliteter, offentlige toiletter, brusere, parkeringspladser, liggestole, parasoller og endda WiFi-forbindelse.

Stranden kan opdeles i to sektioner: Den første halvdel, der strækker sig fra Port d'Alcúdia til Ciudad Blanca, rummer de fleste faciliteter og aktivitetsmuligheder og er derfor også den mest besøgte. Længere op ad Alcúdia-bugten, i takt med at du nærmer dig Playa de Muro, er der flere roligere steder, hvor du kan bade og slappe af i solen uden at der er de helt store menneskemængder.

Der er livreddere på vagt i de travleste perioder af året, mens ingen kæledyr er tilladt på stranden.

Den gamle bydel i Alcudia

Den gamle bydel i Alcudia har stadig en bymur, der stammer fra det 14. århundrede, og det er muligt at træde op på muren og gå på den næsten hele vejen rundt om den oprindelige middelalderlandsby. 

Den gamle bydel er også vært for et marked både på søndage og tirsdage året rundt. Inden for bymurene er der en lang række populære restauranter og bistroer, der er berømte for at servere god, lokal mallorquinsk mad i intime, historiske omgivelser.

Den gamle bydel er også kulisse for Alcudias årlige festival for St. Jaume, der løber af stablen i ni dage i begyndelsen af juli. Her vælger hver gade vælger sit eget et tema og dekorerer deres gade ud fra det tema. I løbet af de ni dage arrangeres der flere traditionelle aftenbegivenheder i den gamle bydel, såsom romernes nat, hvor lokalbefolkningen fylder gaderne klædt i traditionelle antikke romerske klæder.

Hidroparken i Port d´Alcudia

Hidropark er et vandland, der ligger i Port d´Alcúdia, og som er det eneste vandland i den nordlige del af Mallorca. Udover to pool-områder med 6-7 forskellige vandrutschebaner i hver har parken, der strækker sig over hele 40.000 m2, en 54-hullers golfbane, spillehal, hoppeborg, Childrens World, wave-pool, restaurant, barbecue, en park med legeplads og trampoliner.

Her kan famlier med små og mellemstore børn let få en dag til at gå med god underholdning og fælles aktiviteter, der i øvrigt - naturligvis - er overvåget af livreddere.

Pollentia

Pollentai er en antik ruin by med resterne af forum, amfiteater og romerske boliger, der stammer fra den romerske by Pollentia, der var Alcudias forløber. Byen menes at være blevet grundlagt omkring år 123 f.Kr., men de første fysiske spor af byen er ældre. Det er derfor muligt, at den første bosættelse kun var en castra (dvs. en militær lejr), der skulle tjene som forsvar af øen imod indtrængende fjender fra havet (ikke mindst fønikerne, som romerne sloges med i de puniske krige)

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Alcudia, såsom byens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Alcudia ligger smukt på en lille halvø mellem Alcudia-bugten og Pollensa-bugten i Inca-distriktet på den nordøstlige del af Mallorca i øgruppen De Baleariske Øer, der foruden Mallorca består af Menorca, Ibiza og Formentera.

Den gamle historiske by har ikke mere end 5000-6000 indbyggere, men hvis man også tæller hele oplandet til byen og ferieresortet i Port d´Alcudia og Playa d´Alcudia med (dvs. kommune-området), er der omkring 20.000 fastboende indbyggere. I højsæsonen kan tallet dog virke som højere på grund af de mange sæsonboende mennesker og feriegæster, der strømmer til byen.

Klima og vejr

Alcudia har et behageligt mediterrant klima med varme somre og milde vintre, der gør byen til et ideelt rejsemål hele året rundt, ikke mindst, når den danske vinter er blevet kold, mørk, fugtig og blæsende.

De varmeste måneder i året i Alcudia er ikke overraskende august med 25 grader i gennemsnit, efterfulgt af juli med 24 grader og september med 21 grader, mens januar og februar med 9 grader i gennemsnit er de koldeste måneder i året, efterfulgt af december med 10 grader i gennemsnit og marts med 11 grader i gennemsnit.

Størst chance for dage uden nedbør er der i juli måned med 9 mm i gennemsnit, efterfulgt af juni med 14 i gennemsnit og august med 20 mm i gennemsnit, mens oktober med 63 mm i gennemsnit er den måned i året, der har mest nedbør i Alcudia, efterfulgt af september med 50 mm i gennemsnit og november med 47 mm i gennemsnit.

Historie

Området omkring Alcudia har været beboet lige siden bronzealderen, men det var først med romernes ankomst, at byen gjorde sin indtræden i historiebøgerne. Romerne brugte strandene i Alcúdia-bugten som strategisk punkt, da de koloniserede øen i år 123 f.Kr. 

Kort efter grundlagde romerne ø- og regionshovedstaden Palma og derefter (i samme år) byen Pollentia, som betragtes som Alcudias forløber, men som lå lidt syd for det nuværende Alcudia. Fra Pollentia var det ifølge romerske kilder muligt at se både bugten Pollenca og Alcúdia-bugten. 

Det er dog først senere, fra det første århundrede f.Kr., der findes fysiske spor af romernes færden og aktiviteter i byen, hvor man mener de grundlagde en castra (en romersk militær-lejr), der skulle tjene som forsvar af øen imod indtrængende fjender fra havet (ikke mindst fønikerne, som romerne sloges med i de puniske krige). Byen fik også en betydning for de romerske magthavere, eftersom byen producerede fremragende stoffer, der blev brugt i de mest eksklusive togas i Rom.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne i Alcudia?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 74 anmeldelser