Rejser til Alcudia

Alcudia bliver ofte omtalt som et paradis for børnefamilier, og det er med rette. Byen ligger på Mallorcas nordkyst og kan prale af en smuk kystlinje med fantastiske strande, hvilket gør den til en virkelig børnevenlig destination.

Selve Alcudia by er en malerisk by med rødder tilbage til romertiden, og det er en ideel destination for dem, der søger en blanding af historie, kultur og fantastiske strande på deres ferie. Gå gennem de brostensbelagte gader i den gamle bydel, og du vil opdage charmerende torve, hyggelige caféer og lokale håndværksbutikker. Her kan du også se den gotiske arkitektur i kirkerne Iglesia de Sant Jaume og Sant Vicenç Ferrer.

De gamle bymure og romerske ruiner vidner om Alcudias lange historie, og et besøg på det arkæologiske sted Pollentia vil give dig et indblik i byens fortid.

Inden for bymurene er der mange populære restauranter og bistroer, som er kendt for at servere god lokal mallorcinsk mad i intime, historiske omgivelser. På søndage og tirsdage året rundt afholdes der marked i den gamle bydel, som bestemt er et besøg værd.

Hvert år afholdes den årlige St Jaume-festival i den gamle bydel. Hver gade vælger et tema og dekorerer sin gade ud fra dette tema. I løbet af festivalens ni dage er der flere traditionelle aftenarrangementer, såsom den romerske nat, hvor de lokale fylder gaderne klædt i traditionelt gammelt romersk tøj.

Alcudias flotte strand

En af hovedårsagerne til, at folk strømmer til Alcudia, er den fantastiske Alcudia-strand, eller Platja d'Alcúdia, som den hedder på mallorkinsk. Den 9 kilometer lange hvide sandstrand strækker sig fra Puerto Alcudia til Playa de Muro og Can Picafort, og er den største strand på Mallorca. Her finder du en bred vifte af faciliteter fra strandbarer og restauranter til vandsportsaktiviteter, offentlige toiletter, brusere, parkeringspladser, liggestole, parasoller og endda WiFi-forbindelse.

Stranden kan opdeles i to dele, hvor den første strækker sig fra Port d'Alcúdia til Ciudad Blanca, hvor de fleste faciliteter og aktiviteter er placeret, og derfor også er den mest besøgte. Længere nede ad Alcúdia-bugten, når du nærmer dig Playa de Muro, er der flere roligere steder, hvor du kan svømme og slappe af i solen uden menneskemængder.

Vandlandet Hidropark i Port d´Alcudia

Vandlandet Hidropark i Port d'Alcúdia er det eneste vandland på nordsiden af Mallorca. Ud over to poolområder med 6-7 forskellige vandrutsjebaner i hver, har parken en 54-hullers golfbane, spillelokale, hoppeborg, børneverden, bølgebassin, restaurant, grillpladser, park med legeplads og trampoliner. Her kan familier i alle aldre nyde en dag med sjov og spænding.

Mad i Alcudia - nogle eksempler

 • Pa amb Oli er en af de enkleste og mest typiske retter i Alcudia og på Mallorca. Den består af hvidt brød gnedet med ramalletomat (en lokal tomatsort), olivenolie og salt. Nogle foretrækker at tilføje hvidløg, ost eller pålæg.
 • Frito Mallorquin er en traditionel kødret lavet af forskellige typer kød og grøntsager stegt sammen med olivenolie og krydret med salt, kanel, nelliker og paprika.
 • Fideuá omtales ofte som den mallorcinske version af den velkendte paella fra Valencia, og det er en meget populær ret på Mallorca. Den består af fisk, skaldyr og tynde nudler kogt med safran, hvidløg, paprika og olivenolie.
 • Sobrassada er en rå, tørret kødpølse lavet af udvalgte typer svinekød og krydret med salt, paprika og andre krydderier. Den har en lang historie på Mallorca og blev officielt anerkendt som Sobrasada de Mallorca af Balearernes regering og EU.
   

Velkommen til Alcudia med Escapeaway  

Med os kan du planlægge og tilpasse din rejse, så den passer til dig. Og du kan vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller.  Pssst.... glem ikke at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at maksimere dine muligheder for at udforske alle de fantastiske steder på øen.

>>> Se vores Hideaways-hoteller i Alcudia

>>> Læs mere om Playa de Muro

>>> Læs mere om Pollensa

>>> Læs mere om Can Picafort

>>> Læs mere om Mallorca

>>> Læs mere om Spanien

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Alcudia

Populære hoteller i Alcudia

Spanien, Mallorca, Alcudia
8,2
Meget godt
670 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 60 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Alcudia
9,3
Fabelagtigt
584 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 62 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Alcudia
8,0
Meget godt
407 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 61 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
 • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Alcudia?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 77 anmeldelser