Rejser til Alcudia

Den gamle del af Alcúdia ligger blot et par kilometer fra de kilometerlange sandstrande på Mallorcas smukke nordøstkyst. Det til trods har byen en meget tilbagelænet atmosfære, som man ikke umiddelbart forventer at finde så tæt på et af øens mest populære rejsemål, Port d'Alcúdia.

Især hvis du går en tur i de smalle, brostensbelagte gader bag den middelalderlige bymur en tidlig morgen eller sidst på dagen, når dagsturisterne er draget videre, er det nemt at føle sig hensat til en anden, svunden tid. Samtidig er dette en by med masser af liv, som ikke kun udgøres af turister. Læg for eksempel vejen forbi et af de ugentlige markeder (tirsdag og søndag) for at få en fornemmelse af ægte mallorcinske landsbyliv.

Børnevenlig strande inden for kort rækkevidde

Det som for alvor Alcudia til et af de mest attraktive rejsemål på Mallorca er dog uden tvivl nærheden til de flotte, børnevenlige badestrande, som blot er 5-10 minutters kørsel væk. Selve Alcúdia kan du udforske til fods, men har du en lejebil til rådighed, har du udover de lange strande ved Alcudia-bugten også nogle af øens mest interessante attraktioner og seværdigheder inden for din rækkevidde. Alcudias nok mest kendte historiske seværdighed er det lille amfiteater, som er en del af den romerske ruinby Pollentia i byens sydlige udkant.

Kan du løsrive dig fra de vidunderlige strande og det charmerende byliv i Alcudia, kan det også anbefales at køre en tur helt ud til spidsen af Formentorhalvøen. Tag dig god tid og nyd de spektakulære udsigter undervejs, der må regnes blandt de bedste på Mallorca. Lejer du en bil til din rejse, eller eventuelt en cykel, tager det dig heller ikke mange minutter at køre ned til naturparken S’Albufera, som er øens vigtigste vådområde med et rigt fugleliv.

Fordyb dig i middelhavskøkkenet

Efter en dag brugt på at solbade ved det azurblå, klare middelhav eller på oplevelsesrige udflugter, har du i Alcudia masser af gode restauranter, caféer og tapasbarer at slutte dagen af på. Både her og ude ved kysten er der naturligvis talrige steder med internationale, turistede menuer, men Alcudia er også kendt for at være et godt rejsemål, hvis du vil fordybe dig i mere autentiske retter fra middelhavskøkkenet.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links

Hoteller i Alcudia

Populært i Alcudia

Spanien, Mallorca, Alcudia
  • Nærmeste lufthavn: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Pool
Spanien, Mallorca, Alcudia
  • Nærmeste lufthavn: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool
Spanien, Mallorca, Alcudia
  • Nærmeste lufthavn: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Pool