Rejsetips til San Cristobal de La Laguna

San Cristobal de La Laguna, som  de-lokale ofte blot kalder for La Laguna, ligger på det nordlige Tenerife på et højdedrag lige overfor  hovedstaden Santa Cruz. På grund af den højere beliggenhed i omkring 550 meters højde,  er temperaturen typisk lidt lavere her end nede ved kysten, hvilket på en varm sommerdag kan være ganske dejligt. Det er dog ikke kun for de lidt lavere temperaturer, at du skal rejse til La Laguna.

Tenerifes kulturelle hovedstad

San Cristobal de La Laguna, hvor der nu bor ca. 150.000 mennesker, blev grundlagt i slutningen af 14-tallet ved siden af en lagune. Det er herfra navnet kommer. I over 300 år var dette øens hovedstad. La Laguna består faktisk af to ret forskellige bydele med hver deres karakter og stemning. Den øvre bydel, som er den ældste, har en struktur hvor man kan se, at byen er vokset frem lidt uden planlægning uden bare som det blev. I den nedre bydel er der en mere regelmæssig struktur, som faktisk senere blev til et forbillede for flere andre byer på De Kanariske Øer. Da Spanien etablerede kolonier i Sydamerika, brugte man også denne model, til de byer man grundlagte.

San Cristóbal de La Laguna blev takket være sin historiske værdi optaget på UNESCO's Verdensarvsliste i 1999. Næsten halvdelen af byens bygninger er endda fredede. La Laguna føles som det, hvad byen er: en by mellem Europa og Amerika., mellem den gamle og den nye verden.

Gå på opdagelse blandt byens mange smukke bygningsværker. Er du historisk interesseret, kan det varmt anbefales at deltage i en af de guidede byvandringer, som det lokale turistkontor arrangerer. De centrale, gamle dele af byen er fodgængervenlige, og vil du længere omkring, er der busser samt en sporvogn ned til Santa Cruz. 

Der er meget mere end historiske seværdigheder at opleve på en rejse til denne elegante by. Tag forbi det lokale marked for at se det flotte udvalg af frisk frugt og grønt -  eller slå dig ned på en af byens mange gode restauranter og fortovscaféer. Her er der gode muligheder for at fordybe sig i øens traditionelle retter, men der er også steder med mere internationale ting på menuen.

Strande og storslået natur ved San Cristóbal de La Laguna,

Rejser du til San Cristóbal de La Laguna, kan byens mange muligheder nemt kombineres med små eventyr i naturen - og du er heller ikke langt fra havet. Får du lyst til en svømmetur eller bare har lyst til at slappe af ved vandet, er der derfor mange gode strande inden for rækkevidde. Rural de Anaga naturparken, som ligger lige nordøst for byen, har også en del fine strande som for eksempel Playa de las Teresitas. I parken, som er udnævnt til beskyttet biosfærereservat af UNESCO, er der også udmærkede vandrestier.

Velkommen til San Cristobal de La Laguna med Escapeaway! Hos os kan du skræddersy din rejse, lige som du vil have den. Vælg mellem vores nøje udvalgte hoteller. Glem ikke at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller! Vi anbefaler , at du lejer en bil, når du rejser til denne del af Tenerife. Det gør din rejse bedre, mere fleksibel og du sparer tid.

>>> Se alle vores hoteller og lejligheder i San Cristobal de La Laguna

>>> Se vores Hideaways-hoteller i San Cristobal de La Laguna

>>> Læs mere om hovedstaden Santa Cruz de Tenerife

>>> Læs mere om Tenerife

>>> Læs mere om De Kanariske Øer

 

 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i San Cristobal de la Laguna