Rejser til S'Horta

Den lille landsby S'Horta ligger på sydøstlige del af Mallorca cirka 5 kilometer fra både den elegante kystby Cala d'Or og den populære ferieby Portocolom. Der er desuden kun en kort køretur ned til den idylliske badevig Cala Sa Nau. Den er bare ét af talrige skønne strande, du har inden for kort afstand, hvis du rejser til S'Horta.

Fredelig landsby nær Mallorcas smukke sydøstkyst

Da S'Horta ligger lidt tilbagetrukket fra den smukke kyst, er landsbyen et ideelt rejsemål, hvis du ønsker en ferie med lidt mere fred og ro. På grund af beliggenheden lidt inde i landet, har S'Horta ikke gennemgået samme udvikling som kystbyerne. Her kan du du derfor opleve et mere ægte landsbyliv, som er upåvirket af turisme. Her er ikke bygget store hoteller, men alligevel er der et godt udvalg af ferieboliger, der er bygget og indrettet med respekt for den lokale, landlige stil.

Typisk for de små landsbyer på Mallorca, er omdrejningspunktet for S'Horta den lille plads i centrum ved byens charmerende, rustikke kirke. Her kan du slå dig ned på en af de to hyggelige restauranter og betragte det stilfærdige byliv, mens du nyder mallorcinske specialiteter. Ligeledes har byen et par barer og små supermarkeder, hvor du kan få det meste.

Strande og seværdigheder inden for kort afstand

Går rejsen til S'Horta om sommeren, vil den nærliggende kysts bagevige med deres krystalklare vand og fine sand nok være helt uimodståelige. Der er dog også meget andet at tage sig til på disse kanter. Golfbanen Vall d'Or, hvor du kan spille med en fantastisk udsigt over havet og øen, ligger inden for 5 minutters kørsel. Det uspoleret landskab på denne del af Mallorca med flotte udsigter til hav og imponerende bjergtoppe kan du også opleve fra det nærliggende Castell de Santuiri, en middelalderborg i 423 meters højde, og klosteret Sant Salvador, som helt frem til 1992 husede munke og i dag stadig modtager pilgrimme.

Der er naturligvis rigeligt med spisesteder og indkøbsmuligheder, hvis du bevæger dig ned til kysten. Rejser du til S'Horta, kan det dog også anbefales at køre en tur til den lidt større by Felanitx. Her er der udover flere supermarkeder og restaurantliv også et populært ugentligt marked (søndag formiddag) omkring Sant Miquel kirken, der er værd at opleve. Sidst, men ikke mindst, kan du næsten ikke rejse til S'Horta uden at lave en udflugt til Cuevas del Drach (Dragegrotterne), som ligger blot 20 kilometer væk.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i S'Horta