Rejser til Santa Cruz

Øen Tenerife konkurrerer med Gran Canaria i størrelse og betydning. Hovedstaden Santa Cruz de Tenerife er en glad havneby, hvis livsrytme er bestemt af det blide klima. Santa Cruz de Tenerifes berømte karneval kan konkurrere med Rio de Janeiro i pragt og farver.

Tenerifes pulserende hovedstad godt beliggende ved foden af Anagabjergene, tilbyder super vejr, samt masser af aktiviteter af enhver art. Uanset om man vil dase på de smukke strande, vandre omkring i de naturskønne parker, eller gøre mest ud af tilbuddet om de fine spisesteder og det skønne natteliv, så fortsætter Santa Cruzferier med at være et populært valg for dem, der tager til de Kanariske Øer.

Med dets dramatiske bjergfulde baggrund og attraktive sandede kystlinje, er Santa Cruz ideel for feriegæster, der ønsker at komme udenfor og værdsætte det naturlige landskab. Besøg den travle og alligevel uspolerede strand Playa de Las Teresitas, en kilometerlang strækning af strygende sand lige udenfor Santa Cruz. Eller tag ind i selve byen for at opdage historiske og farverige bygninger fra mange tidsperioder, og deriblandt oldgamle slotsruiner. Som hovedstad bliver den godt tjent af mange variationer af restauranter i høj kvalitet, samt store kædebutikker og uafhængige forretninger. Kulturelle interessepunkter som museer og et utroligt auditorium tilbyder masser af underholdning, mens klubberne og barerne garanterer dig en god aften i byen.

Velkommen til Spanien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Tenerife og rejsemål som Santa Cruz hvor du bor på håndplukkede hoteller og i ferielejligheder på din rejse.

>> Flere rejser og rejsemål på Tenerife finder du her

 

Hoteller i Santa Cruz de Tenerife

Information og fakta

Skal du rejse til Tenerife på ferie og bo i området omkring Santa Cruz har jeg her samlet nogle få informationer og fakta om byen. Søger du mere inspiration til din rejse kan du finde tips og gode råd i vores rejsegider på bloggen, her skriver vi bla. om emner som vejret på Tenerife, seværdigheder på øen, kulturlivet, maden og meget mere.

En umiskendelig aroma af det gamle kolonieventyr hænger stadig i Santa Cruz de Tenerifes gader, hvor de nedrullede træjalousier for ejendommenes altaner værner beboerne mod middagssolen. Synet af en kølig gårdhave frister jævnligt den forbipasserende, som kan søge skygge i byens grønne åndehul – García Sanabria parken. Her hæver palmerne og flere hundrede år gamle drageblodstræer sig over en frodig, subtropisk vegetation, der genlyder af den ophidsede kvidren af en hærskare af fugle.

Strengt udseende stenbygninger fra det 17. århundrede forener, sammen med Carta palæet og Concepción kirken, Santa Cruz de Tenerife med ét vist herskabeligt præg. Folkelivet koncentrerer sig i havnekvarteret omkring Candelaria torvet.

Seværdigheder

Museet for naturen og mennesket har tre etager dedikeret til den kanariske øgruppes historie og natur, og det er en fascinerende måde at lære din feriedestination at kende på, og virkelig værdsætte den. Der er også et Militærmuseum, der udstiller områdets krigsgenstande igennem historien. Begge steder er en glimrende mulighed for at give børnene en interesse for historien ved at snige nogle lærerige besøg ind i jeres ferie – forudsat at man kan lokke dem væk fra stranden!
Auditorio de Tenerife er en af byens mest markante og iøjnefaldende bygninger, og det er også det sted man skal gå hen, hvis man vil fange en forestilling, mens man er på ferie. Der er musik og teateropvisninger for enhver smag, fra seriøst og klassisk til skør og sjov. Et alternativ er Teatro Guimerá, som stammer fra 1851, og stadig opsætter musicals, stykker og operaer.

At gå rundt i byen og kigge på bygningerne er en seværdighed i sig selv, hvor en karakteristisk arkitektur får butikker og kontorer til at ligne kunstværker. Hvis man på den ene eller den anden måde finder at man bliver træt af stranden ved Playa de Las Teresitas, er det måske tid til at besøge Cesar Manrique Maritime Park. Dette menneskeskabte kompleks tilbyder masser af swimmingpools, springvand, palmetræer og steder at slappe af og få nogle forfriskninger, hvilket resulterer i et dejligt skift fra strandens landskab, og en god seværdighed til prisen til mindre end €3 for indgang pr voksen.

Begivenheder og arrangementer

Kunstscenen leverer flere ting som man ikke må gå glip af i Santa Cruz, og den giver dig et indblik ind i byens sande kultur. Skulpturstien er en absolut nødvendighed, selv hvis man ikke betegner sig selv som en kunstelsker. At følge denne gangsti, med dets mange skulpturer af kendte kunstnere, er en skøn måde at udforske byen på, specielt hvis man får en turguide til at vise en rundt. Og hvis du klassificerer dig selv som en ivrig kunstelsker, så har Museo Municipal de Bellas Artes en permanent udstilling, som du ikke må gå glip af.

Hver februar er Karneval de Santa Cruz de Tenerife en stor og spektakulær festlighed, og den er en af de mest bemærkelsesværdige af sin slags nogen steder i verden, kun overgået af Rio Karneval i Brasilien. En million mennesker rejser til denne fest med en parade, dans, fancy tøj og mere under de officielle gadeevents.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her