Rejser til Cala Ratjada

Cala Ratjada er en gammel fiskerby i det østlige Mallorca, som er meget populær blandt familier, der ønsker en traditionel familieferie. Der er ikke langt til hyggelige strande og smuk natur og du kan være sikker på, at der er noget for enhver smag. Book en billig rejse til Cala Ratjada med Escapeaway i dag!

Rejser du til Cala Ratjada på Mallorcas nordøstkyst, finder du alt det, der skal til for at få en vellykket og mindeværdig ferie. Det gælder uanset om du rejser med familien eller uden børn. Udover de fristende badestrande lige ved byen er der i og omkring Cala Ratjada nemlig masser af tilbud, når det gælder oplevelser og aktiviteter for både de store og små. Byen er da også med god grund især et populært rejsemål blandt familier, som ikke kun vil ligge ved poolen eller på stranden hele ferien - selvom det naturligvis er en mulighed.

I sommerhalvåret summer denne tidligere fiskerby af liv på de mange tapasrestauranter, barer og småbutikker, du finder rundt om i byens hyggelige gader og på den lange strandpromenade. Trænger du en dag til lidt mere fredelige omgivelser, er der ikke langt til halvøens smukke nationalpark og talrige lidt mindre turistede byer, hvor du blandt andet har gode muligheder for at udforske det traditionelle mallorcinske køkkens herligheder.

Velkommen til Cala Ratjada med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Mallorca, hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Foruden nøje udvalgte hoteller på Mallorca, kan du også i området omkring Cala Ratjada vælge at bo i en ferielejlighed eller villa, og selv stå for madlavningen i din ferie.

Bestil din rejse til Cala Ratjada som en samlet pakkerejse inkl. hotelophold, flyrejse og lejebil eller transfer tur/retur fra lufthavnen i Palma. Vil du hellere selv arrangere rejsen til Mallorca kan du naturligvis også blot booke dit hotel igennem Escapeaway. Du finder flere informationer om flytider, afrejsedage, priser osv. i søgemaskinen, og du kan søge efter rejser fra lufthavnene i Billund, København, Århus, Aalborg og Hamborg.

>> Læs også om rejser til Porto Cristo

Hoteller i Cala Ratjada

Populære hoteller i Cala Ratjada

Spanien, Mallorca, Cala Ratjada
9,4
Fabelagtigt
667 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 78 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Cala Ratjada
9,9
Fabelagtigt
599 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 77 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Cala Ratjada
9,1
Fabelagtigt
573 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 81 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder og aktivitet

Mallorca er ikke større, end at du med en lejebil kan nå omkring til de fleste af øens seværdigheder i løbet af ferien, selvom du har din base i Cala Ratjada på øens østligste spids. Du behøver dog ikke nødvendigvis tage på længere udflugter for at få en oplevelsesrig ferie, der er således rig mulighed at være aktiv og tage på sightseeing nær byen.

Aktiv ferie i Cala Ratjada

Det siger næsten sig selv, at du nemt kan bruge det meste af din ferie ved stranden, når du rejser til Cala Ratjada. Vil du ikke blot nøjes med at dase i det bløde sand, kan du give dig i kast med mange forskellige former for vandsport. Her er således alt fra pedalbåde til firmaer, som arrangerer dykkerture - også prøvedyk på få meters dybde for nybegyndere. Kyststrækningen er desuden kendt for at have mange gode steder at snorkle. I sommermånederne kan du fra havnen tage på bådture for eksempel for at se delfiner eller for at nyde solnedgangen ude på havet. 

Inde på land er der også gode muligheder for at være aktiv. Vil du holde dit golfspil ved lige i ferien, ligger den nærmeste golfbane ved Capdepera. Den er kendt som en af de smukkest på Mallorca og har udfordringer for både øvede og begyndere. Den nærliggende Serra de Llevant indbyder desuden til vandreture, hvor du nok skal få sved på panden, selvom bjergkæden ikke har toppe over 500 meter. Vil du på en lidt mere afslappende vandretur, kan en tur ud til det gamle fyrtårn anbefales. Herfra er der god udsigt over byen og i klart vejr helt til Menorca. Ligeledes er der flere steder, hvor du kan leje en cykel i byen. Mallorca er de senere år blevet et yndet rejsemål blandt motionscyklister og Cala Ratjada er ingen undtagelse. Du kan blandt andet følge en flot rute fra Cala Ratjada gennem pinjeskoven til stranden ved Cala Mesquida. Kontant eventuelt det lokale turistkontor for detaljeret information om vandre- og cykelruter.

Jardins Bartolomé March og Sa Torre Cega

Denne smukke villa, som ligger ovenfor Cala Ratjada, blev designet af den lokale arkitekt Guillem Reynés Font og bygget i starten af 1900-tallet. Den omkringliggende have rummer talrige skulpturer af en stribe anerkendte kunstnere. Haven er åben for offentligheden, men besøget skal forhåndsreserveres, hvilket du kan gøre gennem turistbureauet i Cala Ratjada. Haven blev hårdt medtaget af en storm i 2001, men er siden blevet genskabt og blev genindviet af den spanske konge.

Udflugter fra Cala Ratjada

Har du ikke nok i de nære seværdigheder, har du i Cala Ratjada et godt udgangspunkt for at tage på udflugter rundt om på øen. På omkring halvanden time kan du for eksempel køre en tur nordpå til Formentorhalvøen, der er et af Mallorcas mest berømte udflugtsmål og en enestående naturoplevelse. Husk badetøjet!

Der er også rig mulighed for at opleve stemningen i Mallorcas mange småbyer med deres stemningsfulde stræder og idylliske torve, hvor det trods turismen stadig emmer af spansk landsbyliv. Du kan for eksempel starte med at køre til nabobyen Capdepera, der ligger blot omkring 4 kilometer væk. Middelalderbyen indbyder til langsomme slentreture, og det kan anbefales at lægge vejen forbi det imponerende slot, Castell de Capdepera. Turen derop er lidt krævende, men dine anstrengelser belønnes med flotte udsigter. 

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til denne del af Mallorca har jeg i en lille rejseguide samlet informationer og fakta med rejsetips om området. Du kan som altid også finde mere inspiration om vores rejsemål på bloggen med rejsetips, her skriver vi om erfaringer fra egne rejser til Cala Ratada og du kan bla. læs om emner som vejret på Mallorca når du rejser, om den lokale kultur, om maden, vinen, om de mange strande og den afvekslene natur, om seværdigheder, du kan få tips til udflugter og meget mere.

Cala Ratjada, som ligger på den østligste spids af Mallorca knap 80 kilometer fra Palma, har omkring 6.500 faste indbyggere. I feriesæsonen vokser befolkningen dog betragteligt. Ferieby er opstået omkring et gammelt, charmerende fiskerleje og havn. Beliggenheden på den lille odde Punta de Capdepera og den velbevarede stemning af idyllisk fiskerleje gør Cala Ratjada til et ideelt mål for en afslappende ferie for både familier og par - ikke mindst takket være de gode badestrande i og omkring byen. 

Historisk har havnen i Cala Ratjada haft stor betydning for Mallorca, da der herfra er den korteste afstrand til Menorca. Når vejret er klart, kan du således nemt se over til naboøen og byen Ciutadella. Får du lyst til en udflugt, er der desuden mulighed for at sejle derover fra Cala Ratjada. Det er således ikke kun store lystyacht, som fylder marinaen, men også turbåde og aktive fiskerbåde. Det er da også stadig havnen, som udgør byens hjerte med masser af liv. Rundt langs havnebassinet ligger desuden tarige restauranter, tapasbarer og caféer. 

Til trods for at havnen stadig benyttes af lokale fiskere, er det primært turisme, som byen i dag lever af. Den udvikling startede allerede i 1960'erne, hvor de dejlige badestrande på Punta de Capdepera begyndte at tiltrække både lokale velhavere og udenlandske ferierejsende. Alligevel har man i Cala Ratjada formået at bevare meget af det tidligere fiskerlejes oprindelige atmosfære.

Strandene ved Cala Ratjada

Du behøver ikke bevæge dig langt, når du får lyst til en dukkert i det krystalklare hav ved Cala Ratjada. Sydvest for havnen finder du byens største og mest populære strand, Son Moll, som er omkring 150 meter lang. I højsæsonen er der som regel masser af liv og leben på denne fine sandstrand, men stranden er 150 meget lang og ganske bred, så det er alligevel næsten altid muligt at finde en ledig plet.

Går du i stedet ad strandpromenaden mod øst fra havnen kommer du til den noget mindre badevig Cala Gat. Den er ligeledes populær, men her hersker dog normalt en mere afslappet stemning og stranden er tydeligvis mere populær blandt de lokale - det er ikke svært at forstå hvorfor. Her er ikke samme udvalg af restauranter og barer tæt ved vandet, men det summer alligvel af liv. De stejle klipper på den lille badevigs sider er populære til udspring blandt unge vovehalse, mens de mindre børn kan bruge lang tid på at lege i det finkornet sand ved vandkanten. Det klare vand indbyder også til snorkling.

Udover de to strande nærmest Cala Ratjada, kan du også nemt tage på tur til andre badestrande i området. På nordsiden af den lille odde ligger for eksempel Cala Agulla, som normalt er lidt mere fredelig og ligeledes børnevenlig. Ved denne 500 meter lange sandstrand er der desuden rig mulighed for at prøve kræfter med forskellige former for sjov vandsport såsom vandski, kajak og paddle boards.

Godt at vide

Valuta: Euro. Du kan bruge de mest almindelige kreditkort i større butikker og restauranter. Har du brug for kontanter er der dog også både banker og hæveautomater i Cala Ratjada. Der er ikke inkluderet drikkepenge i regningen på restauranterne.

Transport: Der er lokale busser til blandt andet Palma og en række mindre byer samt seværdigheder på øen. Det kan dog anbefales at bestille en lejebil til ferien i Cala Ratjada. Det gør det ikke blot nemmere at komme hertil fra lufthavnen, men vil også give dig langt mere frihed til at udforske den skønne middelhavsø i dit eget tempo, hvad enten du søger historiske seværdigheder eller badestrande. 

Sprog: Spansk. De fleste ansatte i turistbranchen taler dog også engelsk. 

Turistskat: Ligesom på naboøerne opkræver myndighederne på Mallorca en skat på hotelovernatninger. Beløbet varierer alt efter officiel hotelkategori, sæson samt opholdets længde - regn med et beløb på mellem 1 og 5 euro. Turistskatten skal du betale direkte til hotellet ved check-in. 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne i Cala Ratjada?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 24 anmeldelser