Rejser til Ciutadella

Ciutadella, der ligger på Menorcas vestkyst, var engang øens hovedstad og er i dag en førsteklasses destination for dem, der er på udkig efter en ferie, der kombinerer, strand, sol og kultur. Book din rejse til Ciutadella med Escapeaway i dag.

En tur rundt i Ciutadella vil afsløre en stor historisk og kulturel arv, der blandt andet byder på fantastisk arkitektur, smalle, snoede gader, der fører til storslåede katedraler, og huse bygget  i middelalderens stil. 

For dem, der søger hvile og afslapning, er havnen det perfekte sted at søge hen. Stedet har sin egen charme og byder på en malerisk beliggenhed, der bør nydes med en drink eller to. Du finder også en række fremragende restauranter og barer i denne del af byen, samt et blomstrende natteliv. 

En rejse til Cuidadela vil også bringe dig tæt på nogle af Menorcas bedste feriesteder, så du er aldrig er langt væk fra smukke strande og et væld af seværdigheder.

Velkommen til Menorca med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Ciutadella og andre rejsemål på øen hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie.

>> Læs også om rejser til Cala Galdana

Hoteller i Ciutadella

Information og fakta

Når du rejser til Ciutadella, ville det ikke være mærkeligt, hvis du havde fornemmelsen af, at tiden havde stået helt stille! Byens centrum har spor af både fransk og maurisk arkitektur og byder på et væld af gamle kirker og paladser, samt en berømt katedral, som det tog hele 500 år at bygge! Med en sådan en fantastisk historie er den bedste måde at opleve byen på til fods, så du langsomt kan suge atmosfæren i de smalle og snoede gader til dig.

Ciutadella ikke har sin egen strand, men til gengæld har byen en fantastisk marina, som er flankeret af smukke huse og barske klipper, bevokset med træer og fauna, som rigeligt kompenserer for den manglende strand, når det gælder skønne naturmæssige omgivelser. Og så er der ikke langt til de nærmeste strande.

Oplevelser og udflugter

Tag på sightseeing

En rejse til Ciudadela afslører en fascinerende fortid og dens gader er befolket med gammel arkitektur og seværdigheder, som du nemt kan bruge timer på at gå på opdagelse i. Besøg for eksempel den historiske Placa d’es Born, der en af de mest maleriske pladser på Menorca. Pladsen, der stammer fra det 13. århundrede, er nu et knudepunkt for byens turisme og ligger i nærheden af nogle af byens andre store  monumenter, herunder den gotiske katedral, Placa de Cathedral, der ligger lige rundt om hjørnet, og de store paladser Palau Salort og Palau de Torresaura, som bestemt også er et besøg værd.

Lokale fester

De Baleariske Øer er kendte for deres farverige og livlige festivaler og Ciudadela er ikke en undtagelse. Hvis du er heldig nok til at besøge byen slutningen af juni, vil du opleve øens livlige festival, La Fiesta de Saint Joan, som fejres med live-musik, parader og storslået fyrværkeri.

Indkøb 

Hvis du leder efter gode shoppingmuligheder, går du heller ikke forgæves i Ciudadela. Byen har en bred vifte af butikker, der bør kunne opfylde de mest almindelige behov. Hvis du har lyst til at opleve den mere autentiske del af det lokale byliv, kan det anbefales at besøge det lokale marked, der afholdes fredag og lørdag formiddag, og hvor du blandt andet kan finde tøj, sko og smykker. 

Strande i Ciudadela

Ciudadela ikke har sin egen strand, men byen ligger inden for rækkevidde af nogle af Menorcas mest maleriske strande. Mod syd finder du for eksempel de hvide sandstrande Cala en Turqueta og Calla Macarella. Vær dog opmærksom på, at de er meget populære i højsæsonen og ofte kan være godt fyldt med strandgæster

På østkysten finder du strandene Cala Blanca og Cala n 'Blanes, der byder på en række strandfaciliteter, såsom liggestole, strandbarer og vandsports-aktiviteter, for eksempel vandcykel, sejlsport og windsurfing.

Byer i nærheden

Cala Blanca

Kun kort taxitur fra Ciudadela finder du smukke Cala Blanca, der er et fantastisk sted for en dagstur med sin gode sandstrand, der ligger omgivet af havet på den ande side og skønne bjerge på den anden side. Det kan anbefales at tage en spadseretur langs strandpromenaden, der er spækket med barer og restauranter, eller at slappe af på en af strandbarerne. Der er også et stort antal vandsports-aktiviteter ved byen strand, fra windsurfing til dykning.

Cala n 'Blanes

Cala n 'Blanes er et alsidigt sted, der både tilbyder en overflod af familievenlige aktiviteter og et fantastisk natteliv, hvilket både har gjort den populær blandt familier og feriegæster, der gerne vil have muligheden for at tilbringe en sjov aften i byen. Byens hovedattraktion er dog dens tre strande og dens fantastiske landskaber, der kan opleves til fods eller på en cykel. Du kan også gå ombord på en båd for at besøge de nærliggende øer.

Cala n’Bosch

Smukke, hvidkalkede bygninger, en fantastisk strand og en livlig marina gør nærliggende Cala n 'Bosch til et hit blandt mange feriegæster. Desuden finder du her et væld af vandsports-aktiviteter nede ved stranden, fra snorkling til windsurfing. Du kan også tage familien med til feriestedets vandland, eller nyde det lokale tivoli ved marinaen.

Sådan kan du rejse til Ciutadella med Escapeaway

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker rejse til Ciudadela, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller i Ciudadela. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om pakkerejser til Spanien her
>> Her kan du læse om billig strandferie med Escapeaway

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her