Rejser til Inca

Handelsbyen Inca ligger midt på Mallorca og er især kendt for læderprodukter, samt for deres livlige og meget store torsdagsmarked. En moderne by, der byder på et godt udvalg af traditionelle, Mallorcinske restauranter. Book din rejse til Inca med Escapeaway i dag!

Hvis du holder af et godt glas vin og sætter en ære i at lære den lokale gastronomi at kende, er Inca på Mallorca et ideelt rejsemål for dig. Byen er kendt for sin vinproduktion og var en masseproducent af vin fra det 17. til 19. århundrede, indtil phylloxera (vinlus) ødelagde industrien, og byens indbyggere vendte sig mod andre handelsmæssige aktiviteter, såsom garvning og læderhåndværk.

Der er dog stadig mange gamle vinkældre i brug i byen, der i dag primært er indrettet som hyggelige kælderrestauranter, der serverer traditionelle mallorcinske retter, såsom sopes mallorquines, tombet og gató d'ametlles - og naturligvis et godt glas lokal vin!

Velkommen til Mallorca med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Inca og andre rejsemål på øen hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Central beliggenhed

En anden fordel ved Inca som rejsemål er dens centrale beliggenhed ved foden af den berømte Serra de Tramuntana-bjergkæde og cirka halvvejs mellem to af øens mest populære byer, Palma og Alcudia. Denne meget centrale belligenhed gør, at du hurtigt og let kan tage på udflugter rundt til alle dele af øen, hvis du f.eks. lejer en lejebil, hvilket kan anbefales.

Inca ligger også kun ca. 30 minutters kørsel fra Palma lufthavn og der er tilmed en direkte bus til Inca fra lufthavnen. En af busserne, der afgår fra lufthavnen, forbinder byen med de populære rejsemål Port d'Alcudia og Can Picafort.

Læderbyen

Inca er også kendt som "læderbyen" på grund af sin lange trdition for læderfremstilling, der som sagt stammer tilbage til dengang byens vinproduktion led et knæk på grund af sygdom, og som fortsat har en fremtrædende position i byen i dag. De mange fine lædervarer egner sig perfekt til at tage med hjem som souvenir.

En anden attraktion ved byen er det lokale marked, der finder sted hver torsdag, og som er byens store turistmæssige trækplaster i højsæsonen.

Oplevelser og seværdigheder

Foruden sit farverige torsdags-marked byder Inca også på nogle seværdige historiske bygninger, der for størstedelens vedkommende er gamle kirker og klostre, men også inkluderer et smukt og levende hovedtorv og et interessant museum. For rejsende med smag for en aktiv ferie, byder byen på flere gode aktivitetsmuligheder, såsom hiking, vinsmagning og cykelture.

Kirker og klostre

En af disse bygninger er den barokke sognekirke Santa Maria Maggiore, som oprindeligt blev bygget i år 1248. Den nuværende bygning går dog tilbage til det 18. århundrede og er den tredje, der er bygget på det samme sted. Andre historiske kirker i sognet inkluderer klostret Convento Dominicano de Santo Domingo, kirken San Francisco og dens kloster, Puig de Santa Magdalena, og klostret Convento de Sant Bartomeu.

Hovedtorvet

En anden seværdig attraktion i byen er hovedtorvet, Plaça d'Espanya, der huser rådhuset, de legendariske spanske trin og masser af hyggelige caféer. Torvet er det idelle sted, hvis du fordrive en for- eller eftermiddag med at drikke en kop kaffe og se verden passere forbi. 

Museu del Calçat i de la Industria 

En tredje anbefalelsesværdig attraktion i byen er Museet for fodtøj og industri, Museu del Calçat i de Ia Industria, som udstiller samlinger af fodtøj, maskiner, fotos, reklamer, modemagasiner, kunstværker og andre historiske genstande, der skildrer forskellige facetter af byens berømte læder-industri. 

Andre aktiviteter

Inca byder også på gode muligheder for vinsmagning på en af de lokale vingårde; vandreture og hiking i omkringliggende bjerglandsbyer, såsom Lloseta, Selva eller Mancor de la Vall; og cykelture på nogle af øens mest berømte cykelruter i Serra de Tramuntana.

Sådan booker du rejsen til Inca

Vælg først om du vil rejse til Inca fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig. Du kan som oftest finde direkte flyforbindelser til Palma lufthavn. Vælg derefter et hotel i Inca med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om familieferie på Mallorca her
>> Se vores luksushoteller på Mallorca

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Inca