Rejser til Tenerife

Hop på et fly og få timer efter din afgang fra Danmark befinder du dig pludselig på den fantastiske, subtropiske ø Tenerife, en lille, men perfekt formet ø lige ud for Marokkos kyst. Selv om øen som sagt ikke er stor, byder den på et væld af muligheder, uanset om du er ude efter at feste hele natten lang med dine venner, vandre hen over den vulkaniske Teide Nationalpark,  solbade på en strand med sort sand eller udforske ældgamle fiskerlandsbyer og havne. 

Tenerifes klima er svært at slå: Solskin året rundt, som tempereres af en behagelig Atlanterhavsbrise. Desuden kan du forvente nogle af de smukkeste landskaber i hele Europa. Det er virkelig et ideelt sted at rejse hen på ferie, for udover alt det nævnte er der mange lækre og fine hoteller, hvor du får god service og har alle de faciliteter, du kan ønske dig. Glæd dig til et kanarisk eventyr på Tenerife.

Tenerife er altid en rejse værd og specielt i de kolde vintermånder hjemme i Danmark. Oplev Tenerife på de kanariske øer med Escapeaway, vi er specialister i rejser hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie.

 Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links

Rejsemål på Tenerife

 • Alcala
  1 hotel
  Alcala hører til blandt de mere fredelige rejsemål på Tenerife, selvom den tidligere fiskerby har egne strande og talrige spændende udflugtsmål inden for kort rækkevidde. En rejse til Alcala er således perfekt, hvis du og familien trænger til ... at komme ned i tempo, men samtidig gerne vil have en oplevelsesrig ferie. Læs mere
 • Buenavista del Norte ligger med udsigt over det azurblå hav for foden af de grønne bjerge på det nordlige Tenerife. De flotte kystlandskaber og bjergene, som indbyder til vandreture, er sammen med den fredfyldte atmosfære hovedattraktionen her.
 • Costa Adeje
  17 hoteller
  På Costa Adeje kan du holde en eksklusiv og luksuriøs ferie mellem svajende palmer på naturskønne, eksotiske Tenerife. Her er atmosfæren gennemsyret af stil, og både maden, drinks'ene i strandkanten og omgivelserne er fabelagtige.
 • Golf del Sur er et paradis for dig, der elsker at spille golf. Mulighederne for at nyde andre aktiviteter på din ferie i denne rolige by i smukke omgivelser er dog mange, og du er tæt på nogle af Tenerifes kønneste strande.

Populært på Tenerife

Spanien, Tenerife, Playa de las Americas
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 250 m
 • Pool
Spanien, Tenerife, Playa de las Americas
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Pool
Spanien, Tenerife, Los Cristianos
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool

Rejseguide om Tenerife

Tenerife er den største og folkerigeste af de syv kanariske øer. Øen er et populært rejsemål som hvert år tiltrækker mange turister, der bl.a. kommer for at nyde de fantastisk smukke strande og et livligt natteliv.

Oplevelser og seværdigheder

De fleste, der besøger Tenerife, kommer først og fremmest for at slappe af og nyde livet på de fabelagtige strande. Men øen, som er et UNESCO-biosfære-reservat, har meget mere at tilbyde. Den største attraktion - bortset fra strandene - er Spaniens højeste tinde, Teide; en 3.718 meter høj, aktiv vulkan, som danner omdrejningspunkt for en enorm nationalpark. Du kan tage en lift op til toppen på blot 10 minutter, og herfra kan du tabe pusten over de storslåede panoramaudsigter over hele øen. Du kan også tabe pusten noget tidligere, hvis du vælger at vandre hele vejen til toppen. Det tager ca. 4,5 - 5 timer, og de fleste vælger at tage afsted tidligt om morgenen, så de kan nyde synet af solopgangen fra tinden. At stige ned igen tager ca. 3 timer, hvis du vandrer hele vejen, så det er et dagsprojekt, men en stor og uforglemmelig oplevelse. 

Du kan også benytte dig af Tenerifes naturrigdom ved at svømme i naturlige pools nær den charmerende, lille by Garachico, som er et meget populært sted at tage hen på en dagstur, eller du kan besøge den perfekt bevarede, historiske hovedstad La Laguna, hvor chikke butikker og tapas-barer bare venter på, at du skal komme forbi og shoppe og dykke ned i menuerne. 

Hvis du gerne vil lidt væk fra de allermest fortættede mængder af feriegæster og udforske et sandt vildnis på den mystiske vulkanø, så tag mod Anaga Bjergene, hvor du kan vandre langs spændende og smukke ruter. Tenerife har også en af Europas sjoveste og største temaparker, Siam Park, og i Loro Park kan du se delfinshows og en enorm samling papegøjer. Delfiner og hvaler forsamles i vandene rundt om den sydlige del af øen, og du kan komme på bådture, hvor du kan se disse fantastiske dyr i deres naturlige habitater. Det krystalklare vand er også som skabt til snorkling og dykning, og under havoverfladen lever myriader af sære og smukke væsner og planter, som vil fascinere dig. 

De unikke sorte og gyldne strande 

Tenerife er verdensberømt for sit naturlige, vulkaniske sand. Specielt på de nordlige dele af øen kan du finde nogle virkelig unikke strande. F.eks. Playa Jardín (Have-stranden), som ligger i Puerto de la Cruz og blev designet af César Manrique, den kanariske arkitekt og kunstner. Den er flankeret af vidunderlige, botaniske haver. Hvad der gør den endnu mere storslået er, at mægtige Teide tårner sig op i baggrunden. 

Playa de la Terresitas i Santa Cruz er en strand, der er så skøn at se på, at den er populær som motiv på postkort. Her ligger du på gyldent sand i skyggen af palmetræer, og er ligeledes velsignet med udsigten til bjerge i baggrunden. Det gyldne sand bliver knap så varmt i løbet af dagen som det sorte sand, du finder på mange andre strande på Tenerife, og det kan være en fordel - men husk under alle omstændigheder badesandalerne. 

På øen findes også mere vilde strande, som du skal vandre til, men som absolut er det værd. Eksempelvis La Tejita, som ligger nær El Médano, og den underskønne, sorte sandbugt El Bollullo, som kræver, at du vandrer gennem bananplantager i en halv time fra Puerto de la Cruz. 

Sydkysten på Tenerife kan fremvise lange, familievenlige strande på Costa Adeje, og de livlige Playa las Vistas i Los Cristianos, hvor der er mange restauranter og barer. 

Spis lækker og varieret mad 

Som du nok forventer dig af en så populær rejsedestination, byder Tenerife på ethvert tænkeligt køkken fra hele kloden. Der er også noget for ethvert budget, og uanset, hvad du har lyst til og hvor meget, du kan/vil bruge på det, så vil du have en overflod af muligheder, når du spiser ude på Tenerife. 

Du bør dog ikke gå glip af at smage på den unikke, lokale mad, som er influeret af spansk, afrikansk og caribisk cuisine. Fisk og skaldyr dominerer selvfølgelig meget på de lokale menuer, ikke mindst papegøjefisk, tun og klumpfisk.Disse serveres akkompagneret af den lækre ‘mojo’-sauce, som fås i en grøn, mild udgave og en rød, stærk udgave. Den milde, grønne er lavet med koriander, mens den røde prikker lidt mere på tungen. Andre klassiske retter inkluderer ‘puchero Canario’, som er en lækker suppe, der er lavet meget majs, grøntsager og kød, eller den overdådige fiskestuvning ‘cazuela de pescado’. Begge har fået deres tykke, lækre konsistens ved hjælp af ‘gofio’, en alsidig, lokal kornsort, der finder sin vej ind i mange af de traditionelle opskrifter fra øen.

Når du har spist dig meget tæt på mæt i din velsmagende hovedret, så prøv en ‘frangello’ til dessert: Den er skøn, let og lavet med mælk, citron, mandler og kanel. Når du er på ferie på Tenerife, så gå ikke glip af lejligheden til at nyde de lokale oste, som typisk laves på fåre- eller gedemælk. De er cremede, smagfulde og virkelig lækre. 

Nattelivet på Tenerife

Det mest kendte resort, når du skal ud at nyde nattelivet på Tenerife er Playa de las Américas, tæt fulgt af Los Cristianos. Begge steder kan prale af et stort udvalg af barer og klubber, som sagtens kan holde dig godt underholdt og i godt selskab til langt ud på de små timer. Du kan finde alt fra temapubber til meget glamourøse strandklubber. 

Costa Adeje har mange chikke cocktailbarer og restauranter, der byder et lidt pænere klædt publikum velkommen. Det er også her, du kan opleve den fantastiske festival ‘I Love Music’, som normalt afholdes i løbet af april måned. På festivalen kan du høre verdensberømte musikere og DJ’s. Hvis du vil feste med de lokale, så tag til Puerto de la Cruz, universitetsbyen La Laguna eller øens hovedstad Santa Cruz. Men forvent ikke, at der sker ret meget på barerne før midnat.

Aktivferie

På din ferie på Tenerife behøver du bestemt ikke at komme til at mangle adrenalin-sus. Uanset, om du vil ud på det ujævne, mystiske, vulkaniske terræn på en firhjulet motorcykel, stå på vandski, tage på “safari”-eventyr med en jeep, vandre i bjerge eller spille paintball, så er den, der kan lide action og oplevelser, virkelig forkælet med et hav af valgmuligheder. 

For eksempel behøver du sådan set ikke at tage til den dybe jungle på det afrikanske kontinent for at komme på - i hvert fald en form for - safari. Du kan bare rejse til Tenerife og hoppe med ombord på en jeep, som kører dig rundt i bjergene bag Playa de las Américas. Og vil du virkelig smage på, hvor vild en natur, øen faktisk rummer, så kør en tur med en åben jeep gennem Teide Nationalpark. Du ender ved bjergets tinde, hvorfra du kan beundre en storslået udsigt over hele den smukke ø. 

Hvis du er til noget lidt anderledes, så prøv en middag i Castillo San Miguel i Garachio, hvor du med jævne mellemrum kan opleve ridderturneringer og kamphandlinger mellem meget overbevisende “riddere” klædt i skinnende rustninger. 

Kulturlivet 

Øen Tenerife er rig på historie og kultur, og hele øen er blevet udnævnt til biosfære-reservat af UNESCO, på grund af det unikke landskab, der kan opleves her. 

Udforsk La Lagunas historie; en by, der blev etableret i det 16. århundrede, og som er fyldt med bemærkelsesværdige bygninger. De inkluderer katedralen og Magistratens Bolig, som nu er rådhus. Blandt byens museer finder du det fascinerende Museum over Tenerifes Historie, samt det moderne Museum over Videnskab og Kosmos. 

Ikke meget er tilbage fra Guancho-kulturen, som beboede øen før den blev erobret af spanierne, men du kan besøge ‘Guanchoernes Grotte’. Den ligger tæt på Icod de los Vinos, som engang var en del af en lille landsby, der blev etableret så langt tilbage som omkring år 600 før Kristus. Guancho-kulturen lever dog stadig i Tenerifes lokale cuisine og i nogle af de traditionelle spil og sportsgrene (såsom stenkast og kampe med stave, samt trækning af vogne) som man stadig holder i hævd i landsbyerne. 

Tenerife er i moderne tid et stort centrum for kultur, og øens nuværende hovedstad Santa Cruz er hjemsted for Auditorio de Tenerife, som blev designet af stjernearkitekten Santiago Calatrava. Den imponerende bygning er inspireret af operahuset i Sydney. Der kan du opleve et imponerende program med musik, opera, teater og dans. I Santa Cruz kan de også prale af Tenerife Espacio de las Artes (TEA), som med jævne mellemrum fremviser førsteklasses kunstudstillinger. 

Karneval på Tenerife

Det er nok de færreste der ved det, men Santa Cruz på Tenerife ligger gader til det som går for det største Karneval i Europa. Vil du opleve denne kæmpe fest som finder sted i perioden 2. til 13. marts er det en god ide at bestille din rejse i god tid, da folk valfarter til Tenerife fra hele verden for at deltage i karnevallet.

Selvom karnevalet ikke kan sammenlignes med det verdensberømte karneval i Rio de Janeiro i Brasilien, er det en kæmpe oplevelse som jeg selv har deltaget i de sidste 2 år! Du kan se mange film fra karnevalet på Tenerife på You Tube, her er en af dem

Lokal transport 

Der er et netværk af busruter som dækker der meste af øen, og busserne kører regelmæssigt. Den nemmeste måde at komme rundt på Tenerife, og bl.a. ud til de mere afsides egne er dog med billeje. En tur rundt på øen i bil er i sig selv en stor oplevelse. Selvom kørslen på bjergvejene kræver koncentration, belønnes man tilgengæld med nogle storslåede udsigter.

De kanariske øer

Foruden Tenerife så består de kanariske øer af

 • Gran Canarie
 • La Gomea
 • Fuerteventura
 • Lanzarote

Læs på bloggen

Find tips og inspiration til din næste ferie på bloggen