Rejser til Murcia-regionen

Murcia-regionen ligger ud til Middelhavet i det sydøstlige Spanien. Sammenlignet med naboregionerne Andalusien og Valencia er Murcia-regionen endnu ikke vidt kendt blandt internationale turister. Regionen har ellers alt det, som har gjort Spanien til et Europas mest populære rejsemål.

De mere end 3.000 solskinstimer årligt kan du nyde på regionens 250 kilometer lange Costa Cálida. Her finder du både brede strande med All inclusive resorter og få kilometer derfra mindre bugter med næsten ingen besøgende, hvor du frit kan vælge en plads i det fine sand. Hvad enten du rejser med børn, der har brug for mange aktivitetsmuligheder, eller blot søger fredelig idyl til at koble helt af fra hverdagen, kan du få det på en rejse til Murcia-regionen.

Selvom Murcia-regionen kun er Spaniens niende største region, er her samtidig meget andet at opleve en blot det afslappende strandliv ved den smukke kyst. Baglandet kan du for eksempel udforske ved at følge den officielle vinrute, der fører dig rundt mellem en perlerække af anerkendte vingårde. Sammen med vinene får du også rig lejlighed til at fordybe dig i den øvrige spanske gastronomi på en rejse til Murcia-regionen. Sammenlignet med de mere turistede regioner er det lettere at finde familiedrevne restauranter med autentiske retter på menuen og endda til lavere priser.

Regionshovedstaden Muricia har en ungdommelig puls takket være byens mange universitetsstuderende, men er tydeligvis også en by med en rig og lang historie. Det var således emir Abd ar-Rahman II, som i år 825 grundlagde Murcia. Der er talrige kulturelle seværdigheder rundt om i byen, som stammer helt tilbage til tiden under arabisk herredømme og op til vores tid. Murcia er den største, men bare én af talrige interessante byer i regionen, der for eksempel også tæller Cartagena, Lorca og Caravaca de la Cruz.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de håndplukkede hoteller, du finder i vores program for rejser til Murcia-regionen. Med os kan du rejse i nøjagtig det antal dage, du ønsker. Vi du opleve flere dele af Spanien, kan du desuden nemt kombinere flere forskellige hoteller på en rundrejse. Regionen har sin egen lufthavn ved Murcia by, men det er også nemt at flyve til en af de større lufthavne i Alicante eller Granada.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål i Murcia-regionen

  • Lorca
    1 hotel
    Oplev smukke Lorca i Sydspanien, som byder på kulturelle og historiske seværdigheder, samt smuk arkitektur og landlig atmosfære.

Seværdigheder og oplevelser

Herunder har jeg kort beskrevet nogle af de mange oplevelser, som venter dig på en rejse til Murcia-regionen. Hvis du vil læse om de mange andre seværdigheder i Murcia-regionen, anbefaler jeg dig at besøge vores rejseblog, hvor du kan finde spændende artikler om denne og andre regioner i Spanien. God fornøjelse og god rejse!

Tæt på Romerriget i Cartagena

Er du historisk interesseret, bør havnebyen Cartagena, som huser den spanske middelhavsflåde, stå højt på ønskelisten over oplevelser på rejsen til Murcia-regionen. Det velbevarede romerske amfiteater midt i byen blev genopdaget ved en udgravning i 1988. På det tilknyttede museum kan du se de mange spændende fund, som blev gjort i forbindelse med udgravningen. I Barrio del Foro Romano, der er en af de største udgravninger af sin slags i Spanien, kan du også få et indblik i det romerske liv i byen.

Romerne er dog ikke de eneste af byens tidligere indbyggere, som har efterladt sig spor. Læg også vejen forbi Castillo de la Concepción i Parque Torres, der har maurisk oprindelse. Fra toppen er der en fantastisk udsigt ned over havnen og kysten.

De skønne stande på på Costa Cálida

De fleste rejser til Murcia-regionen midt på sommeren juli-august, hvor temperaturen er på sit højeste. Da vil strandene have en naturlig tiltrækningskraft på de fleste. Om ikke andet så for at få en forfriskende dukkert i sommerheden. Et af de mest populære mål for badeferier er La Manga, en 22 kilometer lang, smal odde der næsten lukker Mar Menor, Europas største saltvandslagune, helt af fra Middelhavet. Her ligger hotellerne side om side i vandkanten, og der er masser af muligheder for hele familien, når det gælder vandsport.

La Manga er dog bare én regionens talrige flotte kyststrækninger. Udover dette unikke laguneområde består kysten fra Cartagena ned til til naboregionen Andalusien af vilde og uspolerede klippeområder afbrudt af lang sandstrande. Byer som Mazarrón og Águilas på denne strækning er oplagt til en afslappende ferie med flotte badestrande inden for kort afstand.