Rejser til Buenavista del Norte

På nordkysten og i det meget nordvestlige hjørne af Tenerife ligger der en lille charmerende by Buenavista del Norte i dramatiske og grønklædte omgivelser ved foden af Teno-bjergene. Bymidten består af to kønne små pladser Plaza Generel Eulate og Plaza Remedios. Pladserne er omgivet af pæne træer, bygninger med terrakotta-teglsten og en elegant hvidkalket kirke. 

Buenavista betyder ”fantastisk udsigt”, og stedet lever op til det navn. Flotte rå bjerge snor sig rundt om byens honningfarvede huse. Langs kysten finder du fine sorte sandstrande og naturlige pools, der er blevet dannet af vulkanudbrud, der fandt sted for mange århundrede siden. 

Du kan nyde udsigten over De Kanariske Øers smukke landskab ved en runde golf der finder sted på første række ud til vandet. Denne mesterskabsbane er designet af den legendariske spanske golfspiller Severiano Ballesteros. Kajakroning er også meget populært i områder og hvis du er heldig, kan det være, at du møder nogle af de eksotiske dyr på vejen. 

På land, er Teno Rural Park meget populær for vandrere. Her kan du gå på vandrestier, der er omgivet af postkortværdige bjerglandskaber, skovfyldte dale og betagende udsigtspunkter over vandet. Planlæg her et stop ved en af landsbyerne, der ligger langs stien for at tanke op med lokale oste og bagværk. 

Traditionelle erhverv som fx håndværk i træ, rør, strå og ben eksisterer stadig i denne del af Tenerife, og det ujævne og uforsonlige terræn har været med til at bevare de naturlige ressourcer.

Velkommen til Buenavista med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Tenerife hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Book rejsen som en samlet pakke inkl. fly, hotel og transport tur/retur fra lufthavnen eller en lejebil som stå klar til dig ved ankomsten til øen. Vil du hellere selv arrangere din rejse til Buenavista kan du naturligvis også blot bestille dit hotelophold igennem Escapeaway.

>> Vil du bo på luksushotel på Tenerife? Så klik her!
>> Læs hvordan vi laver din pakkerejse til Tenerife her

 

 

Hoteller i Buenavista

Information og fakta

Skal du rejse på ferie etil denne del af Tenrife har jeg her samlet lidt informationer og fakta om rejsemålet.

Om du har været på Tenerife før, eller om det er din første ferie her, så vil en rejse til Buenavista del Norte for mange føles som dit første besøg på øen. Buenavista del Norte er nemlig placeret et sted på Tenerife, man sjældent vil støde på. Det er et område hvor tempoet er lidt langsommere og tiden er skruet lidt tilbage i tiden. I stedet for de normale veje, der er fyldt med barer og detailbutikker, vil du gå gennem gader, hvor der ligger hyggelige huse, traditionelle købmandsbutikker og flot arkitektur fra det 18. århundrede.

Du kommer til at se en anden side af Tenerife på en rejse til Buenavista del Norte, f.eks. "hemmelige" strande, fantastiske naturparker og traditionelle byer. 

Historie

Buenavista del Norte er en så smuk del af øen, så selv de spanske erobrere ikke kunne ignorere området. Som følge af det, gav de stedet det navn, som stadig står i dag, som en hyldest til sin skønhed. (Buenavista del Norte oversættes til dansk som ”god udsigt i norden”)

Historiske dokumenter menes at kunne datere byens opblomstring allerede i år 1516, og hvis du besøger området i dag, vil du meget vel kunne få en fornemmelse af, at det ikke er helt forkert. 

Ifølge nogle dokumenter tyder det på, at den spanske erobrer Juan Mendéz i år 1513 pressede regeringen til at give ham lov til at opbygge en by i det område, som de havde døbt ”Buenavista del Norte”. Ordensmagten gav Mendéz tilladelse og ikke meget senere opførte han de første huse. Inden længe blev området utrolig populært blandt erobrerne. Buenavista del Norte blev officielt født. Der er ingen tvivl om, at områdets landbrugspotentiale og Mendéz’s tilsyneladende endeløse vandforsyning var en stærkt medvirkende til at området udviklede sig så hurtigt som det gjorde. Men det står ikke alene, det underskønne område, den nye by var blevet opført i var en sand magnet for tilflyttende. Udviklingen i Buenavista del Norte gik hånd i hånd med sukker produktionen, der var meget førende i området. 

Det er dog desværre ikke mange år siden, at byen led under et alvorligt tab. I 1996 blev Nuestra Señora de los Remedios kirken alvorligt beskadiget under en ildebrænd. Kirken er blevet restaureret siden, men sammen med kirken brændte der mange uvurderlige genstande, som man ikke kan få igen. 

Kultur

Buenavista del Norte er en religiøs by. Nuestra Señora de los Remedios kirken ligger meget centralt i byen, og beordrer respekt fra alle tilskuere. 

Det er ikke nødvendigt at konvertere eller tro når du er inde i kirken, men når du besøger Buenavista del Norte er det vigtigt at du respekterer de rituelle handlinger. 

Buenavista del Norte er som mange andre steder på Tenerife, et meget afslappet sted, der nægter at have for travlt. Dine bestillinger kan tage lidt tid om at komme og åbningstider udføres ikke til punkt og prikke og kan variere. Men når det hele sker i de omgivelser, vil du finde det ret passende, at det meste foregår i det rolige tempo. 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her