Rejser til Capdepera

Historiske Capdepera er et godt eksempel på at Mallorca ikke altid har været et ferieparadis, men også har en særdeles voldsom historie, som involverer invaderende pirater og befæstede byer. Book din rejse til Capdepera på Mallorca i dag!

Landbyen Capdepera ligger på det østligste Mallorca som tæt nabo til den mere kendte ferieby Cala Ratjada, men er alligevel stort set forblevet ukendt for de fleste besøgende på øen. Velkommen til Mallorca med hideaways, vi er specialister i rejser til Capepera og andre områder på Mallorca hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Historie og kultur

I bronzealderen var der mange bosættelser i området omkring Capdepera. Senere betød den strategiske beliggenhed, at området flere gange blev invaderet. Efter den kristne erobring af øen fra det arabisk styre, blev Capdepera-området udset til at være afgørende for at beskytte øens østkyst mod angribende pirater. Selve Capdepera-borgen blev derfor etableret som resultatet af et dekret fra kong Jaume II i år 1300 e.Kr. for at beskytte borgerne og skibsruterne mod piratangreb.

Hans befaling om at bygge en befæstet by inde i landet oppe i bjergene var dog ikke populær blandt de lokale, der indledningsvis var tilbageholdende med at flytte dertil, men senere overlevede mange kampe og belejringer på grund af de befæstede mure. Fæstningen stod færdig i 1386. Denne østlige spids af Mallorca er tættest punkt til den nærliggende ø Menorca, så vagttårnene og fortet var uvurderlige i forsvaret af øen.

Efter truslen fra piratangreb drev over spredte denne fæstningsby sig til de omgivende områder for foden af den stejle bakke, hvor sten fra de oprindelige befæstninger, er blevet brugt til at bygge hjem. Den borg fra det 14. århundrede 'Castell de Capdepera' kan dog stadig ses. Capdepera har derfor stadig meget at byde på for dig, som er interesseret i historie. Nærliggende Cala Ratjada opstod faktisk som en havn, der skulle betjene Capdepera.

I dag kommer de fleste ferierejsende her primært for at nyde godt af de omkringliggende resorter på en sol- og badeferie. Capdepera er hovedsagelig befolket af lokale og en del fastboende udlændinge. De lokale indbyggere kaldes på mallorcansk for henholdsvis "Gabelli" (mænd) og "Gabellina" (kvinder).

Restauranter og indkøb

Der er et fornuftigt udvalg af butikker og supermarkeder i Capdepera, ligesom markedet om onsdagen er værd at besøge. Hvis du er på udkig efter flere indkøbsmuligheder, er der under 10 km til den større naboby Arta.

Udvalget af spisesteder er ligeledes fornuftigt i selve Capdepera, men bevæger du dig de få kilometer ned mod kysten og Cala Ratjada, finder du dog mere at vælge mellem. 

Attraktioner

'Castell de Capdepera' er uden tvivl byens største attraktion. Gåturen derop er ret krævende, men udsigten alene gør det umagen værd. Der er også mange andre historisk interessante bygninger at se når man rejser til Capdepera, herunder kirken Sant Joan, også kendt som 'San Juan'.

Aktiviteter

Capdepera er en vidunderlig by at udforske til fods. Når du har beundret byens historiske arkitektur, får du måske lyst til at udforske andre dele af det østlige Mallorca, især kysten. Der findes her ved de mange smukke badebyer en bred vifte af vandsportsaktiviteter at give sig i kast med.

Badebyen Cala Ratjada har en god strand, selv om den til tider kan blive ret overfyldt. Der er i øvrigt færgeforbindelse fra Cala Ratjada til den dejlige naboø Menorca.

Hoteller i Capdepera

Der er gode indkvarteringsmuligheder i Capdepera og dertil kommer et endnu bredere udvalg af hoteller i nabobyerne. Find de bedste hoteller i Capdepera og omegn med søgemaskinen her på siden.

Begivenheder

Mange af de traditionelle spanske festivaler fejres også i Capdepera, hvor for eksempel den lokale 'Virgen de Carmel' fiesta afholdes i juli i samarbejde med Cala Ratjada. Der er også en meget livlig middelalderfestival i maj med boder og historiske opvisninger som falkonering og ridderdyster.

Book din rejse til Capdepera med Escapeaway

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Capdepera, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Capdepera. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om rejser til Alcudia
>> Læs mere om fleksible pakkerejser til Mallorca her

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links

Hoteller i Capdepera

Hvad siger gæsterne i Capdepera?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser