Rejser til Benidorm

Benidorm ligger på Costa Blanca, den hvide kyst, en 200 kilometer lang kyststrækning i det østlige Spanien. Badebyen er opdelt i den oprindelige, gamle del og en livligere ny bydel, hvor du finder et bredt udvalg af barer, butikker og restauranter, der har noget for enhver smag.

Benidorms to største strande, Poniente og Levante, strækker sig over 6 kilometer med gyldent sand. La Cala-området er det sydligste ferieområde i Benidorm og er hjemsted for det største hotel i Europa. Terra Mitica forlystelsesparken der ligger kun 10 minutter fra centrum af Benidorm, er med sine mange rutsjebaner og underholdning altid et hit blandt børnene. 

Benidorm ligger 50 kilometer nord for Alicante lufthavn, som tager ca. 1 - 1 time og 30 min. at køre. På grund af den korte flyvetid fra Danmark, har Benidorm mange fans blandt danske ferierejsende.

 • For de festglade: Benidorms meget varierede, spændende natteliv har lidt for enhver smag med store danseklubber, plus barer og shows.
 • For strandelskere: De to prisbelønnede strande på Benidorms kyst har rent, gyldent sand, hyggelige caféer og rolige steder til at slappe af.
 • For familier: Benidorm er et ferieparadis for børnefamilier med vandland, akvarium og familievenlige strande.

>> Læs også om rejser til Torrevieja

Information og fakta

Benidorm var engang en stille fiskerby, men nu til dags er denne summende badeby et af de mest populære feriemål på det spanske fastland. Rejser til Benidorm er især populær hos de, som synes en rigtig ferie skal byde på sol, hav og sand. Byen er ganske vist kendt for sit natteliv, men der er også meget andet at komme efter her som for eksempel Blå Flag-strande, autentiske tapasbarer og en imponerende skyline. Dette må anses for at være et af de bedste steder i Europa til en familieferie på grund af de mange tilbud med alt fra forlystelsesparker og vandlande til naturreservater og den charmerende, gamle bydel.

 • Sprog: Der tales spansk i Benidorm.
 • Valuta: Der bruges euro (€)
 • Lokal tid: Benidorm har samme tidszone som Danmark
 • Flyv til: Alicante Lufthavn (ALC).
 • Flyvetid fra Danmark: Ca. 3 timer
 • Turistinformation: Yderligere information om Benidorm findes på den officielle turisthjemmeside.

Vejret

En ferie i Benidorm handler om at have det sjovt i solen! Med sommertemperaturer der ofte ligger tæt på 40 grader til milde vintre med gennemsnit på omkring 13 grader i januar, er det klart, at der skal solcreme med i bagagen. Så er du klar til med det samme at gå på stranden!  Det solrige vejr i Benidorm har naturligvis været med til at gøre byen til en af Spaniens mest populære feriedestinationer, og oven i købet betyder de omkringliggende bjerge, at Benidorm ligger i et lille smørhul i læ for vinden på tre sider. Resultatet er et klima og vejr med solrige varme somre og milde vintre, der gør Benidorm til et godt rejsemål på alle årstider. Generelt er den varme periode i Benidorm fra maj til oktober, hvor især juli til august kan blive hed, omend der selv her ofte vil være en dejlig kølende brise fra havet.

Strande

De fleste feriegæster på Costa Blanca er kommet for at nyde strandlivet, og det kan man til overflod i Benidorm. Dette levende kystområde i Spanien har næsten solskin året rundt og dertil masser af fristende sandstrande ved et glitrende middelhav.

Benidorm kan bryste sig af to herlige Blå Flag-strande - Playa de Levante og Playa de Poniente, som hver tilbyder noget forskelligt. Levante er centrum for aktiviteterne med et utal af muligheder for vandsport og en meget varieret skare af gæster, som nyder stranden. Poniente er mere afdæmpet og er et fantastisk sted at koble helt af.

