Rejser til Altea

Altea, som ligger på Spaniens blændende smukke, hvide kyst Costa Blanca, er en af de mest charmerende byer i Alicante. Selv om Altea er nabo til Benidorm, er de to byer som hver sin planet. Hovedparten af Altea ligger på toppen af en bakke, hvor du kan se ud over kystlinjen og beundre den spektakulære udsigt. Du bør dog ikke blive så opslugt af udsigten, at du glemmer at besøge den imponerende blå og hvide kirke, der har et flot, teglstensbelagt kuppeltag. Kirken er så smuk, at den er en af de mest fotograferede seværdigheder i hele området. 

At besøge den gamle bydel er absolut et must, når du holder ferie i Altea. De brostensbelagte gader er tætpakket med stilfulde restauranter, og du kan også gå ombord i et spændende udvalg af elegante butikker, der sælger lokale, håndlavede varer, malerier og gaver. 

Så spændende som Alteas gamle bydel end lyder, må du heller ikke gå glip af den nyere del af byen. Her ligger de dejlige småstensstrande langs med promenaden og marinaen. Intet siger ferie som at tage en afslappet slentretur til stranden og derefter læne sig tilbage i en af Alteas fremragende restauranter og spise sig mæt i lækker mad. Under måltidet kan du beundre den billedskønne og fredfyldte udsigt over horisonten. Hvad mere kan du ønske dig på en ferie? 

Hvad kan jeg lave på min ferie i Altea?

Så snart du er ankommet, kan du vælge at gå henover de brostensbelagte fortove i den gamle bydel. Turen kan f.eks. føre dig til den blå- og hvidspirede kirke Jomfruen fra Consuelo, som ligger på torvet. Du kan også slentre langs de hvidkalkede huse til Kunstcentret.

Hvis du er mere til sport, er der også masser af sjove oplevelser i vente på din ferie i Altea. Her kan du dyrke mange former for vandsport, både ud for stranden, på Marinecentret og ved Greenwich Marina. Tid til surfing på bølgen den blå!

Attraktioner i nærheden

Omkring en times kørsel ind i landet fra Altea (25 km.) ligger landsbyen Guadalest, et stategisk placeret militærfort, som stammer fra 715 efter Kristus. Det er en populær turistattraktion, og landsbyens brostensbelagte gader er fyldt med butikker, lokale værksteder og restauranter. 

Kun 10 km. fra Altea ligger det naturskønne sted 'Las Fuentes del Algar' (Algar-vandfaldene), som er et fantastisk sted at slappe af, holde picnic og tage en forfriskende dukkert i en af ferskvands-pools'ene. Hvis du vil have det optimale ud af dit besøg i 'Las Fuentes del Algar' på din ferie i Altea, så er det en god idé at medbringe sko, der kan tåle vand. Der er nemlig mange småsten på bunden af pools'ene, som kan være lidt ubehagelige at gå på med bare fødder. 

Længere mod nord langs med kysten ligger Calpe, og her er det svært ikke at få øje på 'Ifachs Klippe'. Den 332 meter høje klippe er et naturreservat og den største monolit i Middelhavsområdet. En gåtur rundt om den tager ca. 2 timer. 

Kultur

Altea danner rammerne om spændende festivaler året rundt, hvoraf mange af dem har historisk tema. Det gælder f.eks. San Pedro Festivalen d. 24. juni, og de skuespil, du kan se sidst i august, hvor kampene mod maurerne i middelalderen genopføres.

Om tirsdagen er det tid til det største udendørs marked, du finder i hele Costa Blanca, hvor du kan finde alt fra spændende, afrikanske tæpper til eksotiske krydderier og ædelstene. Du skal ikke bekymre dig, hvis du ikke er meget for at komme tidligt op om morgenen på din ferie, for markedet åbner ikke før kl. 17.30. 

Nattelivet

Altea er først og fremmest en ferieby ved havet, og det betyder, at her er masser af barer, restauranter og pubber! Du kan spise ude på de lokale tavernaer, som serverer friske fisk og skaldyr samt naturligvis tapas, eller på topklasse-restauranter, hvor du kan kaste dig over elegante, internationale retter.

Nyd en hurtig drink på en af pubberne ved stranden, eller læn dig tilbage og kig på livet omkring dig, mens du nipper til et glas kølig champagne på en af champagnebarerne. La Mascarada er en af de populære af slagsen. Hvis du elsker fest og holder ferie i Altea, så tag til Benidorm, hvor du finder et hav af klubber, hvor du kan danse til den lyse morgen! 

Familieferie

Er det svært at finde den perfekte, familieegnede destination, hvor både store og små kan være så godt som sikre på en skøn ferie under solen? Altea er perfekt at rejse til med alle familiens medlemmer. Her kan du få en velfortjent pause sammen med børnene fra hverdagens travlhed og stress. Alteas kyst strækker sig henover 6 kilometer, og er hjemsted for flere smukke, gyldne strande. Udforsk Torrevieja-stranden, som ligger på Costa Blanca. Den er ikke blot en af de strande, hvor du har den flotteste udsigt. Her er også mulighed for at prøve mange spændende aktiviteter, som hele familien kan underholde sig med.

Alteas skønne parker danner dejlige rammer om både rolige gåture og museer, der venter på at blive udforsket. Hvis du føler dig eventyrlysten, så besøg Albir Garden Resort, et af de bedste sportskomplekser i Europa. Du kommer også til at nyde godt af flere timers sjove underholdningsmuligheder i Aqua Park, hvor der er masser af vandrutsjebaner og pools, der egner sig til alle aldre. 

I Altea er der også mange haver med adgang for offentligheden, legepladser og andre børnevenlige steder, hvor familiens yngste medlemmer kan slå sig løs. Imens kan de voksne eller en af dem måske nyde lidt velfortjent forkælelse og afkobling i et af byens luksuriøse spas! 

Og med alle de muligheder, du har for at tage børnene med på ekskursioner med båd, cykelture og souvenirshopping langs med kysten, behøver du ikke at bekymre dig om, at de kommer til at kede sig. Du finder mange forskellige typer restauranter i byen, herunder selvfølgelig en del, der serverer traditionel, spansk mad, men de mere internationale er også godt repræsenteret. Med andre ord er der gode madoplevelser i vente til selv de mest kræsne. 

Parferie i Altea

Hvis du leder efter en romantisk pause fra hverdagen, så er Altea stedet, du skal rejse hen! Beliggenheden er perfekt, udvalget af hoteller, villaer og lejligheder er stort, så du får ikke svært ved at sammensætte den perfekte ferie for netop dig.

Hotel Tossal d'Altea er det ideelle sted, hvis romantikken skal blomstre på din rejse til Altea. Her finder du en solterrasse med skyggefulde hjørner, hvor du kan tilbringe lange, dovne dage under Spaniens varme sol, en udendørs bar og naturligvis en pool, som du i ny og næ kan køle dig ned i. Tossal d'Altea er designet til at give dig en autentisk, spansk fornemmelse, der virkelig får dig ned i gear og i feriestemning. Det har alle de faciliteter, som du har brug for for at nyde din ferie på komfortabel og afslappende vis. Du kan glæde dig til en fantastisk udsigt over landskabet og en restaurant, der serverer buffet hele dagen. 

I løbet af din romantiske parferie i Altea får du sikkert lyst til en slentretur gennem de snoede gader i Placa del Castell, hvor du finder hyggelige barer med udsigt over havet. Her kan du slå dig ned og nyde en cocktail, mens samtalen og bølgernes brusen udgør aftenens dæmpede baggrundsmusik. 

 

>> Læs mere om hoteller

Kort over Altea