Rejser til Altea

Altea er en fantastisk by, der med sine små gader og historiske bygninger er helt klassisk spansk. Altea ligger ved spaniens solsikre østkyst og det betyder, at du i sommermånederne næsten er garanteret godt vejr. Det er svært ikke at være tilfreds med en rejse til Altea. 

Altea, som ligger 15 km nord for Benidorm, er en af de smukkeste byer langs Costa Blanca i Spanien. Den lille by ligger i en stor bugt med en moderne marina og sandstrand. Den gamle bydel er bestemt et besøg værd med sine stejle, smalle brostensbelagte gader, der fører dig op ad bakken til kirken 'Virgen del Consulo', der er berømt for sin kuppel med blå og hvide keramiske fliser.

Alteas kyststrækning, som er opdelt i bugter og klipper, byder både på småsten og sandstrande. De to vigtigste strande er Playa de la Roda og Playa de Cap Blanch.

Rejs med Escapeaway Rejser til Altea på Costa Blanca og bo på nøje udvalgte hoteller og ferielejligheder i din ferie. Du kan vælge at bestille en rejse til Spanien som en samlet pakke og ønsker du selv at stå for flyrejsen kan du "nøjes" med at booke et ophold alene.

Vi tilbyder afrejse fra alle lufthavne f.eks. Billund, Aalborg, Århus og København. Bor du i den sydlige del af landet er det også værd at kigge efter flyrejser fra Hamborg lufthavn, her kan du ofte finde de billigste priser og mange afgange at vælge imellem. Fra Kastrup Lufthavn er der daglige ruter til Alicante året rundt. Vi tilbyder altid valgfri afrejsedato og rejselænge, ikke kun på rejser til Altea, men til alle rejsemål i Spanien.

>> Læs mere om ferieboliger i Spanien her
>> Læs også om rejser til Benidorm

Hoteller i Altea

Information og fakta

Jeg har her samlet lidt fakta og information til dig som skal rejse til Altea i Spanien. Læs mere på vores blog om rejsemål langs Costa Blanca og i regionen i øvrigt, her finder du også rejsguider vi har skrevet ud fra erfaringer fra egne rejser. Du kan bla. læse om emner som de dejlige strande, klima og vejr, kulturlivet, de mange seværdigheder, maden og meget mere.

Vejret

På en ferie i Altea kan du nyde godt af de samme middelhavstemperaturer, som Alicante er berømt for - med op til 40 grader i juli og august samt respektable temperaturer omkring 15 grader i januar. Uanset om du ligger ved poolen eller på stranden ved det azurblå hav, bør du smøre dig godt ind i solcreme!

Landskabet

Den største strand i Altea er den gyldne Playa la Roda, hvorfra du kan vandre til den nærliggende Cap Negret stranden med sine karakteristiske sorte bugter, eller ned til palmestranden Playa de Cap Blanch. Gå også gerne en tur op i de kystnære, græsklædte Sierra de Bernia bjerge for at nyde en strålende panoramaudsigt kysten. Der er ligeledes en flot udsigt over selve byen oppe fra kirken. 

Strande

Altea er perfekt til en rigtig strandferie, uanset om du vil bruge ferien på vandsport, familiesjov eller bare afslapning, finder du det her. Hvorfor ikke også besøge den lille kystby Jávea, som har en af de mest iøjnefaldende strande langs Spaniens Costa Blanca? Jáveas kyststrækning strækker sig 20 km og er ikke kun populær blandt familie, men også blandt par som kommer for at holde en romantisk ferie i skønne omgivelser. Nyd det bløde sand, den klare blå himmel og middelhavets rolige, lune vand. Hvis du føler dig eventyrlysten er der mulighed for at dykke, snorkle, surfe og ro i kajak.

Hvis du fortsætter ned langs Costa Blanca, kommer du til Torrevieja, en gylden sandstrækning med mange caféer, restauranter og barer, hvor du kan få snacks, drikkevarer og autentiske spanske retter.

Maden og drikke

Glæd dig til de kulinariske oplevelser på din rejse til Altea, hvor udvalget af traditionelle spanske retter er stort. Er det autentiske oplevelser, du søger, kan La Costera anbefales, hvor du tilbydes en række smagfulde franske, middelhavs- og europæiske retter. 

Gennemgående for middelhavskøkkenet er brugen af friske ingredienser. Costa Blanca er ikke anderledes med sine spanske klassikere i form af fristende tapas og appetitvækkende paellaer på ethvert menukort i regionen. Glæd dig også til at nyde ærtesupper, Croquetas og Empanadas for blot at nævne nogle få karakteriske retter.  Altea er også kendt for sine søde sager med for eksempel desserter som Churros, der serveres med en lækker chokoladesauce og de klejne-lignende pestiños med pulversukker. Du finder fristende konditorier på hvert et gadehjørne. Stop for eksempel ved Pasteleria De Sabors, en af Alteas mest populære caféer. Her serveres kager med enhver tænkelig smag, is, snacks og drikkevarer.

Nattelivet

Hvad angår nattelivet i Altea, er der noget for enhver smag. Uanset om du nyder at gå fra bar til bar for at nyde gode cocktails og samtaler eller ønske at danse natten væk på livlige hotspots i byen. På promenaden finder du et stort udvalg af loungebarer, restauranter og taverner til en afslappende aften. Du finder også en række barer gemt væk inde i byens smalle gader, hvor der er live musik og underholdning. De mest populære barer findes tæt på kirken på Plaza Mayor, hvor du kan få forfriskende cocktails, mens du lytter til jazz, soul og cubansk musik og rigtig fornemme den spanske atmosfære. Nyd de sidste timer på Cocoon-diskoteket, der mest er dedikeret til hiphop og housemusik. Alternativt kan du gå hen til La Mascarada, en to-etagers bar med musik på hver etage.

Aktiv ferie

Du vil ikke løbe tør for ting at lave, når du holder ferie i Altea. Uanset om du opsøger  spænding eller mere har lyst til noget mere stilfærdigt, har Altea masser at byde på. Cykel gennem bjergene nord for Costa Blanca for fuld skrue eller i et mere afslappet tempo. Du finder også en bred vifte af vandsportsaktiviteter, samt fredelige bådudflugter for mere afslappede eventyr.

Der afholdes talrige festivaler i Altea i løbet af året med spektakulært fyrværkeri og musik, der spreder sig over hele byen. I Altea har du for eksempel den ultimative placering for at opleve et af de største fyrværkerier i Europa ved Castell de l'Olla. Du kan beundre farverne og lyseksplosionerne nede fra stranden eller ude fra vandet, hvis du lejer en båd. 

Kulturlivet

Selv om Altea ligger tæt på Benidorm, der især er perfekt for festglade feriegæster, udgør Altea en helt anden verden rent kulturelt.

Der er to hovedområder at udforske i Altea, det der ligger langs stranden og den gamle bydel. Alteas kulturelt rige gamle bydel er en sand labyrint af smalle brostensbelagte gader fyldt med interessante, traditionelle spanske bygninger. Her vil du finde mange motiver til perfekte feriebilleder. Besøg for eksempel den ikoniske kirke, Virgen del Consuelo, der dominerer torvene ved Costa Blanca kysten? Du kan nemt bruge lang tid her, mens du nyder den skønne udsigt over det blå middelhav.
Du må heller ikke gå glip af den smukke blå og hvide, flisebelagte kuppel i Alteas gamle bydel, der er et af Costa Blancas vartegn.

Seværdigheder

Lige som du tror, du har set det hele, vil Altea overraske dig. Tager du på udflugter, venter der således mange uforglemmelige oplevelser. Bevæg dig for eksempel gennem Costa Blancas bjerge på guidede ture til den historiske landsby Guadalest, mens du beundrer de fantstiske udsigter over Middelhavet. Du kan også udforske den lille by, Polpop, der et godt sted for dig, der ønsker at nyde en rolig og fredelig atmosfære.

Har du lyst til at være lidt mere eventyr? Nyd en cykeltur langs Costa Blanca, hvor du ofte kan møde professionelle cykelhold, som kommer for at klatre op af de hårdeste stigninger. I de mest stejle dele af terrænet giver cykelruterne godt gang i adrenalinen, især på de lidt skræmmende nedkørsler og hurtige sving nede i Guadalest- og Jalon-dalene. Du kan dog også tage det lidt mere afslappet med en 8 kilometers gåtur langs kysten med de naturskønne strande inden for rækkevidde. Du finder i det hele taget vandrestier og gamle slotte, der blot venter på at blive udforsket til fods. Hvis du leder efter en fredelig strand, er et godt bud Cap Negret med sit bløde, hvide sand og varme vand.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her