Rejser til Pollensa

Den gamle middelalderby Pollensa på Mallorca inviterer dig ind, med masser af autentisk atmosfære i de snævre gader, der præger den gamle del af byen. Her er ægte lokal stemning på Plaça Mayor hvor du finder caféer og restauranter. Book din rejse til Pollensa med Escapeaway i dag!

En rejse til Pollensa er på mange måder en chance for at opleve det bedste af Mallorca. Den charmerende by, hvis navn sommetider staves Pollença eller Pollenca, ligger ganske vist ikke lige ud til vandet. Hvis du trænger til en dukkert i sommervarmen  tager det dog ikke meget mere end 10 minutter i bil før du står på en dejlig, familievenlig sandstrand med krystalklart vand ved Port de Pollença. Desuden er den lidt tilbagetrukne beliggenhed i Serra de Tramuntana ideel for dig, som søger lidt mere fredelige omgivelser på Mallorca end i resortbyerne helt nede ved kysten.

I Pollensa er størstedelen af indbyggerne fastboende, hvilket er med til at give et mere autentisk byliv end i resortbyerne. Til trods for at turismen ligesom på resten af Mallorca nu til dags er afgørende for Pollensas økonomi, vil du således tydeligt fornemme byens oprindelige atmosfære og rige historie, der har rødder tilbage til middelalderen længe før den første turist satte sin fod på Mallorca.

Du kan nemt bruge et par dage på bare at udforske byens mange smalle gader og seværdigheder. Pollensa har desuden alt, hvad du behøver i form af caféer, restauranter og butikker. Det kan dog varmt anbefales også at bruge byen som udgangspunkt for udflugter til nogle af områdets andre hyggelige byer, hvor du kan opleve det ægte Mallorca og ikke mindst naturattraktioner.

Har du bestilt billeje til din rejse til Pollensa, er det for eksempel oplagt at køre turen ud til Cap de Formentor. Turen fra Pollensa byder på nogle af Mallorcas bedste udsigter og husker du badetøjet, kan du eventuelt stoppe og tage en dukkert fra en af de idylliske strande, du passerer undervejs. Halvøen er bare et af mange spændende udflugtsmål inden for din rækkevidde, når du rejser til Mallorca og bor på et hotel i Pollensa.

Velkommen til Mallorca med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Pollensa hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Book din rejse online som en samlet pakke inkl. hotel, flyrejse og transfer (transport tur/retur fra lufthavnen i Palma de Mallorca), eller hvis du selv vil arrangere rejsen til Pollensa kan du naturligvis også blot bestille dit hotel eller en ferielejlighed igennem Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Alcudia

Hoteller i Pollensa

Populære hoteller i Pollensa

Spanien, Mallorca, Pollensa
8,7
Meget godt
700 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Pollensa
8,9
Meget godt
802 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Pollensa
9,1
Fabelagtigt
740 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder og udflugter

Du vil uden tvivl bruge en stor del af ferien på blot at nyde stemningen blandt de gamle bygninger i de smalle gader, som præger den gamle bydel i Pollensa. Der er dog også andre ting at se og opleve i løbet af ferien. Her har jeg beskrevet et lille udpluk af de mange oplevelser og seværdigheder, som venter dig på en rejse til Pollensa. Hvis du vil læse mere om andre seværdigheder på Mallorca, anbefaler jeg dig at besøge vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om den spanske ferieø og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Plaça Mayor

Rundt om byens største plads, Plaça Mayor, finder du adskillige caféer, hvor du kan slå dig ned med en kop kaffe og blot nyde solen, mens du betragter livet i den gamle by. Det er også ved denne plads, du kan se en af Pollensas mest interessante historiske bygninger nemlig byens største kirke, Església de la Mare de Déu dels Àngels fra 1700-tallet, der har rødder helt tilbage til 1300-tallet og tempelridderne.

Søndagsmarkedet på Plaça Mayor, hvor du kan gå på opdagelse blandt et væld af boder med alt fra kunsthåndværk til egnens delikatesser, er meget poopulært og tiltrækker besøgende fra nær og fjern. Der er også boder i de tilstødende gader

Fra Plaça Mayor er der kun et par hundrede meters gang hen til det tidligere kloster bygget af Jesuiterordenen, som i dag huser rådhuset og en privatskole. Fra klosteret kan du tage turen op ad den lange trappe til det lille kapel Església del Calvari fra det 18. århundrede. Turen op ad de 365 trin kan godt give lidt sved på panden, men du belønnes med en formiddabel udsigt over byens terracotta-tage og de omkringliggende landskaber helt ud til kysten. 

