Rejser til Valldemossa

Valledemossa er en charmerende landsby, der betragtes som en af Mallorcas smukkest, og som er præget af smalle, brostensbelagte gader, kunstgallerier samt et godt udvalg af caféer og restauranter. Book din rejse til Valldemossa med Escapeaway i dag!

Valldemossa ligger i en idyllisk dal i Tramuntana-bjergene på det vestlige Mallorca. Den charmerende landsbys gamle stenhuse emmer af historie og udgør en smuk kontrast til de omkringliggende, grønne bjergsider. Her i Mallorcas højest beliggende by (425 m.o.h.) kan du bruge lang tid på blot at nyde stemningen i de smalle, brostensbelagte gader, og udforske de talrige småbutkker, kunstgallerier, caféer og restauranter.   

Dette er et ideelt rejsemål for dig, som ønsker at bo lidt på afstand af de mere turistede feriebyer langs kysten. Udover dagsturisterne, som kommer for at opleve den hyggelige, fredfyldte atmosfære, er Valldemossa også et yndet feriemål for friluftsentusiaster, der her har en perfekt base at udforske den naturskønne bjergkæde. Følger du en af de velafmærkede vandrestier op gennem skoven til en af bjergtoppene, belønnes du for dine anstrengelser med en formidabel panoramaudsigt over øen mod det blå Middelhav. 

Landbyens mest kendte seværdighed er t karteuserkloster fra begyndelsen af det 14. århundrede, Real Cartuja, hvor den polske komponist Frédéric Chopin og den franske forfatterinde George Sand tilbragte vinteren 1838-39 sammen.

Velkommen til Spanien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Valldemossa og andre rejsemål på Mallorca, hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse.

>> Læs også om miniferie på Mallorca, 3-4-5 dages rejser

Hoteller i Valldemossa

Information og fakta

Skal du rejse til Mallorca på ferie og bo i området omkring Valldemossa har jeg her samlet nogle få informationer og fakta om byen. Ønsker du mere inspiration til din rejse skriver vi på vores blog rejseguider om emner som f.eks. øens seværdigheder, tips til udflugter, du kan læse om den smukke natur og de skønne strande du finder overalt på øen, om maden, kulturlivet og meget mere.

Valldemossa der har omkring 2000 faste beboere, kaldes med god grund som en af de smukkeste landsbyer på Mallorca. Byens navn er et vidnesbyrd om de 300 år, hvor maurerne havde herredømmet over øen. Mossa er således afledt af navnet på en arabisk fyrste, Musa, der herskede over denne dal. I dag er det især Chopin-navnet, man forbinder med landsbyen. På Mallorca ved man dog, at det også var i Valldemossa at øens skytshelgen Santa Catalina Thomas, blev født i 1531. Du vil således kunne se, at man i næsten ethvert hjem i Valldemossa har en flise med af hendes bønner hængende på væggen. Hendes fødehjem på Carrer Rectoria 5 er i dag en helligdom.

Vejret

Da Valldemossa ligger relativt højt, er temperaturen generelt et lille nyk lavere end nede kysten. Du kan dog stadig nyde godt af Mallorcas behagelige og meget solrige middelhavsklima med tørre, vamre somre og milde vintre. I de varmeste måneder juli og august er det ikke usædvanligt, at temperaturen kravler op omkring 30 grader, mens den om vinteren ofte når op omkring 15. Vælger du en rejse til Valldemossa for at holde en aktiv ferie, er især forårsmånederne og det tidlige efterår gode tidspunkter. Her er varmen inden hindring for fysisk udfoldelse og selvom der er mere nedbør end om sommeren, er det typisk i form af korte byger.

Lokal transport

I bil ligger Valldemossa blot en halv times kørsel fra Palma Lufthavn. Det er derfor oplagt at bestille billeje med afhentning direkte i lufthavnen, så du nemt og hurtigt kan komme videre til din feriebolig. Desuden giver en bil dig flere muligheder for at komme omkring på øen i løbet af ferien i eget tempo.

Der er dog også en direkte bus fra Palma, nr. 210, med regelmæssige afgange året rundt. Denne bus kører desuden til Deià og Sóller.

Aktiviteter

Du bør pakke et par gode vandresko til ferien for at få mest muligt ud af de smukke omgivelser. Nede fra byen starter for eksempel en rute til Puig des Teix, en af de mest besøgte toppe i Tramuntana-bjergkæden. Turen som tager omkring 5 timer før du er nede igen, fører dig op til 1064 meter, hvorfra du kan nyde en spektakulær udsigt over landskabet. Få mere information om ruten fra byens turistkontor. Vil du holde en aktiv ferie er der udover vandreture også gode muligheder for at tage på cykelture, ride eller klatre. Det er ikke usædvanligt, at professionelle cykelhold på træningslejr træner på de stejle bjergveje i dette område. Der er sågar adskillige golfbaner inden for rækkevidde. 

Foretrækker du en lidt mere afslappende ferie, kan du dog også nøjes med at gå ture rundt i landsbyens hyggelige gader. Det kan man godt bruge lang tid på, hvis man samtidig vil besøge de mange forskellige småbutikker. Husk også at lægge vejen forbi en bagerbutik for at prøve byens berømte boller, Cocas de Potatas, der traditionelt nydes med kop chokolade om vinteren eller en is om sommeren.

Udflugter

Der er mindre end 3 kilometer i fugleflugt til kysten, men dette er dog ikke det mest oplagte rejsemål for dig, som er på udkig efter en badeferie på Mallorca. Der er en lille stenstrand ved Port de Valldemossa, men bortset fra en hurtig dukkert er det mere på grund af den idyllisk beliggende lille restaurant her, at du bør lægge vejen forbi. Vil du have sandstrand, kan du i stedet køre lidt længere mod nord til Port de Soller.

Valldemossa er til gengæld det helt rigtige feriemål, hvis du vil opleve det oprindelige Mallorca. Du har således et godt udgangspunkt for at tage på ture rundt til en perlerække af billedskønne, gamle landsbyer som Sóller og Deià. Da der kun er en halv times kørsel fra Valldemossa til centrum af Palma, er det også næsten et must, at afsætte en dag til at besøge Mallorcas hovedstad. Her finder du masser af trendy caféer, restauranter, butikker, et levende kulturliv og ikke mindst spændende historiske seværdigheder som den store gotiske katedral La Seu.

Maden og drikke

Valldemossa er et rejsemål for livsnydere, ikke mindst på grund af det gode udvalg af restauranter. Her får du rig mulighed for at fordybe dig i det mallorcanske køkkens herligheder. Du kan få alt fra solid, prisvenlig mad til ægte gourmet-oplevelser, der med de idylliske omgivelser er perfekte til romantiske parmiddage.

Selvom Valldemossa er en ret lille by, er der talrige små boutiques og steder at købe kunshåndværk rundt om i de smalle gader. Der er også et lille supermarked i centrum, hvor du kan få det meste, du kan få brug for i løbet af ferien. Vil du opleve byens liv, mens du handler, kan det varmt anbefales at lægge vejen forbi markedet søndag morgen.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her