Rejser til Albir

Bred småstensstrand, Azurblåt middelhav og fredelig natur og bjerge der inviterer til at cykle og vandre, Albir ligger som en overset perle mellem travle Benidorm og Altea, på den måde kan du kombinere de travle feriebyer og den rolige natur.

Den maleriske lille landsby Albir er et godt valg, hvis ferien skal gå til Spanien. Hvorfor? Fordi en ferie i Albir har det hele - smukke, brede strande af småsten med udsigt over middelhavets azurblå vand og masser af fredelige stier og afsides bjergområder til at vandre og cykle, kort sagt en rolig atmosfære uden masseturismens trængsel. Strategisk indlejret mellem travle Benidorm og Altea, så du aldrig er langt fra den summende Costa Blanca!

Albir er et af de bedste og mest solrige steder at have sin base på Costa Blanca, med masser at se og opleve. Det er kun lidt over 3 timers flyrejse fra Danmark til nærliggende Alicante Lufthavn, og derefter blot en kort køretur før den står på sol, hav og sangria. Velkommen til Spanien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Costa Blanca-området, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie.

Sådan er Albir

Om sommeren kan temperaturen i Albir stige til 40 grader, og det er aldrig rigtig koldt her - så pak en solcreme med en god faktor. Selv hvis du rejser til Albir om vinteren, vil temperaturen typisk være over 20 grader. De milde briser fra middelhavet hjælper dog mod den værste hede, og hvis du får det for varmt, kan du blot holde dig nær hotellets pool for at tage dukkerter efter behov. 

Selve stranden er en prisbelønnet, uberørt lys blanding af småsten og sand for foden af det store grønne Sierra Gelada bjerg. Det er værd at følge den grønne sti over bjerget for at nå op til det hvide fyr, der rager op fra toppen af klippen med udsigt over kysten og byder på spektakulære solnedgangsudsigter over hele Costa Blanca.

Albirs hovedattraktion er stranden, en naturskøn strækning der er det perfekte sted at suge solens varme til sig, svømme og bare slappe af. Med sit Blå Flag er det ikke overraskende, at besøgende flokkes til denne sikre kyst. Du vil finde rigeligt med liggestole, samt en række aktiviteter der kan holde hele familien underholdt. Der er således et vandsportscenter på stranden, hvor der tilbydes undervisning i alt fra parasailing og havkajak til vandski og dykning. Uanset om du er erfaren eller entusiastisk nybegynder, er der derfor et væld af aktiviteter at bruge strandferien på.

Inden for rækkevidde af Albir finder du også nogle af Alicantes bedste strandperler, herunder en populær sandstrand nede ad vejen i Benidorm. Den vil normalt være mere livligt med masser af strandbarer, der serverer opfriskende drinks samt byder på levende musik om aftenen.

Udflugter

Lige uden for Albir på vejen ind mod Benidorm ligger Castillo del Conde de Alfaz, som er et oplagt mål for en aftenudflugt for hele familien. Indgangsbilletten inkluderer middelalderaftensmad, hvor der undervejs vil være underholdning med middelalderlige riddere, der demonstrerer deres ridefærdigheder og dyster. Når showet er færdigt starter diskoteket, som fortsætter til de sene timer.

Vil du have gerne opleve det lidt mere ægte Spanien, kan du følge vejen op til den maleriske by Altea (3 km), udforske kunstgallerierne her og få en frokost i en autentisk spansk restaurant.

Omkring en times kørsel (25 km) inde i landet fra Albir ligger landsbyen Guadalest, en strategisk militærborg med befæstninger, der stammer helt tilbage til år 715. Det er en populær turistattraktion, og dens brostensbelagte gader er fyldt med butikker, kunsthåndværk og restauranter.