Serra de Tramuntana

Den UNESCO-beskyttede Serra de Tramuntana-bjergkæde byder på spektakulære landskaber med høje bjergpas, kløfter og underjordiske grotter, der indbyder til en aktiv ferie med blandt andet vandreture. På din vej rundt i området kan du ikke blot nyde smukke udsigter, men også opleve et rigt dyreliv og besøge små charmerende bjerglandsbyer.

Der er talrige vandreruter at vælge mellem i stort set alle sværhedsgrader med både familieegnede, korte dagsture og udfordrende ruter for erfarne friluftsfolk, der involverer klatring. Forhør dig eventuelt på det lokale turistbureau for mere information om mulighederne. Her kan du også hører mere om cykelruterne i området omkring Pollensa, hvis du hellere vil bevæge dig omkring på to hjul. Byens beliggenhed på overgangen mellem bjergene og de mere flade områder sydpå betyder, at både familier og seriøse motionister, kan finde passende ruter. Har du ikke din egen cykel med til Mallorca, er der flere steder at leje.

Cap de Formentor

Når du holder ferie i Pollensa, er et af de mest oplagte udflugtsmål halvøen Cap de Formentor. Det tager kun godt 45 minutter at køre helt ud til fyrtårnet på spidsen - Mallorcas nordligste punkt - men du bør afsætte mere tid. For de første kan det i højsæsonen gå lidt langsomt på de snørklede veje, og for det andet er der mange flotte udsigter at beundre undervejs. Allerede omkring seks kilometer efter Port de Pollenca, kan du således gøre det første stop ved udsigtspunktet Mirador des Colomer for at nyde det spektakulære syn af klipperne, som rejser sig stejlt fra havet.

Helt ude på spidsen af Cap de Formentor, kan du også nemt bruge lang tid på at suge den imponerende 360 graders udsigttil dig. I klart vejr er det muligt at se helt til naboøen Menorca. Har du husket badetøjet, er der på turen flere muligheder for at lægge vejen forbi en strand for en forfriskende dukkert i det turkisblå middelhav.

Information og fakta

Her får du lidt nyttig informationer om Pollensa, der kan tjene som inspiration til din ferie på Mallorca. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere baggrundinformation eller tips din rejse, vil jeg anbefale jeg dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Mallorca og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Pollensa - rustik middelalderby

Serra de Tramuntana - der ofte kaldes for Mallorcas rygrad - gemmer ikke blot på nogle af middelhavsøens smukkeste landskaber, men også en perlerække af charmerende byer. Ved den østlige ende af bjergkæden, der strækker sig langs den nordvestlige kyst af Mallorca, ligger en af disse rustikke landsbyer: Pollensa.

Pollensa, der også kendes som Pollença eller Pollenca, ligger omkring 6 kilometer vest for dens havneby Puerto Pollensa. Denne stifter mange ferierejsende på Mallorca bekendtskab med, når turen går ud på den berømte halvø Cap de Formentor. 

Af Pollensas 16.225 faste indbyggere er knap en fjerdedel udenlandske statsborgere, som har slået sig ned her for at nyde godt af det solrige midelhavsklima og de smukke omgivelser. Selvom indbyggertallet mere end fordobles i feriehøjsæsonen, føles den lyse stenby stadig meget spansk og er ikke så turistet som badebyerne ude ved kysten. Man fornemmer samtidigt tydeligt, at dette er en by med med dybe historiske rødder. Byen er således opkaldt efter den romerske bosættelse Pollentia, der dog ligger nærmere Alcúdia. Selve Pollensa blev anlagt i slutningen af det 12. århundrede af arabere på sikker afstand af kysten, der var sårbar for angreb. Efter Jakob 1. Erobreren, konge af Aragonien og Catalonien, tilbageerobrede Mallorca omkring år 1230, blev Pollensa overdraget til tempelridderne. De havde herredømmet over byen indtil det 14. århundrede, hvor de forlod øen. Derefter fulgte i det 15. og 16. århundrede en mere usikker periode for Pollensa og resten af området med gentagende angreb på kysten af pirater. Hvert år den 2. august afholdes festivalen Fiestas de la Patrona i Pollensa netop til minde om et slag fra denne periode, hvor de lokale indbyggere blot bevæbnet med køller heroisk slog et angreb fra mauriske pirater tilbage. I 1697 ankom jesuitterne, som blandt andet byggede kirken Monti Sion ved bunden af Calvari-trappen med dens 365 trin.

Oprindelig charme

Frem til starten af 1900-tallet levede man i Pollensa primært af landsbrug, men med etableringen af Port de Pollensa begyndte ferierejsende for alvor at få øjnene op for området. I 1932 opdagede den berømte engelske kriminalforfatter Agatha Christie for eksempel havnebyen og områdets skønhed på hendes vej ud på Cap de Formentor, ligesom Winston Churchill også har holdt ferie her.

Ligesom resten af Mallorca begyndte turismen dog især at blomstre i 1960'erne, og i dag udgør den hovedparten af byens økonomi. Pollensa har dog formået at bevare meget af sin oprindelige atmosfære, hvor du kan opleve mallorcanernes almindelige hverdag.

Trods beliggenheden lidt inde i landet er Pollensa et godt udgangspunkt for en badeferie på det østlige Mallorca. Du har således talrige strande inden for kort rækkevidde - blot 10-15 minutter i bil. Samtidig har byen en god placering, hvis du ikke kun vil bruge ferien på stranden, men også vil udforske spændende seværdigheder og smuk natur.

Restauranter og shopping

Især på Plaça Mayor, hvor du også finder et stort marked om søndagen, er der et et livligt restaurationsliv. Her og andre steder i byen kan du spise på alt fra simple tapasbarer til hygglige restauranter. Hvad enten du vil fordybe dig i mallorcinske specialiteter, eller foretrækker at holde dig til mere internationale retter, kan du få det i Pollensa. Der er naturligvis mange af stederne, der har udendørsservering, så du kan nyde dit måltid, mens du nyder solen og betragter byens liv.

Holder du af vin, er Pollensa et ekstra interessant rejsemål i foråret. Byen afholder således hvert år, som regel i april, en stor vinfestival i Claustre del Convent de Santo Domingo i centrum. Her giver adgangsbilletten dig mulighed for at prøvesmage stribevis af vine fra Balearerne, som naturligvis også kan købes med hjem. Kommer du på andre tider af året, kan du selvfølgelig også udforske de lokale vine. Besøg for eksempel en vingård nær byen, Ca'n Vidalet, hvor der ligeledes tilbydes prøvesmagning (efter aftale) af gårdens forskellige vine.

Der er et godt udvalg af butikker og supermarkeder i Pollensa, hvor du kan få alle fornødenheder til ferien. Udover de friske grøntsager på søndagsmarkedet, er der for eksempel en grønthandler, Agromart, i byen, hvor du også kan få lokalt producerede frugter og grøntsager. Her sælger de desuden forskellige andre lokale produkter som olivenolie samt lidt kød og ost. Skal du handle stort ind, kan det store supermarked Eroski lidt uden for byen på vejen mod Port de Pollenca anbefales. Her ligger desuden en Lidl. 

Transport

Da der er motorvej det meste af vejen til Pollensa fra lufthavnen, er det nemt at komme hertil. Regn med en køretur på omkring 45 minutter i bil. Med et par skift undervejs er det også muligt at komme frem med bus, men det kan dog anbefales at leje en bil. Med billeje kommer du ikke blot nemmere frem til din feriebolig den første dag, men har også langt større frihed til at komme omkring på øen i løbet af ferien. Ikke mindst fordi Pollensa ligger nogle kilometer fra nærmeste badestrand, vil du og familien få meget mere ud af ferien, hvis I har en bil til rådighed. 

Det er sjældent noget problem at finde en passende lejebil på Mallorca. Det kan dog især i højsæsonen anbefales at booke billeje hjemmefra, da der kan være rift om de mest populære og billigste biler. 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Pollensa?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser