Rejser til Sydspanien

Rejser du til Sydspanien, kan du opleve det klassiske Spanien med farverige fiestas, lidenskabelig flamenco, hvidkalkede bjerglandsbyer, sød sherryvin og lækre tapas. Det er naturligvis også dette sydlige Spanien, som solhungrende nordboer i efterhånden adskillige generationer er rejst til for at nyde den gavmilde middelhavssol på lange, gyldne sandstrande ved det azurblå hav.

Trods en veludviklet turisme særligt ude langs kysten kan en rejse til Sydspanien sagtens byde på meget andet end traditionel badeferie, hvis du ønsker det. Selv hvis du slår dig ned i en af de mest turistede feriebyer ved den populære Costa del Sol og Malaga for at være tæt på det glitrende hav, er der sjældent ret langt til spændende kulturhistoriske seværdigheder, uberørte naturområder eller landsbyer, hvor tiden næsten synes at have stået stille i århundreder.

Rejser du til Sydspanien, som mestendels udgøres af regionen Andalusien, kan du udover de skønne strande ved både Middelhavet og Atlanten også glæde dig til at udforske en række af landets mest interessante og smukkeste byer. Regionen blev regeret af maurerne i næsten 1000 år og er derfor rig på både muslimsk, jødisk og kristen kulturarv. Giv dig gerne god tid til at fordybe dig i fortiden i for eksempel Ronda, Granada og Cordoba og den fortryllende hovedstad Sevilla, som også er et populært rejsemål.

Solrigt vejr, dejlige strande og chancen for at mærke historiens vingesus er i sig selv grund nok til, at du skal bestille en af vores rejser til Sydspanien. Lægger du lige så stor vægt på de kulinariske oplevelser, når du rejser, er Spanien og ikke mindst den sydlige del af landet også det helt rigtige valg. Spanierne spiser ofte ude, så selv i helt små, uspolerede landsbyer langt fra turistområderne kan du på hyggelige restauranter og tapasbarer fordybe dig i det lokale køkkens herligheder, som naturligvis er nært forbundet med det elskede middelhavskøkken.

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Sydspanien med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs mere om rejser til Spanien her

Rejsemål i Sydspanien

 • Gæstebedømmelser 9,1
  Andalusien
  198 hoteller
  Andalusien, Spaniens sydligste region, emmer af alt det “gamle Spanien” og har nogle af landets mest historisk og kulturelt betydningsfulde byer, såsom Sevilla - regionens hovedstad - Granada og Córdoba. Det er også her, du finder Spaniens mest ... varierede og mangfoldige natur, der spænder fra ørken over snedækkede bjergtinder til nogle af Spaniens bedste strande. Desuden er det her, du kan finde et af landets rigeste udbud af tapas og opleve den berømte flamenco i byer som Cádiz, Sevilla og Granada. Læs mere
 • El Toyo er en lille, moderne badeby ved en af Andalusiens bedste strande. Den er perfekt til en afslappende badeferie, men samtidig har du også en perlerække af regionens største seværdigheder inden for din rækkevidde såsom Granada og det spektakulære ... mauriske palads Alhambra. Læs mere

Populære hoteller i Sydspanien

Spanien, Sydspanien, Andalusien, Torremolinos
8,7
Meget godt
663 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Montoro
9,5
Fabelagtigt
765 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 177 km
 • Nærmeste by: ca. 5.4 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Fuengirola
9,0
Fabelagtigt
1341 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 27 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Essensen af Spanien

I større byer som Sevilla, Granada, Cádiz og Malaga kan du bruge lang tid på sightseeing, shopping og udforskning af det farverige kulturliv, samt nyde det spanske køkken. Her er der attraktioner og seværdigheder nok til mange rejser til Sydspanien, hvad enten du er afsted på egen hånd eller sammen med hele familien. Men det kan også varmt anbefales at søge lidt ud på landet og op i bjergene for at opleve stemningen i de traditionelle hvide landsbyer, Pueblos Blancos, som denne sydlige del af Spanien er så kendt for.

