Rejser til Portals Nous

Portals Nous er en afslappet lille ferieby, der ligger sydvest for Palma de Mallorca. Det er en af Mallorcas mest eksklusive feriebyer og det er ikke usædvanligt at se dyre luksusbiler trille forbi. Book din rejse til Portals Nous med Escapeaway i dag!

Denne lille, eksklusive ferieby ligger lige ovenfor marinaen Puerto Portals, hvor milliondyre lystyachts ligger og vugger i det klare vand. Slår du dig ned her, har du også dejlige badestrande inden for behagelig gåafstand. Den glamourøse marina, strandene og et væld af anerkendte restauranter er dog ikke det eneste, som har gjort Portals Nous til et populært rejsemål på Mallorca.

Beliggenheden bare 12 kilometer vest for øens hovedstad, Palma, betyder, at du på en rejse til Portals Nous også har storbyens mange tilbud inden for kort rækkevidde. I Palma venter således ikke blot endnu flere shoppingmuligheder for et rigt kulturliv, men også mange spændende seværdigheder. Afsæt gerne en hel dag til sightseeing i hovedstaden, når du rejser til Portals Nous.

Samtidig byder de nære omgivelser ved Portals Nous på mange aktivitetsmuligheder for dig, som måske ikke kan bruge hele ferien på stranden med en god bog. Byens eksklusive præg taget i betragtning finder du for eksempel ikke overraskende nogle af Mallorcas bedste golfbaner i dette område. Der er naturligvis også rig mulighed for at leje forskellige typer for udstyr til sjov på vandet eller eventuelt for at tage på guidede sejlture langs kysten.

Er du på en familierejse til Mallorca, vil der nok også være flertal for at tage en tur til det nærliggende Marineland eller en af vandparkerne på denne del af øen. Lejer du en bil til ferien, kan det også varmt anbefales at sætte en eller flere dage af til at udforske naturen og ikke mindst de mindre turistede byer i de nærliggende Serra de Tramuntana. Bjergene indbyder til vandreture, men selv i bil venter der dig her mange fantastiske udsigter og naturoplevelser.

Portals Nous er med andre ord det ideelle rejsemål for dig, som drømmer om en rigtig livsnyderferie på Mallorca, hvor god mad, strandliv og sightseeing går op i en højere enhed.

Velkommen til Mallorca med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Portals Nous og andre rejsemål på øen hvor du bor på håndplukkede hoteller og ferielejligheder med gode anmeldelser. Du kan rejse til Portals Nous dagligt og i nøjagtig det antal dage du ønsker. Bestil en pakkerejse inkl. flyrejse, hotelophold og transfer eller billeje. Vil du selv arrangere rejsen til Mallorca kan du naturligvis også blot booke dit hotel hos os.

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Portals Nous, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter til Palma lufthavn fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Portals Nous, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om rejser til Ca'n Picafort

Hoteller i Portals Nous

Seværdigheder og aktiviteter

De dejlige gyldne sandstrande langs Palma-bugten er ikke det eneste, du kan bruge din ferie på. Herunder har jeg beskrevet nogle få af de mange oplevelser og seværdigheder, som venter dig på en rejse til Portals Nous. Hvis du vil læse mere om seværdighederne på Mallorca, anbefaler jeg dig også at besøge vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om den spanske middelhavsø og vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Vandparker

Rejser du til Portals Nous med børn, har du en god undskyldning for at besøge Marineland. Vandparken er primært kendt for sine shows med søløver, delfiner og eksotiske fugle, men har blandt andet også et akvarium med hajer. Voksne besøgende kan måske nok ikke lade være at tænke på, at delfiner hører til ude i det åbne hav, men Marineland er næsten altid et hit blandt de mindre børn. Parken er ikke så stor, men besøget kan eventuelt kombineres med en tur til den nærliggende, børnevenlige sandstrand.

Bryder du dig ikke om konceptet for Marineland, kan du i stedet tage famlien med til Western Water Park, der ligger bare 10 minutters kørsel væk nær Magaluf. Her er ingen dyreopvisninger, men til gengæld masser af sjove forlystelser for vandhunde i alle aldre. Er du til vandsport, er der desuden forskellige vandsportscentre i nærheden af Portals Nous (bl.a. i Puerto Portals), hvor du kan leje udstyr til en dag med for eksempel kajak, kite-surfing, pedalbåd, snorkling eller dykning.

Golf

Mallorca er et af de førende golfrejsemål i Europa. Der er således mange golfspillere, som vender tilbage øen år efter år for at spille på de baner, der ligger inden for kort rækkevidde af Portals Nous. Det inkluderer nogle af øens bedste golfanlæg som for eksempel Golf Santa Ponsa, der ligger mindre end et kvarters kørsel fra Portals Nous, og T-Country Club & Golf Course, der er en af Mallorcas ældste og mest anerkendte klubber.

Har du lejet en bil til golfferien, vil din største udfordring være at vælge, hvilken af de mange baner på det sydvestlige Mallorca du vil bruge dagen på. Du kan dog også nøjes med blot at smutte over til nabobyen Bendinat, hvor der også ligger et par gode golfbaner.

Palma

Hovedsstaden for Mallorca (og resten af de Baleariske Øer), der trods navneforkortelsen i 2016 stadig kendes bedst som Palma de Mallorca, ligger blot 12 kilometer fra Portals Nous. Du bør derfor afsætte i hvert fald én dag til at besøge Palma. For det første finder du her et langt større udvalg af butikker i for eksempel gaderne omkring den centrale Plaza Mayor og et bredt sortiment af markeder og restauranter. Men derudover byder Palma også på flere unikke seværdigheder. 

Du kan sagtens få lang tid til at gå med bare at slentre rundt i den gamle bydel, hvor der udover et rigt forretningsliv er mange smukke bygninger, store og små. Den gotiske katedral, La Seu, som er byens vartegn, er for eksempel ikke til at komme udenom. Katedralen, der blev bygget i det 13. århundrede (det tog 400 år før den stod helt færdig) efter de kristnes tilbageerobring af Mallorca fra maurerne, er en stor oplevelse uanset om du interesserer dig for historien eller ej. Tæt ved katedralen, som troner over byen ved havnefronten, finder du det gamle arabiske kvarter, hvor du også bør give dig tid til at gå på opdagelse i de smalle gader og stræder. 

Natur og kultur i Serra de Tramuntana

Har du en lejebil til rådighed kan det varmt anbefales at afsætte mindst én dag til at udforske den smukke natur og de charmerende bjergbyer i Serra de Tramuntana. Bjergkæden der ligger umiddelbart nord for Portals Nous, er noget nær et paradis for friluftsentusiaster med masser af vandre- og cykelruter, men også idylliske strande og ikke mindst pittoreske landsbyer, hvor der stadig hersker en stemning af det "ægte" Mallorca. Har du mod på lidt bjergkørsel af snørklede veje, venter der dig mange flotte udsigter og uforglemmelige oplevelser her.

Du kan for eksempel på bare en halv time køre til Valldemossa, som af mange anses for at være en af Mallorca smukkeste landsbyer, der ligger mellem bjergtoppene omgivet af frodige oliven- og mandeltræer. Stiller du bilen her, er der gode muligheder for at vandre en tur i området og bagefter nyde en forfriskning på en af byens hyggelige caféer. Læg også vejen forbi byens mest populære seværdighed: Real Cartuja. Det er et gammelt kloster, der især er kendt, fordi komponisten Frédéric Chopin og den franske forfatterinde Georges Sand (baronesse Aurore de Dudevant) tilbragte en vinter her sammen i 1838. På den tid var de lokale ikke særlig begejstret for at det ugifte par boede sammen, men i dag er deres værelse på klosteret dog indrettet som et Chopin-museum.

 

Information og fakta

Her er nogle oplysninger om Portals Nous, der kan tjene som inspiration til din ferie på Mallorca. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere baggrundinformation eller tips din rejse, vil jeg anbefale jeg dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Portals Nous og vores mange andre rejsemål på Mallorca. God fornøjelse og god rejse!

