Rejser til Santiago del Teide

Santiago del Teide ligger oppe i den naturskønne Valle de Santiago på det vestlige Tenerife. Landsbyen er især populær blandt vandretursfolket, som herfra har utallige muligheder for at udforske Masca- og Tenobjergene eller Teide Nationalparkens storslåede natur samt talrige stemningsfulde bjerglandsbyer.

Traditionel landsby omgivet af storslået natur

Den lidt tilbagetrukne beliggenhed oppe i dalen betyder, at Santiago del Teide har formået at bevare meget af sin oprindelige landsbystemning. Det er således slet ikke usædvanligt her at se lokale, dog primært de ældre, som stadig går i traditionelt tøj. Her vil du hurtigt finde ind i landsbyens langsomme rytme og glemme alt om hverdagens stress derhjemme. Byen ligger på vejen, som forbinder Garachico og Los Gigantes. Får du lyst til en dukkert eller en lidt mere livlig aften i byen, ligger begge disse populære kystbyer inden for en 30 minutters kørsel.

Orker du ikke bevæge dig så langt efter en dag til fods i bjergene, er der også et begrænset, men godt udvalg af restauranter og barer i hovedgaden i selve Santiago del Teide. Selvom der ikke er noget særligt forretningsliv i byen, kan du ligeledes få de fleste daglige fornødenheder i de lokale købmandsbutikker.

Det er nok først og fremmest de omkringliggende bjerge, som vil tiltrække sig din opmærksomhed på en rejse til Santiago del Teide. Selve landsbyen har således ikke mange egentlige seværdigheder, selvom den har en lang historie. Det kan dog anbefales at lægge vejen forbi byens kirke. Den er lille, men meget charmerende. Går du en tur ned langs hovedgaden, bør du også holde udkig efter malerierne over dørene. Det er den franske kunstner Bernard Romain, som smukt har skildret forskellige scener og steder fra De Kanariske Øer. Det er god inspiration til din næste rejse.

Der er busforbindelser til Santiago del Teide fra blandt andet Puerto de la Cruz og Los Gigantes. Det vil dog klart være at foretrække at have en lejebil til rådighed, hvis du rejser hertil. Vil du bruge ferien på vandreture, kan du ganske vist blot starte nede fra Santiago del Teide. Men med en bil får du endnu flere muligheder for at nå omkring til de mange andre smukke vandrestier, udsigtspunkter og landsbyer på Tenerife. 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Santiago del Teide

Hvad siger gæsterne i Santiago del Teide?

9,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser