Rejser til Andratx

I sin tid betød placeringen lidt inde i landet, at indbyggerne i Andratx var i sikkerhed fra pirater. I dag giver den smukke beliggenhed for foden af Tramuntana-bjergene dig en chance for at opleve det ægte Mallorca. Book din rejse til Andratx med Escapeaway i dag!

Rejs til Andratx, hvis du vil opleve det ægte Mallorca. Landsbyen ligger omgivet af appelsinlunde og mandeltræer i en dal ved den sydlige ende af Tramuntana-bjergene, men er til trods for den smukke beliggenhed befriende uturistet. Går du en tur i byens smalle gader blandt de charmerende rustikke huse, er det således ikke turister i gåsegang, du møder. Derimod kan du opleve det traditionelle landsbyliv, ikke mindst på det ugentlige marked (onsdag) hvor der stilles talrige boder op i de hyggelige gader i Andratx.

Det er dog ikke blot chancen for at opleve det autentiske mallorcinske landsbyliv, der gør Andratx til et attraktivt rejsemål på Mallorca. Det er i lige så høj grad at du her får et ideelt udgangspunkt for at udforske nogle af øens bedste strande, mest interessante byer og seværdigheder. Rejser du til Andratx om sommeren, tager det dig for eksempel ikke mange minutter at køre ned til de skønne klippe- og sandstrande ved Camp de Mar. Vil du ikke blot dase i solen ved det krystalklare hav, er der også masser af muligheder for at holde en aktiv ferie med udgangspunkt i Andratx.

De nærliggende Tramuntana-bjerge indbyder således både til vandring og cykling i storslåede, naturskønne omgivelser. Cykelturen til Port de Pollença regnes for eksempel af kendere for en af de flotteste i Europa og tiltrækker lycraklædte motionister fra hele verden. Efter en dag med aktive oplevelser, afslappende strandliv eller sightseeing, kan du slutte af med et velsmagende måltid på en af restauranterne i Andratx, hvor der er god mulighed for at stifte bekendtskab med det traditionelle køkken. Vil du have et endnu større udvalg af spisesteder og butikker, er der desuden kun få kilometer ned til havnebyen Port d’Andratx.

Velkommen til Mallorca med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Andratx og andre rejsemål på øen hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse

>> Læs også om rejser til Palma Nova

Hoteller i Andratx

Seværdigheder og udflugter

Der er bygninger i Andratx, som det er værd at lægge mærke til, som for eksempel Santa Maria kirken, der har rødder helt tilbage til det 13. århundrede. Byen mest kendte seværdighed er dog kunstcenteret CCA Andratx, hvor du kan se forskellige udstillinger med moderne kunst. Centeret er et af de største af sin slags på de Baleriske Øer. 

Det er dog primært den fredelige atmosfære og beliggenheden for foden af Serra de Tramuntana bjergene nær kysten, der gør Andratx til et attraktivt rejsemål. Du har således her en ideel base, hvis du vil holde en aktiv ferie med for eksempel vandre- og cykelture. Desuden er der under 5 kilometer til nærmeste strand (ved Camp de Mar), hvilket i bil ikke tager mere end 10 minutter at tilbagelægge.

Aktiv ferie i Andratx

Har du ikke medbragt din egen cykel, kan du blot leje en cykel på Mallorca. Så kan du udnytte de mange smukke cykelruter omkring Andratx, der findes i flere sværhedsgrader. Her er både ruter velegnede til afslappende ture med familien og mere seriøse udfordringer for dig, som ønsker at presse dig selv lidt. Det er for eksempel populært blandt motionscyklister at tage turen ned til Port de Pollença på cykel, som følger ma-10, der regnes blandt en af de smukkeste vejstrækninger gennem Serra de Tramuntana. Det er en tur med mange højdemeter, så formen bør være på plads allerede inden ferien. Til gengæld belønnes dine anstregelser med masser af flotte udsigter og passager af flere charmerende byer som Valldemossa, Deia og Soller.

Vil du hellere vandre, er der ligeledes masser af muligheder ikke langt fra Andratx. Du kan for eksempel vandre en tur op til  Sant Elm borgen og herfra nyde den udsigten til blandt andet Sa Dragonera øen. I nærliggende Port d'Andratx starter i øvrigt den kendte vandrerute GR221, der går på langs af Serra de Tramuntana. Har du en lejebil, kan du dog også nemt nøjes med at køre til gode udgangspunkter for kortere rundture. Er du golfspiller? Der er også talrige, anerkendte golfbaner inden for kort afstand af Andratx, for eksempel Golf De Andratx med 18 huller ved Camp de Mar få minutters kørsel væk.

Sa Dragonera Naturpark

Sa Dragonera, Drageøen, der ligger lige ud for Mallorcas vestspids, er et oplagt udflugtsmål, når du rejser til Andratx. Der er jævnligt bådafgange ud til øen fra den nærmeste kystby, Sant Elm. Sejlturen tager omkring et kvarter. Normalt er det også muligt at sejle dertil fra Port Andratx. Den ubeboede ø er blot omkring 6 kilometer lang, men du kan sagtens bruge en halv dag på at udforske naturparken til fods. Der er en håndfuld afmærkede ruter. Gå for eksempel en tur op til det gamle, forladte fyrtårn, hvorfra der er en fantastisk udsigt.  

Sa Dragonera var engang tilholdssted for pirater og smuglere, som udnyttede den tætte beliggenhed til Mallorca. Senere blev øen i kraft af dens skønhed ikke overraskende fokus for stor interesse fra investorer, der ville forvandle den til et ferieparadis. Miljøforkæmpere formåede dog at forpurre planerne. I slutningen af 1980'erne overtog myndighederne øen og udpegnede den til naturreservat.

Drageøen er blandt andet kendt for at huse en bestemt art af firben, som ikke findes andre steder. Den vil du med sikkerhed se masser af. Der er dog også mange andre dyr på øen, heriblandt adskillige havfugle. Selvom der ikke er egentlige badestrande, kan du sagtens finde et sted at tage en dukkert, hvis du trænger til lidt afkøling i varmen, så husk badetøjet. Derudover bør du også selv medbringe drikkevand, og hvad du ellers måtte have brug for i løbet af dagen. Det inkluderer naturligvis fornuftigt fodtøj til de ujævne stier.

Badestrande nær Andratx

Selvom du i Andratx bor lidt på afstand af den populære kyst, kan du nemt komme til stranden for at bade. Ved feriebyen Camp de Mar, som er bare 10 minutters kørsel væk, finder du for eksempel en af regionens mest populære badestrande. Den er med sit bløde sand og rolige vand velegnet til familier, men kan dog være tætpakket i højsæsonen. 

Synes du der er for livligt på den nærmeste strand, har du med fast base i Andratx dog også mange andre muligheder for at bruge en dag ved det turkisblå vand. Hvis du har en bil til rådighed, kan du således også nemt tage til stranden ved Sant Elm eller eventuelt Port d'Andratx, hvor det ved den naturlige havn også er muligt for at komme i vandet. 

Inspiration og fakta

Her får du lidt nyttig informationer om Andratx, der kan tjene som inspiration til din ferie på Mallorca. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration, og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere information eller nyttige tips din rejse, vil jeg anbefale jeg dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Mallorca og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Traditionelt mallorcinsk landsbyliv

Andratx ligger omgivet af mandel- og appelsinlunde i en dal omkring 5 kilometer fra kysten og den nærliggende havneby Port d'Andratx - de to forveklses i øvrigt ofte, men der er altså tale om to forskellige byer. Beliggenheden på den sydvestlige del af Mallorca for foden af Serra de Tramuntana bjergkæden gør Andratx til et godt rejsemål for dig, som vil opleve ægte mallorcinsk landsbyliv, men samtidig ønsker at have spændende udflugtsmål og lækre badestrande inden for kort rækkevidde. 

Ligesom man ser det for mange af Mallorcas andre gamle bjerglandsbyer, blev Andratx i sin tid anlagt et lille stykke inde i landet på sikker afstand af kysten, der i lange perioder var udsat for piratangreb. I stedet anlagde ved den udsatte kyst blot en havn for sig selv, i dette tilfælde Port d'Andratx, som i dag har udviklet sig til en ferieby i sig selv. Andratx er derimod stadig på mange måder indbegrebet af en søvnig bjerglandsby, hvor livet går sin gang, som det altid har gjort. Nuvel, også her er da efterhånden opstået en vis turisme, men ikke i nær samme grad som ude i de mere kendte badebyer langs kysten. 

Selvom byen ikke er spækket med gamle, spektakulære bygninger, vil du tydeligt kunne fornemme, at du befinder dig i en by med dybe historiske rødder. Andratx fandtes således allerede som by, da romerne indvaderede i det 2. århundrede f.v.t. Romerne kaldte byen for Andrachium, men efterlod i øvrigt ikke nogle markante spor i dette område, omend man dog her har gjort fund af blandt andet mønter fra denne periode. 

Det er nu heller ikke udvalget af historiske seværdigheder, der er det bedste argumentet for at holde din ferie i Andratx. Dette er til gengæld et godt rejsemål for dig, som gerne vil bo lidt på afstand af masseturismen og ikke mindst have et godt udgangspunkt for at udforske nogle af de smukkeste egne på Mallorca. 

Restauranter og shopping

Der er et fornuftigt udvalg af spisesteder i selve Andratx, hvor du kan få et godt måltid - for eksempel en lækker paella, som er lavet på den helt rigtige, spanske måde med helt friske lokale ingredienser. Selvom det ikke er således ikke er strengt nødvendigt at forlade byen for at stille sulten, kan det anbefales også at køre en tur til for eksempel Port d'Andratx, som i højere grad er en ferieby og dermed har mere restaurantliv. Er det en eksklusiv kulinarisk oplevelse, du søger, kan du køre i modsat retning til nabobyen Es Capdella, hvor du blandt andet finder Michelin-restauranten Zaranda. 

Billedet er lidt det samme, når det gælder indkøbsmuligheder i Andratx. Du kan således få det meste, du har brug for i byens minimarkeder, men vil du shoppe modetøj, lokale brugskunst og souvenirs, er mulighederne større bare 10 minutters kørsel væk i Port Andratx. Det kan dog også varmt anbefales at gå en tur på Andratx' ugentlige marked (onsdag-morgen), hvor der udover fødevarer også er gode chance for at finde et godt souvenir og ikke mindst opleve en del af det mallorcinske hverdagsliv.  

Transport

Der er knap 40 minutters kørsel fra Palma de Mallorca Lufthavn til Andratx, hvis du tager ringvejen omkring Palma for at ungå trafikken i centrum. Der er ikke direkte bus til Andratx fra lufhavnen, men du kan eventuelt tage bussen ind til Palma og her skifte til lokalbussen, der normalt kører flere gange dagligt til Andratx. Tjek køreplanen på forhånd.

Vil du ikke være afhængig af offentlig transport, er det naturligvis også muligt at bestille billeje til ferien. I de fleste tilfælde er det nemmeste og mest praktiske at afhente sin lejebil allerede i lufthavnen, hvor der er adskillige biludlejningsfirmaer. Med en bil til rådighed i ferien kan du desuden få en mere oplevelsesrig ferie med udflugter til det væld af spændende kultur- og naturattraktioner, som er på denne del af Mallorca.

 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her