Portals Nous ligger omkring 12 kilometer vest for Palma de Mallorca (som siden 2016 officielt blot har heddet Palma). Den lille kystby med knap 2.700 indbyggere er en populær, eksklusiv ferieby, ikke mindst takket være den korte afstand til øens hovedstad og beliggenheden lige ovenfor den fashionable marina Puerto Portals. Dertil kommer naturligvis, at man her har skønne badestrande inden for kort rækkevidde og mange aktivitetsmuligheder - for eksempel talrige golfbaner.

Byen blev etableret i løbet af 1930'erne, men de oprindelige ferievillaer er dog i vid udstrækning med årene blevet moderniseret eller erstattet af nye bygninger, heriblandt adskillige luksuriøse ferielejligheder og hoteller. Byens liv er især koncentreret omkring hvovedgaden Carretera Andratx, hvor du blandt andet finder små, eksklusive boutiques, et supermarked og ikke mindst et bredt udvalg af restauranter. 

Strande ved Portals Nous

Netop muligheden for at holde en afslappende badeferie i forholdsvis fredelige omgivelser, men samtidig have storbyens mange tilbud inden for kort rækkevidde er noget af det, som gør Portals Nous til et yderst attraktivt feriemål på Mallorca. Den største strand ved byen er Playa Oratori de Portals, som du finder lige øst for marinaen. Stranden, som du kan gå ned til oppe fra Portals Nous, byder på 250 meter med fint, blødt sand, der indbyder til lange, dovne dage med solbadning ved det azurblå middelhav. Har du brug for lidt skygge, kan du leje en parasol og eventuelt en liggestol. Der er en kendt strandbar, Roxy’s Beach Bar, i den østlige ende af stranden, og derudover finder du marinaen med dens mange spisesteder i modsatte ende. 

Ved Portals Nous ligger derudover et par andre mindre badestrande, og har du en lejebil til rådighed er der talrige strande at vælge mellem længe ude langs af Palma-bugten og på resten af øen, hvis du tager på en længere udflugt.

Mad og shopping

Udover restauranterne oppe i byen, hvor du finder menukort med både spanske klassiskere som tapas og paella samt mere internationale retter, er der en stribe mere eksklusive restauranter nede ved den nærliggende marina Puerto Portals, hvor der desuden er en del barer. 

Selvom du således i princippet ikke behøver at forlade byen for at få dækket dine behov, er det selvfølgelig oplagt at benytte ferien til også at udforske andre dele af Mallorca - også når det gælder det kulinariske. Når du holder ferie i Portals Nous, er det først og fremmest nærliggende at benytte sig af det endnu større udvalg af spisesteder i hovedstaden Palma. Her er også et rigt udvalg af barer og natklubber, hvis du synes nattelivet i Portals Nous er lidt for afdæmpet. 

Vil du shoppe er det ligeledes oplagt at tage en tur til Palma, hvor du nemt kan få en dag til at gå med at udforske alt fra små spændende butikker til store indkøbcentre. Der er dog også en del souvenirbutikker i selve Portals Nous samt nogle eksklusive boutiques med tøj og smykker nede omkring marinaen. De fleste daglige fornødenheder kan du få i supermarkedet på hovedgaden, men udvalget er dog større i Eroski-supermarkedet, som du finder ude ved rundkørslen på vej mod Bendinat.

Transport

Der er omkring 20 kilometer fra lufthavnen ved Palma til Portals Nous. De tager normalt omkring 25 minutter at tilbagelægge i bil. Vil du en dag ind til centrum af Palma, tager det ligeledes blot 10-15 minutter (afhængigt af trafikken). 

Der kører flere gange i timen busser fra og til Mallorcas hovedstad, som stopper i Portals Nous og flere af de andre populære byer langs kysten. Det er som regel heller ikke noget problem at praje en taxi på hovedgaden Carretera Andratx, hvis du fortrækker at komme lidt hurtigere ind til Palma eller et af de andre udflugtsmål i nærheden.

Mange ferierejsende på Mallorca foretrækker dog af gode grunde at bestille billeje allerede hjemmefra. Selvom man kan komme langt omkring med busser og taxier, er det i de fleste tilfælde mere komfortabelt og mere fleksibelt at have sin egen lejebil. Vil du have en bil til hele ferien, er det mest praktiske normalt at bestille den med afhentning i lufthavnen, hvor der er et bredt udvalg af biludlejningsfirmaer og lejebiler.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her