Rejser til Deia

Den gamle kunstnerby Deia på Mallorca fascinerer med charmerende, gyldne stenhuse, omgivet af Tramuntana-bjergene, og med adskillige, små gallerier i det hyggelig centrum. Book din rejse til Deia med Escapeaway i dag!

Man forstår godt, hvorfor landsbyen Deia med sine gyldne, charmerende stenhuse, der ligger omgivet af Tramuntana-bjergene, har været et populært rejsemål helt siden slutningen af 1800-tallet. Talrige anerkendte kunstnere er i tidens løb kommet hertil for at nyde byens fredfyldte atmosfære og ikke mindst de smukke omgivelser. I dag er Deia stadig kendt som en kunstnerby med adskillige små gallerier, men også for at være blevet lidt af en favorit blandt de rige og berømte, der vil opleve "det ægte Mallorca".

Trods sin popularitet og en befolkning, som efterhånden for en stor del består af fastboende udlændinge, har Deia formået at bevare meget af sin oprindelige atmosfære. Her mærker du stadig i høj grad, hvordan livet leves i en traditionel mallorcinsk bjerglandsby. Samtidig er Deia med sin beliggenhed midt i et af øens smukkeste områder et perfekt udgangspunkt for en aktiv ferie på Mallorca med cykel- eller vandreture.

Velkommen til Mallorca med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Deia og andre rejsemål i Spanien hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Deia, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg.

Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Deia. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem til lufthavnen i Palma. God tur!

>> Læs også om rejser til Port de Soller
>> Læs også om ophold på en Finca på Mallorca

Hoteller i Deia

Seværdigheder og udflugter

Det kan umiddelbart måske overraske, at Deia trods sin beskedne størrelse af mange anses for at være det kulturelle centrum på Mallorca. I modsætning til de utallige barer og natklubber, man kan finde i de mere turistede feriebyer på øen, er Deia kendt for sit kulturliv og en historie, som et yndet tilflugstmål for nogle af Europas mest fremtrædende kunstnere. 

Selvom du kan få lang tid til at gå med at udforske byens museer og gallerier, bør du dog også benytte byens beliggenhed i Tramuntana-bjergene. Har du pakket et par solide vandresko i kufferten, kan du således vælge fra en bred vifte af vandreruter i de omkringliggende bjerge. Du kan for eksempel følge den kendte 'GR221 Dry Stone Route' fra Valldemossa til Deia. Logistisk set er det nemmeste at starte med at tage en bus til Valldemossa og så vandre tilbage, mens du nyder de smukke omgivelser og udsigterne. Du skal regne med at bruge fem timer på vandreturen, så medbring rigeligt med vand og hvad du ellers måtte have brug for undervejs. Der er dog også adskillige andre, mindre anstregende vandretursmuligheder i området. Forhør dig eventuelt hos det lokale turistbureau.

Du vil heller ikke kunne undgå at bemærke, at nogle af Mallorcas mest populære cykelruter går lige gemmem Deia. Særligt i foråret, hvor temperaturen er mere velegnet til fysisk udfoldelse, vil der således ofte være talrige cykelryttere i byen. Bjergvejene med deres serpentinersving og de smukke kystruter byder da også på masser af udfordringer i alle sværdhedsgrader. 

Er du mere til afslappende aktiviteter, har du en lille klippestrand, Cala Deià, inden for kort rækkevidde. I den lille vig med det indbydende klare vand ligger desuden et par restauranter, som holder åbent i sommermånederne og er kendt for deres fiskeretter. 

Inspiration og fakta

Deia der har 642 indbyggere (2016), ligger blot 10 minutters kørsel fra Mallorcas nordkyst. Den lille dal som Deia ligger i, har været beboet i årtusinder, men det var dog formentlig først under maurernes herredømme i det 8. århundrede at en egentlig by opstod her. De var ligeledes araberne som opbyggede det vandingssystem i dalen, som til dels stadig bruges i dag. Dyrkning af oliven, citrusfrugter og fiskeri var således i lang tid grundlaget for livet i dalen. I dag spiller blandt andet kunst og håndværk takket være turismen også en betydelig rolle for byens økonomi. 

Kigger du ud over det omkringliggende landskab, vil dit øje uundgåeligt falde på bjerget Teix, som med en højde på 1.062 meter er det næsthøjeste på Mallorca. Det er da også i høj grad belliggenheden midt i Serra de Tramuntana, som gør Deia så attraktiv. Det har således fra starten, da de første ferierejsende fandt vej hertil, været den fredelige idyl og den omkringliggende natur, der har været hovedattraktionen. I mere end 100 år har landbyen blandt andet tiltrukket en række udenlandske kunstnere, som her fandt ro og inspiration til at arbejde. I nyere tid har en række kendisser som prinsesse Diana, Bob Geldof, Mick Jagger, Michael Douglas og Andrew Lloyd Webber også holdt ferie her.

Restauranter og butikker

Det kulinariske niveau er højt i Deia, som blandt andet har en af Mallorcas få Michelin-restauranter, Es Raco d’es Teix, der serverer retter fra middelhavskøkkenet lavet med et moderne twit og naturligvis friske lokale ingredienser. Selvom det er tydeligt, at en del af byens restauranter henvender sig til det købestærke publikum, er det dog også muligt at finde steder, der er lidt mere "nede på jorden". Du kan derfor glæde dig til at smage en ægte spansk paella eller en af de fiskeretter, som området også er kendt for. 

Der er en lille købmandbutik i byen, hvor du kan få de fleste fornødenheder samt frisk frugt. Familien har også et bageri, så der er også lækkert brød!

Transport

Det tager omkring 45 minutter at køre i bil fra lufthavnen til Deia. Selvom du med et skifte inde i Palma, kan nå frem med bus fra lufthavnen, kan det anbefales at leje en bil til ferien.

Har du en lejebil til rådighed, kommer du ikke blot nemmere frem fra lufthavnen, men har også betydeligt lettere ved at komme omkring i løbet af ferien. Det kan for eksempel anbefales at tage på udflugter til nogle af de andre billedskønne bjerglandsbyer i regionen såsom Valldemossa, der ligger knap 20 minutters kørsel væk, eller i modsat retning til Sóller. Selve køreturen med dens mange smukke udsigter er næsten køreturen værd i sig selv.

Vær opmærksom på, at det på grund af de smalle og stejle gader ikke er så nemt at komme omkring i Deia til fods, hvis du er gangbesværet.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne i Deia?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 16 anmeldelser