Rejser til Palma de Mallorca

Mallorcas hovedstad Palma har alt hvad du kan forvente af en hovedstad: fantastisk historie, smuk arkitektur, et levende kulturliv og masser af gode spisemuligheder. Byens forbindelse til Middelhavet mærkes og ses i arkitekturen i den gamle bydel. Book en billig rejse til Palma med Escapeaway i dag!

Palma er hovedstaden på den populære spanske middelhavsø - og hjemsted for mere end halvdelen af Mallorcas befolkning. Med sit milde klima og sin blanding af smukke bystrande, trendy restauranter, fashionable barer, populære natklubber og en livlig kulturscene, der inkluderer museer og kunstgallerier af høj kvalitet, traditionelle festivaler og live-koncerter, egner byen sig til besøg hele året rundt.

Byen omfatter det livlige centrum Borne, den største shoppinggade Jaime III, det historiske område Casco Antiguo (også kaldt den gamle by), den populære turistzone La Lonja, det trendy område Santa Catalina, strandpromenaden Paseo Marítimo, fisker-kvarteret Barrio Portixol, stranden Palma Beach (eller Playa de Palma), og det eksklusive golfområde Son Vida.

Velkommen til Spanien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Palma og andre rejsemål på Mallorca, hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Du kan flyve til Palma fra alle lufthavne bla. Billund, Aarhus, Aalborg, København og Hamborg, og du vælger selv i hvor mange dage du vil rejse, da vi altid tilbyder fri rejselængde og afrejsedato. Bestil en samlet pakkerejse til Palma de Mallorca inkl. flyrejse, hotelophold og transfer. Du kan naturligvis også vælge blot at booke dit hotel på Mallorca hos Escapeaway hvis du selv vil arrangere rejsen.

>> Læs også om rejser til Alcudia her

Hoteller i Palma

Populære hoteller i Palma

Spanien, Mallorca, Palma
9,6
Fabelagtigt
515 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Palma
8,5
Meget godt
579 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.3 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Mallorca, Palma
8,9
Meget godt
1395 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
 

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Mallorca og bo i Palma har har jeg her samlet lidt fakta og information om rejsemålet. Du finder mere inspiration på vores blog om rejser, her skriver vi bla. om egne oplevelser fra vores rejser til Spanien i emner som f.eks. seværdigheder, maden, vejret, naturen og de smukke strande.

Palma de Mallorca er et ægte barn af Middelhavet. Livsrytmen i De baleariske Øers hovedstad er præget af den samme ro og sødme som de bølger, der slikker Palma de Mallorcas fundamenter.

De gamle gader i Palma de Mallorca er rige på gotisk arkitektur og minder fra maurernes tid. Som for eksempel, de underfulde arabiske bade med deres duft af vegetation og historie. Om San Francesc klostrets gotiske gårdsplads skrev en hyppigt besøgende Albert Camus: ”Hver dag forlod jeg stedet som løftet ud af mig selv, for en kort stund indviet i verdens uforgængelighed”. I San Francesc ligger også en af øens kendte sønner, middelalderens geniale mystiker, Ramón Llull, begravet.

Strande

Kun ca. en kilometer fra centrum, i retning mod Portixol, støder du på Playa de Palma, som er en lang sandstrækning bestående af flere mindre strande.

Den, der ligger nærmest Palma by, er Ca'n Pere Antoni, hvor stranden er så bred, at folk kan spille fodbold på den. Der er også en promenade langs stranden, flankeret af barer og restauranter.

Mad og drikke

Mange af Mallorcas opskrifter er baseret på lokale og traditionelle ingredienser, hvilket giver øens køkken en unik smag. De vigtigste af disse ingredienser er fisk, skaldyr, svinekød og grøntsager.

Der er selvfølgelig restauranter, der serverer internationale retter i Palma, men hvis du virkelig vil nyde din byferie i Palma, anbefales du at dykke ned i den lokale gastronomi.

Prøv f.eks marinaens fantastiske fiske-restauranter med deres gode fiske- og skaldyrsretter eller retter tilberedt med lokalt svine- og oksekød i byens hovedgader.

For en lidt anderledes oplevelse bør du prøve gastromarkedet. Med 17 madboder er der masser at vælge imellem og med det store udbud af varierede retter og friske råvarer er det ikke helt forkert at kalde stedet for det kulinariske hjerte af Palma. 

Seværdigheder

De gamle gader i Palma de Mallorca er rige på gotisk arkitektur og minder fra maurernes tid. Som for eksempel, de underfulde arabiske bade med deres duft af vegetation og historie. Om San Francesc klostrets gotiske gårdsplads skrev en hyppigt besøgende Albert Camus: ”Hver dag forlod jeg stedet som løftet ud af mig selv, for en kort stund indviet i verdens uforgængelighed”. I San Francesc ligger også en af øens kendte sønner, middelalderens geniale mystiker, Ramón Llull, begravet.

Palma har mange interessante seværdigheder og det er svært at nå at se dem alle med mindre, du befinder dig længe i byen, men sørg for at inkludere La Seu - som er det lokale navn for Palmas katedral - og Bellver Slot fra det 14. århundrede.

Et af Palma mest imponerende museer er museet for moderne kunst, Es Baluard, der byder på en permanent samling bestående af malerier, skulpturer og tegninger af navne som Cézanne, Gauguin, Picasso, Miró, Magritte og Giacometti. 

La Almudainas kongelige palads, der blev bygget i det 13. århundrede og ligger ved siden af Palmas katedral, byder på en smuk arkitektur med flere forskellige stilarter og malerier og møbler fra forskellige tidsperioder, altsammen samlet i en af øens mest historiske bygninger.

Almoina torvet 

Den monumentale del af Palma de Mallorca er koncentreret omkring Almoina torvet. Her ligger den imponerende katedral og maurernes strengt udseende Almudaina palads. Derimod bør man begive sig på opdagelse i de brolagte dyder i Puig de Sant Pere kvarteret, hvis man ønsker at opleve det folkelige Palma de Mallorca med dets atmosfære af gammel havneby.

Aktiviteter

Serra de Tramuntana-bjergene er det perfekte sted, hvis du er på udkig efter en stor naturmæssig oplevelse i nærheden af Palma.

Bjergene indbyder til en frisk tur - især i de køligere måneder af året - på de smukke skråninger, hvor du vil kunne nyde en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab.

Soller-toget er en anden stor oplevelse. Det gammeldags lokomotiv tager dig på en romantisk tur gennem det smukke landskab helt til Soller, der ligger cirka en times kørsel væk.

Det er den perfekte måde at opdage Mallorcas bagland på, som relativt få besøgende kommer til at se, mens du passerer bjergene og de berømte appelsinlunde. Og når du når frem til Soller, kan du gå på opdagelse blandt byens små, charmerende butikker eller tage en kaffe på byens smukke plads.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Palma?

9,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 29 anmeldelser