Hvor du i for eksempel regionshovedstaden, Sevilla, og indgangsporten til Costa del Sol, Malaga, både i arkitektur og kultur kan opleve en fascinerende kombination af det gamle og helt moderne, føles det oppe i disse charmerende landsbyer med deres snævre brostensbelagte gader og hvidkalkede huse, som om du er trådt ind i en anden, fastfrosset tidsalder.

I dag ånder der fred og idyl i de hvide landsbyer, som af samme grund er et ideelt mål for en rigtig livsnyderferie. Mange af landsbyerne har dog en dramatisk fortid. De blev således oprindeligt etableret som fæstninger mellem de kristne og mauriske områder, hvorfor mange af deres navne slutter på "de la Frontera" (på grænsen).

Et af smukkeste eksempler på dette er Arcos de la Frontera, som ligger ved Guadalete-floden omtrent midtvejs mellem havnebyen Cádiz og romantiske Ronda. Du behøver dog ikke udvælge én bestemt landsby, hvis du rejser til Sydspanien. Der er rig mulighed for besøge flere af dem på en dagsudflugt, hvis du for eksempel starter bilen og følger La ruta de los Pueblos Blancos. Du vil opdage, at hver landsby har sin egen personlighed og charme.

Vidunderlige strande

Skal man kort beskrive det sydlige Spanien som rejsemål, er det naturligvis heller ikke til at komme uden om den mange hundrede kilometer lange kyststrækning, som byder på en perlerække af skønne badestrande. Har det afslappende strandliv højeste prioritet på rejsen til Sydspanien, er Costa del Sol syd for Malaga en af skandinavernes favoritter, og det forstår vi godt.

På Solkysten finder du udover et stort udvalg af hoteller alt, hvad du kan ønske dig på en badeferie. Med både verdensklasses golfbaner og forlystelsesparker, er her ikke nogen undskyldning for at kede sig, hvis du ikke kun vil ligger på de hvide sandstrande. Lægger du dertil det brede udvalg af udflugtsmål nær kysten såsom Sierra Nevada's bjerge og paladset Alhambra i Granada, er Costa del Sol’s position som et af de mest populære rejsemål i Spanien indlysende.

Et kig på landkortet afslører dog, at hvis du rejser til Sydspanien, er du ikke begrænset til at bade i Middelhavet. Costa de la Luz, den sydligste af de spanske Costa’er, vender således ud mod Atlanterhavet. Lysets Kyst, som strækker sig fra Tarifa ved Gibraltarstrædet i øst op forbi Cádiz til portugisiske grænse i vest, er perfekt for dig, som gerne undværer et stort udvalg af forlystelser for at kunne opleve et mere autentisk Sydspanien.

Rejser du til Sydspanien for at nyde det afslappende  strandliv ved Atlanterhavet eller Middelhavet, kan du typisk gøre det allerede fra foråret helt frem til slutningen af september. I højsæsonen i juli og august, hvor mange af spanierne selv søger mod kysterne for at dase ved vandet, er der typisk livlig aktivitet på strandene. Men selv da er der rig mulighed for at finde sin egen plads i det gyldne sand på en af de brede strande eller i en lille, idyllisk badevig.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway, som gæst på et af de hoteller, vi har håndplukket til vores program for rejser til Sydspanien. Hos os finder du kun rejser til nøje udvalgte hoteller og ferieboliger, som lever op til vores krav. Et af vores kriterier er naturligvis, at alle ferieboliger, feriehuse, ferielejligheder og hoteller har gode anmeldelser fra både vores gæster og andres gæster.

>> Læs også om luksusferie på Costa del Sol her

Om vinteren kan der være mellemkoldt på især de destinationer som ligger mellem Fuengirola-tippen og Estepona, selvom vi er på den allersydligste del af det spanske fastland. I denne periode vælger mange i stedet at kigge på De Kanariske Øer som rejsemål, fx. til Gran Canaria. Du kan finde rejser til de Kanariske Øer her.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne i Sydspanien?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 297 anmeldelser