Rejser til Alcala

Når du booker en rejse til Tenerife kan du bl.a. kigge på destinationen Alcala, der tidligere var en lille fiskerby, er nu en moderne by ved stranden på Tenerifes vestkyst.

Havnefronten har et par små bugter hvis strand er et miks af vulkansk sand og småsten, og derudover er der en badebro. Det er en by fyldt med hvidkalkede og pastelfarvede bygninger i få etager, og med et tiltrækkende hovedtorv Calle la Plaza, der er flankeret af træer og blomster.

Inden du kommer ind til selve byen, vil du kunne se størknet lava, der har været med til at forme landskabet på en bizar måde dengang vulkanerne var aktive. Tilbage i tiden levede de lokale af at fiske og af at dyrke frugter og grøntsager. I dag er det stadig muligt at se nogen af de store bananplantager i regionen ned mod havet. Klimaet i denne region er ligeligt. Der er gennemsnitligt 18° C om vinteren og 28° C om sommeren.

Nogle af fiskerbådene lægger til i den lille havn ved lavakysten. Tæt på dette kan man finde en dykkerskole. I nærheden af centrum kan man finde nogle naturligt skabte badebassiner, disse er også opstået som følge af vulkanens aktivitet. I disse områder er det ideelt af slappe af og bade nyde tilværelsen. En gang om året, i ugen omkring den 15. august bliver Alcalá centrum for opmærksomhed på Tenerife. I løbet af denne uge er der fiesta med musik på pladsen hver dag. Højdepunktet for fiestaen, der finder sted til ære for "Nuestra Señora de Candelaria", er den 15. august.

Alcala er stadig påfaldende uberørt af turisme på trods af den korte afstand til et par luksushoteller.

>> Se også vores luksushoteller på Tenerife
>> Her finder du info om pakkerejser til Tenerife

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Alcala