Rejser til Orient

Den lille og afsides beliggende bjerglandsby Orient er en af de mest isolerede landsbyer på Mallorca, og ligger utroligt smukt inde i Tramuntana-Bjergkæden, med stille storslåethed som den vigtigste attraktion. Book din rejse til Orient med Escapeaway i dag!

Smukke Orient, som ligger dybt inde i Tramuntana-bjergkæden på det vestlige Mallorca, er en af de mest afsidesliggende landsbyer på øen og består kun af omkring tyve huse, samlet omkring en kirke fra 1700-tallet.

Kommer du hertil i bil fra Bunyola bør du give dig god tid gennem hårnålesvingene, hvor der kun er en enkelt barriere, der adskiller vejen fra de dybe slugter. Du vil dog blive belønnet med vidunderlige udsigter over den lille landsby. Lyder dette alligevel ikke så tiltalende, er der heldigvis også en meget lettere vej hertil fra Alaro. 

Orient, som har en fantastisk beliggenhed mellem olivenlunde, mandel og frugtplantager ved foden af Puig d'Alfabia, har en fast befolkning på mindre end 30 personer. Den idylliske landby er til gengæld populær blandt vandrere - mange stier starter således herfra, herunder en op til Castel d'Alaro - og blandt weekendsbesøgende fra Palma, der kommer her for at spise på én ud af en håndfuld lokale restauranter.

>> Læs også om rejser til Port de Soller

Hoteller i Orient

Information og fakta

Til trods for at Orient ligger kun 40 minutters kørsel fra Palma Lufthavn (via Alaro), er det i praksis kun muligt at komme hertil i lejebil eller med taxi. En by med så få indbyggere har ikke stor prioritet i forhold til den offentlige transport. Nabobyen Bunyola betjenes dog dagligt af Tren de Soller, et charmerende veterantog, som kører mellem hovedstaden Palma og Sóller.

Aktiv livsnyderferie

Vil du nemt omkring til områdets seværdigheder og landsbyer, må det dog anbefales at leje en bil. Hvis du ikke har lyst til at bruge tid i bilen, er der dog også talrige vandreruter, der forbinder Orient med de nærmeste nabobyer og byder på smukke udsigter undervejs. Er det en aktiv ferie, du ønsker, er dette desuden et populært område blandt motionscyklister. Dette er ikke mindst takket være muligheden for at kombinere motion med afslapning i smukke omgivelser. Efter en sveddryppende tur på cykel eller til fods, behøver du således ikke bevæge dig uden for byen for at finde et sted at spise. På byens få, men gode restauranter kan du således lade dig forkæle med lækre, lokale retter og samle energi til nye eventyr. Det frodige landskab omkring byen er desuden velegnet til vindyrkning, og nogle af øens mest anerkendte vine produceres i dette område.

Fredelig idyl

Orient er i det hele taget et ideelt rejsemål for dig, som gerne vil bo lidt på afstand af de turistede badebyer og værdsætter fredelig idyl fremfor den moderne feriebys faciliteter og attraktioner. Oplevelseshungrende teenagebørn vil måske nok synes her sker for lidt. Ønsker du at kunne koble helt af fra en travl hverdag eller vil du på en romantisk parferie, er Orient til gengæld helt perfekt. Selvom her ikke er støre berømte seværdigheder, er det en uforglemmelig oplevelse blot at gå en tur rundt i de stejle gader mellem byens middelalderlige stenhuse og drømme sig tilbage til en mere simpel tid.

Selvom Orient ligger lidt afsides inde i det bjergrige bagland, kan du dog godt tage badetøj med på ferie. Får du trang til en dukkert, er der for eksempel en dejlig sandstrand ved Port de Sóller inden for køreafstand. Der er desuden et væld af spisesteder hernede ved vandet, hvis du trænger til lidt variation. Tilsvarende er nogle af Mallorcas større byer også oplagte udflugtsmål, hvis du vil have flere kulturelle oplevelser eller shoppe. Charmerende Inca, øens tredjestørste by, kan for eksempel nås på en god halv time i bil. Hovedstaden Palma er kun lidt længere væk og naturligvis også et besøg værd.

Se også:

>> Luksushotel på Mallorca
>> Forlænget weekend på Mallorca

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne i Orient?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser