Rejser til Palma Nova

Til trods for at Palma Nova var en af Mallorcas første egentlige feriebyer, er den forsat en af de største og mest besøgte. Med spændende vandlande, det fantastiske Palma akvarium og minigolfbaner er en ferie i Palma Nova især ideel til familier. Book din rejse til Palma Nova i dag!

Palma Nova er den rette destination for dig, som søger noget mere roligt end nabobyen Magaluf, men stadig gerne vil have muligheden for at slå dig løs, hvis lysten skulle melde sig. Ud over gode, budgetvenlige spisesteder finder du nogle livlige natklubber tæt på centrum. Så uanset om du vil slappe af eller feste natten væk, byder en rejse til Palma Nova på det bedste fra begge verdener.

Palma Nova er en ferieby, der er fyldt af liv, og du vil aldrig mangle noget at lave her. Tre strande, forlystelsesparker og attraktioner byder således på masser af aktivitetsmuligheder under dit ophold. Soldyrkere vil naturligvis elske de tre gyldne sandstrande og den varme middelhavssol. Husk at pakke rigeligt med solcreme og solbriller!

På grund af sin centrale beliggenhed har du på en ferie i Palma Nova også god mulighed for at besøge andre feriesteder. Magaluf ligger kun en kort gåtur væk, så du kan nemt nyde godt af barer, strande og restauranter begge steder.

Med to vandlande, Marineland og Aqualand, ubådsture og en gokart-bane er der gode chancer for at få en sjov ferie. Western Park kombinerer et Wild West-show med et vandland - hvilket giver børn og barnlige sjæle mulighed for at føle sig som en rigtig cowboy. Hele familien vil også elske House of Katmandu. Test dine putting færdigheder med en runde af "crazy golf" eller test dine nerver i den skræmmende Cave of Shivers.

Når du bor i Palma Nova er det nemt at besøge Palma by. Hovedstaden har gode restauranter og er det kulturelle centrum på Mallorca. En dagstur til hovedstaden er derfor den perfekte måde at få lidt afveksling fra strandlivet.

Oplev Mallorca med Escapeaway og bo på nøje udvalgte hoteller på din ferie i Palma Nova. Du kan vælge at bestille en pakkerejse til Mallorca inkl. fly, hotel og billeje eller transfer, eller blot et hotelophold hvis du vil arrangere rejsen med fly selv.

Vælg først om du vil rejse til Palma Nova fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel i Palma Nova med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om rejser til Calvia

Hoteller i Palma Nova

Populære hoteller i Palma Nova

Spanien, Mallorca, Palma Nova
  • Nærmeste lufthavn: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Palma Nova
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Palma Nova
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 290 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Palma Nova, som oversat betyder 'Nye Palma', ligger kun 15 kilometer fra Mallorcas hovedstad Palma. Denne ferieby var en af de første rigtige feriebyer, som blev bygget på den spanske middelhavsø med noget for enhver smag og er stadig en favorit blandt turister.

Sprog: Der tales spansk (med catalansk dialekt) i Palma Nova, selvom de fleste taler flydende engelsk.

Valuta: Der anvendes euro (€).

Lokal tid: Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Mallorca.

Flyv til: Palma de Mallorca Lufthavn (PMI).

Flyvetid fra Danmark: Ca. 3 timer.

Sjov for familier

Palma Nova er et livligt feriested og appellerer til familier, der ønsker sig en ferie med en levende atmosfære. Der er tre imponerende strande, der har smukt, gyldent sand med masser af plads til at slappe af, mens børnene bygger sandslotte. Vil I være lidt mere aktive, venter der familien masser af sjov på Golf Fantasia, der har tre 18-hullers minigolfbaner. Og glem ikke Magaluf i nærheden som har sjove vandlandene, forlystelsesparker og shows. I kommer ikke til at kede jer i Palma Nova!

Afslappede aftener

Efter en dag fyldt med aktiviteter, kan aftenen bruges på tilbagelænede strandbarer eller andre mere familievenlige steder. Palma Nova har også et fornuftigt udvalg af barer og diskoteker. Mange steder holdes der karaokeaftener eller der optræder cabaretsangere, hvor publikum opfordres til at synge med. Der er således masser af gang i den i Palma Nova, men byen har dog en mere afslappet atmosfære end nabobyen Magaluf.

Livligt natteliv inden for rækkevidde

Selvom det er to separate feriebyer, er det som om Palma Nova og Magaluf smelter sammen i sommermånederne. Man er ikke helt sikker på, hvor den ender og den anden begynder, men så snart du ser de blinkende lys og hører musikken, vil du vide, at du er kommet til Magaluf, stedet hvor man kan feste hele natten. En ferie i Palma Nova er derfor ideel, hvis du vil kunne udnytte livlige Magaluf, men selv have en mere rolig base.

Strande

Du kan nyde godt af tre flotte, gyldne strande langs Palma Nova's kyst. Den største strand ligger i centrum, Playa Palma Nova, som er en Blå Flag strand med 500 meter blødt, importeret sand. Mod øst kan du finde et roligere sted på Playa Carregador, og mod vest er Son Maties lige så stor og livlig som sin nabo, Magaluf. Strandene er forbundet af en ny og summende promenade, der har de bedste spisesteder og indkøbsmuligheder ved vandet. Vil du være aktiv, bør du vælge den store strand ved centrum, hvor der tilbydes jetski og vandcykler.

Vejr og klima

Temperatur: Gennemsnitlig 26 grader om sommeren med en top omkring 29 i august.

Bedste tidspunkt at besøge: Maj og juni for at nyde godt af mindre trængsel og garanteret solskin.

Vejret i Palma Nova typisk for Mallorca's middelhavsklima. Det betyder, at du kan forvente mildt vejr, selv om vinteren, med tørt, solrigt vejr på op til seks måneder i streg. Temperaturen forbliver omkring midten af 20'erne mellem maj og september, men kryber et par grader højere i august.

Mad og drikke

Det mallorcanske køkken kan virke simpelt med retter, der mest er baseret på fisk og skaldyr, svinekød og grøntsager, men smagsmæssigt er det yderst alsidigt. Uanset hvilken ret du prøver, venter der dig en unik smagsoplevelse. Mange mallorcanske opskrifter er baseret på traditionelle ingredienser, som giver det lokale køkken en rig smag, som du ikke finder andre steder. Ikke overraskende er gastronomien meget præget af middelhavet med mange lette retter, der passer til det varme sommervejr. Glem heller ikke at nyde de dejlige rødvine.

Udvalget af spisesteder i Palma Nova er bredt med traditionelle tapasbarer og fiskerestauranter til steder med mere internationalt præg og fastfood-steder. På mange af fiskerestauranterne er dagens fisk fanget blot et par timer tidligere - det bliver ikke mere friskt. Hvis du vil runde aftenen af med en tur på dansegulvet, er der mange muligheder for det i nærheden. 

Byer i nærheden

Torrenova
Sammenlignet med sine naboer er Torrenova stille og byder på en mere fredelig ferie end de fleste andre mallorcanske feriesteder. Det betyder dog ikke, at Torrenova mangler stemning, da den har masser af liv. Her kan du shoppe i tøjbutikker, gå på bar og spise på en af de mange gode restauranter, der er spredt rund om i byen.

Magaluf
Magaluf har ry for at være en af Spaniens livligste feriebyer - og det er helt sikkert veltjent. Livet er centreret omkring den store strand, som er perfekt til en badeferie. Langs den lyse sandkyst findes restauranter og barer i massevis.

Portaler Nous
Portaler Nous er meget anderledes end Magaluf. Den afslappede atmosfære her er perfekt til familier eller par, der kan lide at tage sig god tid på lokale caféer. Golfspillere vil elske den anerkendte bane på feriestedet, der byder på 18 udfordrende huller.

Lokal transport

Med bus: Mallorcas regelmæssige busser er en let og billig måde at komme rundt på, når du bor i Palma Nova. Der er flere busstoppesteder i byens centrum og i nabobyen Magaluf. Der køer også shuttlebus mellem byen og lufthavnen.

Med bil: Hvis du regner med at tage på mange udflugter, kan det være værd at leje en bil. Der er et væld af biludlejningsfirmaer på Mallorca, især i lufthavnen. Vejene i Mallorca er generelt af god stand og motorveje er godt skiltede.

Med taxi: For korte ture er taxier ofte den bedste mulighed. De kører generelt efter en fast takst og er let tilgængelige på feriestedet.

Begivenheder

Europadag: Europadag er en af de største og mest spændende begivenheder i Palma Nova-kalenderen, især for familier. Festlighederne skal markerer freden i Europa, hvilket sker i form af levende musik, gadeboder og forlystelser. 

Vinfestival: Hvis du er en fan af vin, kan det anbefales at time din rejse med Pollenca vinfestivalen i april. Med regionale vine, hvoraf mange er prisvindende, er messen åben for både lokalbefolkningen og besøgende. For en beskeden entrepris får du mulighed for at prøve så meget vin, som du vil.

Aktiviteter

Det er nemt at fordrive det meste af ferien på en af de tre fantastiske strande ved Palma Nova, men når du har fået kulør nok på kroppen, er der også meget andet at opleve. 'Nit de Foc' (lldnatten) som afholdes i slutningen af juni markerer natten før sankthansaften og byder på djævele, dæmoner, flammende fakler og fyrværkeri.

Sæt også tid af til at tage en dagstur til Palma's roste akvarium for at se hajerne eller besøge den nærliggende Kathmandu Park for en dag med vandsjov. Om aftenen bør du nyde en middag i byens centrum og kan derefter eventuelt lægge vejen forbi en bar eller gå videre langs strandpromenaden for at komme til de berømte klubber i Magaluf.

Familieoplevelser

Hvis du holde ferie med børn, er et af de bedste steder at besøge Palma Nova Golf Fantasia. Det er et smukt golfcenter i gåafstand fra byen med tre 18-hullers minigolfbaner spredt ud over frodige landskaber, over laguner og under vandfald. Med en rolig park og spisesteder er dette ideelt til en aktiv, sjov familiedag. Det imponerende Palma Akvarium er et andet sted, I ikke må gå glip af. Her findes den  dybeste hajtank i Europa og snesevis af mindre akvarier med et væld af spændende arter.

Seværdigheder

I Palma Novas smukke marina finder du en rest af den tidligere fiskerby. I dag er det primært et populært sted at spise, shoppe og nyde solen. En anden favoritattraktion er Western Waterpark, der ligger i Magaluf, ti minutter væk med bus eller taxa. Parken er populær blandt alle aldre takket være de store swimmingpools, masser af hurtige rutsjebaner og en vild flod. Palma Novas natteliv er begrænset i forhold til nabobyen Magaluf, men der er dg et godt udvalg af barer og klubber. Hvis du har lyst til en rigtig festaften, er Magalufs festgade blot en ti minutters gåtur eller kort taxitur væk.

Playa de Palma Nova
Playa de Palma Nova er den mest populære af de tre strande i Palma Nova. Her finder du masser af liggestole og parasoller (til leje), ellers kan du bare tag et håndklæde og finde en plet på det bløde sand. Der er også gode muligheder for at prøve forskellige former for vandsport med alt fra surfing til jetski.

Der er desuden mulighed for at tage på bådture fra Palma Nova ud i Middelhavet. Herfra vil du kunne nyde udsigten tilbage mod den mallorcanske kystlinje.

Marineland
Marineland giver dig chancen for at se et bredt udvalg af dyr på ét sted såsom delfiner, pingviner, søløver og hajer. Der er desuden shows hele dagen.

Castell de Bellver
Borgen fra det 14. århundrede ligger med udsigt over Palma. Den over 700 år gamle borg byder derfor på en dramatisk udsigt over byen og kystlinjen. Borgens tre store tårne omkranser en central gårdhave. Oppe fra toppen af borgen er der også et godt kig ned i gården og den voldgrav, der omgiver den gotiske borg. Når du vender tilbage til jordniveau, kan du gå en tur til stranden og nyde en kold drink, mens du lader blikket vandre ud over havet.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne i Palma Nova?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 39 anmeldelser