Rejser til Playa de Muro

Med sin beliggenhed i Alcúdia-bugten på Mallorca's nordlige kyst er Playa de Muroet fantastisk sted at holde en middelhavsferie. Denne region med dens sandstrande og betagende natur ligger mellem de to store feriesteder på nordøen - Alcúdia og C'an Picafort - hvilket giver dig et godt mix af skønne strande, historiske seværdigheder, pulserende natteliv og spektakulære naturområder.

Stranden ved Playa de Muro strækker sig over imponerende 14 km - næsten uden afbrydelser hele vejen fra Alcúdia til C'an Picafort, så du vil ikke mangle steder at slikke sol! Denne lange strækning af gyldent sand er blevet tildelt EU's Blå Flag og er generelt kendt som en af øens bedste strande. Området er derudover omgivet af et bjergrigt landskab, som giver gode muligheder for at få pulsen lidt op. Naturelskere vil nyde en dag i naturparken S'Albufera i udkanten af Playa de Muro, hvor over 200 fuglearter hvert år yngler, eller en vandretur i bjergene, såsom op på Puig de Sant Martí, som byder på smuk udsigt fra toppen ud over Alcúdia-bugten.

Velkommen til Playa Muro på Mallorca med Escapeaway, vi er specialister i rejser til øen hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Du kan vælge imellem flere forskellige typer af indkvartering når du rejser til Mallorca, f.eks. hoteller, en villa, en ferielejlighed eller måske du vil bo på en Finca på Mallorca, som kan sammenlignes med et agriturismo i Italien eller en Quinta i Portugal.

>> Se alle rejser og rejsemål på Mallorca med Escapeaway

Hoteller i Playa de Muro - Alcudia

Populære hoteller i Playa de Muro - Alcudia

Spanien, Mallorca, Playa de Muro - Alcudia
8,1
Meget godt
1033 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Playa de Muro - Alcudia
9,5
Fabelagtigt
1800 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Playa de Muro - Alcudia
8,7
Meget godt
2138 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

En ferie i Playa de Muro er ensbetydende med strandliv, afslappende aftener og en fantastisk nationalpark lige udenfor døren. Denne ferieby har med succes taget springet fra at være en lille fiskerby til et resort uden at miste sin oprindelige, afslappede charme. 

Playa de Muro er groft sagt opdelt i 2 områder - det rolige Alcudia Pins og Las Gaviotas, som har de fleste barer. Du har desuden Alcudia inden for bekvem afstand med dens dejlige marina og historiske gamle bydel.

Sandstrand

Playa de Muros hovedattraktion er uden tvivl dens strand. Denne Blå Flag strand består af 5 kilometer uberørt sand, der er opdelt i balnerios - sektioner, der har deres eget udvalg af strandbarer samt en livredder. Fiskene svømmer rundt om dine ankler i det lave vand, og der er et væld af vandsportsaktiviteter.  

Godt til familier

Noget andet som kendetegner Playa de Muro er, hvor godt stedet er gearet til familier. For det første har restauranterne normalt børnemenuer. Dernæst er der masser af børnevenlige aktiviteter med for eksempel Amaze'n Laberintos Fun Park - en stor trælabyrint med spil samt en gokartbane ved C'an Picafort ca. 10 minutter nede ad vejen.

Udflugt til Alcudia og Palma

Alcudia ligger kun 15 minutter væk med bus. Der er den kystnære del med marinaen, butikker og barer samt den gamle byde bag middelaldermuren. Der hersker en fantastisk stemning i de smalle gyder og på de små pladser. Det kan anbefales at lægge vejen forbi San Jaume kirken. Du kan også komme til hovedstaden, Palma, efter en times kørsel. Her venter et væld af kosmopolitiske caféer og en spektakulær gotisk katedral.

Festivaler

Spanierne forstår at holde fest (fiesta), og hvis du er heldig nok at besøge Playa de Muro om sommeren, er der da også masser af festivaler og arrangementer.

Et af højdepunkterne i festivalkalenderen er festivalen for Sankt Jakob, Alcúdias skytshelgen, Festas do Apóstolo. Ved denne festival forvandles hele byen efter et særligt tema (tidligere har der været middelaldertema og flower-power) og den ugelange fest kulminerer med et fantastisk fyrværkeri og en koncert på den gamle bymur.

Der er også C'an Picaforts noget bizarre Andefest - eller Amollada d'Anneres - i august. Lokale hopper i havet for at fange en af hundredvis af gule gummiænder (brugen af ægte ænder blev forbudt for noget tid siden). Oprindelsen af denne usædvanlige fiesta er ukendt, men den har eftersigende eksisteret i omkring 80 år.

Mad og drikke

Kulinarisk har Playa de Muro et internationalt præg, så du kan forvente at finde alle de sædvanlige favoritter menuerne i området, herunder steak, burgere og pomfritter. Men regionen har også nogle virkelig lækre lokale retter. Her vejer fiskeretterne i sagens natur tungt, og for eksempel fiske- og skaldyrspaella er en specialitet på mange restauranter.

Meson Los Patos i Alcúdias havn er en af regionens bedste restauranter og er et besøg værd for sine særlige gourmet-udgaver af traditionelle mallorcansk retter. Vil du selv stå for nogle af feriens måltider er madmarkederne i Alcúdias gamle bydel også et godt sted at finde friske lokale råvarer, ligesom der her tilbydes rigtig lækker streetfood. 

Da Playa de Muro ligger på den nordlige del af øen, som generelt er roligere end de travle feriebyer i syd, er nattelivet ret dæmpet. Området har dog stadig nogle gode barer, der byder på god aftenunderholdning og en række klubber. Der er også regelmæssige busforbindelser fra byen, der bringer de mest festhungrende til Mallorcas festhovedstad, Magaluf, som normalt vender retur omkring klokken 6.

Byer i nærheden

Alcúdia
For den strandglade med hang til kulturelle oplevelser er Alcúdias gamle bydel et oplagt udflugtsmål med dens imponerende historiske monumenter og seværdigheder, som muren fra det 14. århundrede, der omgiver Alcudia. Også hold øje med resterne af en romersk by og teater. Byens karakteristiske smalle og snørklede gader er gode til at bare slentre rundt i for at nyde atmosfæren. Særligt på markedsdage (søndage og tirsdage) er der meget liv. Det er også værd at besøge byens maleriske havn, som har mange restauranter, butikker, en stor beskyttet strand og endda et vandland.

C'an Picafort
C'an Picafort, byen i den østlige ende af regionens 14 km lange strand, er også en god base for en strandferie. Den er mere moderne end Alcúdia vest for bugten med lange, bilfrie promenade, hvor barer, restauranter og butikker ligger side om side. Her er det nemt at finde et sted at stille sulten og senere et livligt natteliv. 

Pollença
Lidt længere væk (men stadig kun en kort køretur fra Playa de Muro) ligger den historiske by Pollença. Denne middelalderby har imponerende arkitektur, smukke smalle gader og er stort set uberørt af øens turistindustri. Besøgende med stærke ben kan tage turen til toppen af de berømte 365 Calvari trappetrin, som øverst oppe byder på en enestående udsigt. Er udsigten ikke tilstrækkelig belønning for dine anstregelser, kan du bestille en glas koldt sangria.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne i Playa de Muro - Alcudia?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 27 anmeldelser