Rejser til Tenerife - ferieparadiset med de mange muligheder

Tenerife er et fantastisk miks af flot natur, dejlige strande og gode muligheder for at opleve den lokale kultur. Desuden er vejret på Tenerife dejligt i stort set hele året med en gennemsnitstemperatur om dagen på mellem 20 og 25 grader.
 
Tenerife er ikke kun den største af De Kanariske Øer, men også en feriedestination, der tilbyder noget for alle. På en ferie på Tenerife kan du opleve alt fra intensivt byliv og eventyrligt smukke strande til imponerende naturoplevelser - alt sammen på én og samme dag. For eksempel ligger Spaniens højeste bjerg, Teide, Tenerife. Sammen med nogle af verdens bedste golfbaner.
 
På grund af sit behagelige klima og det varierede landskab tiltrækker Tenerife eventyrlystne turister året rundt.  Lanzarote har vulkanske landskaber, Gran Canaria har imponerende sandklitter og Fuerteventura er kendt for sine kilometerlange strande. Tenerife har en unik kombination af alt dette. Øens natur består både af frodige skove og månelignende vulkanske områder - såvel som charmerende landsbyer og livlige ferieområder Den store variation gør Tenerife til et slags kanarisk mikrounivers, der bare venter på at blive opdaget.

Nogle populære byer og steder på Tenerife

Tenerife har ikke kun en flot mangfoldighed af landskaber og naturoplevelser. Øen byder også på en lang række forskellige steder og byer med oplevelser og aktiviteter for både unge og gamle besøgende.

Det er nemt at finde gode hoteller på Tenerife, så det vigtigste er egentlig, at finde det område og den destination, der matcher dine ønsker. Er du på udkig efter en afslappende ferie i smukke omgivelser? Så kunne Costa Adeje være en god mulighed. I Costa Adeje ligger nogle af Tenerifes bedste hoteller og flere fantastiske strande. En anden destination, der giver en fin kontrast til de mere livlige steder på Tenerife, er La Caleta. La Caleta er en rolig fiskerby, hvor det er dejligt at gå langs de charmerende gader, eller nyde en lækker fiskeret på en restaurant ved vandet. 
 
I den nordøstlige del af øen ligger Tenerifes hovedstad, Santa Cruz de Tenerife. Byen er en fin blanding af kultur, gode shoppingmuligheder og mange gastronomiske oplevelser, så dette er et godt valg for dig, som vil have en ferie med lidt mere tempo på.

Livlig er den beskrivelse, der passer bedst på Playa de las Americas. Byen er kendt for sit pulserende natteliv og store udvalg af natklubber, barer og restauranter. I løbet af dagen kan du slappe af på de gyldne strande, shoppe i de travle shoppinggader eller udforske nogle af de lokale markeder.
 
Los Cristianos er en perfekt destination for familieferie. Her er en afslappet atmosfære, og strandene er yderst børnevenlige og lavvandede. En anden familievenlig destination er Puerto de la Cruz på nordvestkysten. Her kan hele familien nyde de smukke badebassiner designet af den kanariske kunstner César Manrique - eller udforske de smukke gader og torve i den gamle bydel.  

Hvis golf er hovedformålet for din ferie, er Golf del Sur stedet at vælge. Som navnet antyder, ligger denne ferieby  på sydspidsen af Tenerife. Den er kendt for sine velplejede golfbaner og smukke omgivelser.

De bedste strande på Tenerife
 
Tenerife er kendt for sine mange strande, og du kan finde dejlige strande mange steder på øen.
 
Den største strand på Tenerife er stranden Las Teresitas, som ligger et lille stykke nord for hovedstaden Santa Cruz de Tenerife. Las Teresitas er omgivet af smukke bjerge, og det turkisblå vand giver en smuk kontrast til det gyldne sand. Et dejligt sted. Hvis du vil have en mere rolig atmosfære og gerne vil møde de lokale, er Las Teresitas stranden for dig.
 
En anden populær strand på Tenerife er Playa de las Américas. Stranden ligger i feriebyen af samme navn. Her er sandet gyldent, og stemningen er ofte ret energisk.  Her kan du gå langs den smukke strandpromenade, og du her får du et stort udvalg af butikker, restauranter og vandsportsaktiviteter for hele familien.  
 
Vores tredje tip er den lidt skjulte perle Playa del Benijo helt ude på nordkysten af Tenerife. Denne strand er et perfekt valg, hvis du vil have en mere naturlig og original strandoplevelse og gerne vil være en smule væk fra de store turistmængder. Playa del Benijo er omgivet af flotte klipper, og vandet er krystalklart og rent

Aktiviteter og oplevelser på Tenerife
 
Tenerife er en fantastisk destination for dig, der ønsker en aktiv ferie. Der er flere store naturreservater, som er gode til fine vandreture, især i midten af øen. Ellers er det bare skønt at opdage Tenerife på cykel  - eller kaste sig ud i bølgerne med et surfbræt under fødderne.
 
I centrum af Tenerife ligger Teide National Park, hvor Spaniens højeste bjerg, Teide, ligger. Med sine 3718 meter over havets overflade er dette vulkanske bjerg og nationalparken, der omgiver det, optaget på UNESCO's verdensarvsliste.
 
Siam Park på Tenerife er en anden fin dagstur for dem, der rejser med børn. Siam Park er et kæmpe vandland ved Costa Adeje. Her findes en række sjove aktiviteter for hele familien - inklusive en bølgepool, med nogle virkelig høje bølger!

Og når vi nu er ved aktiviteter og oplevelser på Tenerife, kan vi ikke lade være at tale om golf. Her finder du nogle af de smukkeste og mest velholdte golfbaner i verden. Her er gode baner som Amarilla Golf & Country Club og Golf del Sur på sydkysten, Costa Adeje Golf og Abama Golf på vestkysten og Buenavista Golf på øens nordvestlige spids. Takket være sit varme klima er Tenerife en oplagt destination for golfferie, når banerne hjemme i Danmark holder vinterpause. Det varierede landskab giver en ekstraordinær golfoplevelse.

Mad og vin på Tenerife
 
Tenerifes gastronomi er næsten lige så varieret som øens natur. Lad dig friste af lækre tapasretter eller nyd frisk fisk og skaldyr som er fanget samme dag. Hvis du vil dykke dybere ned i det kanariske køkken, kan du bede din tjener om at fortælle dig mere om Gofio. Gofio er en meltype af ristet hvede, byg eller majs. Gofio har en lang tradition på De Kanariske Øer, og det bruges i alt fra gryderetter til desserter.
 
Vil du smage på nye, spændende vine? Øen har en lang og stolt historie af vinproduktion på vulkansk jord, og et besøg på en lokal vingård kan varmt anbefales. Tag en dagstur til den frodige Orotava-dal eller Valle de Güínmar og smag kvalitetsvine lavet på lokale druesorter som f.eks Listán Negro.

Hvornår skal man rejse til Tenerife?
 
Det bedste tidspunkt at rejse til Tenerife er om foråret og efteråret. Her er der færre turister, lidt lavere priser og stadig behagelige temperaturer. Ligesom de andre Kanariske Øer har Tenerife stort set "danske " sommertemperaturer hele året, så mange vælger at flygte fra det kolde klima derhjemme i vintermånederne. 
 
Den største lufthavn på Tenerife ligger på den sydlige del af øen og hedder Tenerife Sur Airport. Der er direkte fly fra både Billund, Aalborg og København til Tenerife flere gange om ugen i højsæsonen. Flyrejsen tager ca 5,5 timer.

Velkommen til Tenerife med Escapeaway! Hos os kan du skræddersy din rejse, så den passer til dig og dine ønsker. Desuden kan du vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Glem ikke at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller på Tenerife. Vi anbefaler at du lejer en bil - det gør din rejse så meget bedre, sjovere og fleksibel.

>>> Se alle vores udvalgte hoteller og lejligheder på Tenerife 

>>> Tjek vores unikke Hideaways-hoteller på Tenerife

>>> Læs mere om De Kanariske Øer

>>> Læs mere om hovedstaden Santa Cruz de Tenerife

>>> Læs mere om Playa de las Americas

>>> Læs mere om Puerto de la Cruz

>>> Læs mere om Costa Adeje

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål på Tenerife

 • Gæstebedømmelser 8,3
  Costa Adeje
  32 hoteller
  Velkommen til sofistikerede og glamourøse Costa Adeje, der kombinerer det autentiske, lokale præg med smukke strande og gode udflugtsmuligheder for hele familien. Her finder du masser af gode restauranter og god afslappet feriestemning.
 • Gæstebedømmelser 8,7
  Playa de las Americas
  21 hoteller
  Tenerifes største ferieby, Playa de las Americas ligger i det sydvestlige hjørne af øen. Denne del af øen har flere solskinstimer end andre dele af Tenerife. Om du vil hertil for at slappe af i solen - eller vil have en mere aktiv ferie - så ... er her masser af muligheder samt et væld af restauranter, caféer og barer. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Puerto de la Cruz
  14 hoteller
  Puerto de la Cruz er et af de mest populære rejsemål på Tenerife. Her er det let at finde ro i krop og sjæl, som med en god bog ved de fantastiske saltvandsbassiner, på stranden eller i den smukke botaniske have. Byen er en nydelig kombination ... af nyt og gammelt, samtidig med at den traditionelle charme stadig er tilstede. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,8
  Los Cristianos
  6 hoteller
  Populære og livlige Los Cristianos byder på aktiviteter for hele familien, hvad enten I skal bruge hovedparten af ferien på stranden, i et vandland eller på ryggen af en kamel. Byen har også et godt natteliv og masser af restauranter og caféer.
 • La Caleta
  5 hoteller
  La Caleta er en rolig og hyggelig kystby nord for Costa Adeje på Tenerife. Her finder du to fine strande, fantastiske fiskerestauranter og gode muligheder for udflugter til både nationalparker og vandlande.

Populære hoteller på Tenerife

Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Costa Adeje
8,8
Meget godt
1560 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Playa San Juan
9,6
Fabelagtigt
693 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 2 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Costa Adeje
9,1
Fabelagtigt
1045 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 19 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne på Tenerife?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 82 anmeldelser