Mad og drikke

Alicantes køkken er generelt varieret og meget velsmagende, og de kulinariske oplevelser i Albir er ingen undtagelse. Med påvirkninger fra de nærliggende områder, vil du her opleve et fristende mix af internationale retter, herunder naturligvis masser af frisk fisk og skaldyr samt solide, lokale retter. Lækre hjemmelavede gryderetter og supper er en del af menuen de fleste steder, og du har også gode chancer for at finde små restauranter, hvor du kan prøve helt autentiske spanske retter.

Selvfølgelig er en tur til denne del af Spanien heller ikke komplet uden at prøve områdets lækre tapasretter. Du finder en række traditionelle tapasbarer i Albirs centrum, der byder på alt fra chorizo-pølse til sprøde hvidløgsrejer. Tapas Alley i nærliggende Benidorm er i den forbindelse bestemt også et besøg værd med masser af oplevelser for dine smagsløg.

Har du en sød tand? På en ferie i Albir vil du ikke have svært at finde få stillet din lyst til noget sødt. Udover rækken af desserter, som findes på de fleste menuer, er området især berømt for sin fremragende nougat. Læg vejen forbi en af de mange souvenirbutikker nær stranden for at finde det største udvalg.

Nattelivet

Den korte afstand til Benidorm betyder, at en ferie i Albir er perfekt til både dem, der ønsker sig  afslappede aftener og dem, der vil feste hele natten. Denne lille ferieby er ganske vist ret stille, men har dog sin andel af restauranter og barer, hvor man kan finde et idyllisk sted at nyde en stille drink eller et romantisk måltid. Hvis du er heldig, kan du endda falde over et sted med levende musik ved strandpromenaden. Byen liver især op under festivalsæsonen, især den første weekend i maj, hvor Fiesta de la Crueta finder sted. Her fyldes gaderne med optrædende samt masser af mad og drikkevarer.

Synes du der er lidt for stille i Albir, er Benidorm kun ti minutter væk med taxa. Her vil du blive forkælet, hvad angår udvalget af barer, restauranter og natklubber. Gå ned til strandbarerne for tilbagelænet stemning og long drinks eller gå til den altid populære plads, hvor det største udvalg af livlige barer og diskoteksklubber findes. Mange af klubberne forbliver åbne langt ud på natten, en lukker først dørene kl. 7 - hvilket lige giver dig tid til at tage en taxa tilbage til Albir og få morgenmad på hotellet.

Aktiv ferie

En ferie i Albir kan let gå med bare at dase under den spanske sol, men der er også rig mulighed for at være lidt mere aktiv. Hvis du er til vandsport, er det ved Albirs strand gode muligheder for at prøve forskellige former for sejlads, kajak og parasailing.

For dig på ferie med børn, som kan godt lide, at der er lidt fart over feltet, er det oplagt at tage en eftermiddag med go-karting. Der er to forskellige baner nær resortet, som konkurrenceprægede familier kan få meget sjov ud af. Alternativt kan du tage den korte tur til Benidorm, hvor der findes endnu flere aktiviteter at vælge imellem. Brug dagen på ridning, dykning eller vandski, og rejs hjem nogle uforglemmelige minder.

Kultur

Selv om du ikke finder et væld af gamle ruiner og historiske attraktioner i denne del af Alicante, har Albir dog kulturarv, der fortjener at blive udforsket. Tag for eksempel en spadsertur langs promenaden, som du vil se er prydet med stjerner, der hylder Spaniens største filmstjerner. Det er det spanske svar på Hollywood's Walk of Fame.

Byen L'Alfas del Pi, som kun ligger ti minutters kørsel væk, afholder en filmfestival hver sommer. Store navne fra den spanske filmverden flokkes til byen sammen med talrige filmentusiaster. Her kan du fordybe dig i forpremierer og masser af madboder i Spaniens version af Cannes filmfestival. Det er et must for enhver filmelsker, som mangler den perfekte undskyldning for at holde ferie i Albir.

>> Læs mere om pakkerejser til Spanien
>> Se vores udvalgte luksushoteller i Spanien

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Albir