Rejser til Nordspanien

Nordspanien er en af landets mest alsidige regioner med landskaber og provinser, der viser mange forskellige, spændende sider af Spanien med noget for alle typer rejsende - både børn og voksne. En rejse til Nordspanien, der strækker sig helt fra Middelhavet i øst til Atlanterhavet i vest og mod nord afgrænses af Pyrenæerne og grænsen til Frankrig, er en chance for både at udforske en række af landets mest berømte attraktioner samt næsten ukendte perler.

Vovehalse frister hvert år skæbnen i mødet med de løse tyre i Pamplonas gader, og i den enestående bjergkæde Picos de Europa presser klatrere deres evner på tinder af jomfruelig kalksten. Det er dog ikke folk på jagt efter et adrenalinsus, der vælger at rejse til Nordspanien. Der er også masser af muligheder for at koble af med en afslappende badeferie i denne nordlige del af Spanien, hvor du blandt andet finder den over 200 kilometer lange Costa Brava med utallige idylliske badevige.

I nord venter også spændende kulturelle oplevelser i for eksempel Zaragoza, Bilbao og Barcelona med fantastiske museer og unikke arkitektur. I Bakserlandets elegante badeby San Sebastián kan du slentre på den gyldne strand eller i en malerisk, gammel bydel før du slår dig ned på en tapasbar for at prøve de lækre, traditionelle pintxos. Måske med et glas rødvin fra det nærliggende Rioja-vindistrikt.

Ønsker du at opleve noget af det bedste, Spanien kan byde på kulinarisk, er Nordspanien det helt rigtige rejsemål. Den varierede gastronomi, som afspejler både havets nærhed og det frodige bagland, er anerkendt i hele verden og er i sig værd at rejse efter. Her er talrige eftertragtede Michelin-restauranter, men også masser af muligheder for at fordybe sig i det lokale køkken under mindre formelle former.

Det grønne Spanien

Har du aldrig besøgt Spanien eller hidtil kun rejst i den sydligste del af landet, forbinder du måske mest Spanien med gyldne, solafsvedne landskaber med endeløse olivenlunde. På din rejse til Nordspanien kan du dog selv sidst på sommeren opleve langt mere grønne og frodige landskaber. Det er ikke uden grund, at det nordligste område, der strækker sig ude langs Atlanterhavskysten fra den portugisiske grænse til den franske, er kendt som España Verde (Det grønne Spanien).

Klimaet i Nordspanien er formet af vindene fra Atlanterhavet, hvor fugtigheden fra den lune Golfstrøm fanges af bjergene. Den mere gavmilde nedbør ude langs havet giver her grobund for et landskab med frodige græsgange og skove, der minder om det man finder på den franske vestkyst. Dette mere milde klima, hvor der kun sjældent bliver ubehageligt hedt, er ideelt, hvis du ikke kun vil solbade på stranden, men ønsker en mere aktiv, oplevelsesrig ferie.

Holder du af lange gåture, kan du i Nordspanien for eksempel opleve den særlige atmosfære blandt pilgrimmene på den legendarisk Jakobsvej, Camino de Santiago, som passerer stribevis af stemningsfulde middelalderbyer på vejen mod målet i vest. Caminoen er dog bare én af mange muligheder for at opleve det autentiske, landlige Spanien på vandreture. Hele sommerhalvåret indbyder de komfortable temperaturer til vandring, cykling og andre aktiviteter. Rejser du hertil om vinteren, er der i byer som Zaragoza, Bilbao eller San Sebastian rigeligt med museer, og andre indendørs kultursteder og restauranter til at holde dig beskæftiget.

Mindre trængsel i nord

Befolkningstætheden er lavere i Nordspanien end i den sydlige del af landet. Her er desuden mindre af den masseturisme, som det mere solrige syds strande tiltrækker. Når det er sagt, finder du dog en række af landets mest kendte rejsemål i nord såsom Barcelona og Santiago de Compostela i det nordlige Spanien, der tiltrækker millioner af besøgende. Om sommeren flokkes både lokale og besøgende ligeledes ud til de smukke strande, men du skal ikke bevæge dig ret langt ind i baglandet for at stemningen er meget fredfyldt.

Er du på kør-selv ferie til Nordspanien, vil du i det hele taget få rig mulighed for at lave afstikkere fra alfarvej og opleve livet i både middelalderbyer, som er upåvirket af masseturisme. Selv Spaniens femtestørste by, Zaragoza, er for eksempel endnu forholdsvis ukendt blandt rejsende uden for Spanien. Det er til trods for, at byen, som blev grundlagt af den romerske kejser Cæsar Augustus for over 2000 år siden, har masser at byde på og sagtens tåler sammenligning med Europas mere populære storbydestinationer.

Der er talrige eksempler sådanne skatte i Nordspanien, der bare venter på at blive opdaget. Næsten uanset hvornår på året du rejser hertil, vil du desuden kunne opleve lokale festivaler. Hvad enten det er de lokale vine eller en helgen, der fejres, er det som besøgende altid en uforglemmelig oplevelser at opleve lokale traditioner på nærmeste hold.

Bestil din rejse til Nordspanien her

Hos Escapeaway finder du kun rejser til omhyggeligt udvalgte hoteller og ferieboliger i Nordspanien, som lever op til vores krav om gode gæsteanmeldelser. Så er du sikker på at få de bedst mulige ramme om en mindeværdig rejse, hvad enten du er på en vinrejse, storbyferie eller søger store naturoplevelser.

I vores søgemaskinen kan du også nemt finde og booke flybilletter til din rejse, hvis du ikke vil køre hele vejen til Spanien. Køber du en pakkerejse med fly og hotel, er den dækket af rejsegarantien. Vil du hellere selv stå for transporten, kan du selvfølgelig godt nøjes købe ferieopholdet gennem os. Kunne du tænke dig at opleve flere områder i Nordspanien, kan du eventuelt kombinere flere af vores hoteller i en rundrejse.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål i Nordspanien

Populære hoteller i Nordspanien

Spanien, Nordspanien, Catalonien, Salou
8,6
Meget godt
1167 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 103 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Sitges
8,9
Meget godt
2135 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Nordspanien, Catalonien, La Pineda
8,7
Meget godt
1783 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 105 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Nordspanien?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 46 anmeldelser