Hvis du vil udforske det forbløffende klare hav på din ferie i Benidorm, bør du tage en tur til den gamle fiskerby Moraira. Her har du mulighed for at dykke ned under havet og få et glimt af det fantastiske marine liv, der findes her.

Landskabet

Benidorms Blå Flag-strande er i verdensklasse, og deres gyldne sand er overraskende rent. Der er talrige bugter at udforske, ligesom en ti minutters bådtur fra Pal Mas kan føre dig ud til naturreservatet på Isla de Benidorm. Herfra vil du fuldt ud værdsætte skønheden i Benidorms bjergrige skyline. Ved solnedgang kan udsigten over kysten nydes fra et klippefyldt fremspring mellem strande.

Lokal transport

Bus: Benidorm har fremragende busservice med stoppesteder spredt jævnt ud over ferieområdet. Busserne som er regelmæssige og billige, benytter farvekodede ruter, der er nemme at forstå.

Sporvogn: De ligeledes prisoverkommelige sporvogne er praktisk til dagsture. De kører til nabobyen Alicante, lufthavnen og større attraktioner som forlystelsesparker. Sporvognene kører ca. hvert 30. minut.

Taxa: Taxaer er der rigeligt af i Benidorm med en række taxiholdepladser rundt om området og i lufthavnen. Taxier kan også prajes og er praktiske til korte ture.

Begivenheder

Fiesta-ugen: Begyndelsen af november markerer starten på Benidorms fiesta-uge, hvor byens skytshelgen, St James, fejres. Festlighederne strækker sig over seks dage og omfatter religiøse processioner, fester, konkurrencer og afslutningsvis et stort fyrværkeri på stranden.

Sommerfestival: I august er Benidorm vært for Electrobeach, en to-dages festival med store navne fra elektromusikkens verden. Koncerterne foregår udendørs for at have god plads til publikum og ikke mindst plads til at danse i de varme nætter. Hovednavne har inkluderet Richie Hawtin og Carl Cox.

Seværdigheder

Mange rejser til Benidorm for at slappe af på hotellet og ved vandet, men der findes også et rigt udvalg af attraktioner og aktivitet i området. I og omkring Benidorm ligger for eksempel flere store forlystelsesparker, som især er et hit blandt børn og barnlige sjæle. Trods de mange store hotelbygninger som præger byen mod øst og vest, har Benidorm også en charmerende gammel bydel med smalle, snørklede, brostensbelagte gader, hvor man fornemmer de gamle ægte Spanien. Her finder du også et pulserende natteliv og rig mulighed for at stille sulten på en af mange hyggelige tapasbarer.

Omdrejningspunktet for de fleste ferier i Benidorm er som nævnt de kilometerlange strande. Trænger du til et afbræk fra strandlivet, kan det dog anbefales at gå en tur i den gamle bydel, hvor der på gågaden er et væld af tøjbutikker, fortovscaféer, restauranter og barer. Se den gamle kirke eller sæt dig blot et sted i skyggen for at betragte livet i gaderne i denne charmerende del af byen. 

En af fordelene ved at bo i Benidorm er beliggenheden i forhold til de andre attraktioner på Costa Blanca, herunder spænende Alicante. Der er kort sagt masser at opleve og det er generelt billigere end andre populære spanske rejsemål.

Benytter du billeje i Benidorm er det derudover oplagt at besøge nogle af de andre byer langs middelhavskysten og på den Iberiske Halvø, som også byder på mange spændende kultur- og naturseværdigheder.

Mad og drikke

Med så mange rejsende fra Nordeuropa findes der ikke overraskende en høj forekomst af caféer, barer og engelske pubber i Benidorm og på resten af Costa Blanca. Søger du et lidt mere autentisk spansk køkken, er der ingen mangel på hyggelige tapasbarer i den gamle bydel, hvor du også finder franske og algeriske restauranter.

Der er et stort kinesisk miljø i Benidorm, hvilket betyder, at det også er populært at spise kinesisk i ferien. Området omkring hovedstrøget er tætpakket med restauranter af høj kvalitet, hvor du kan prøve den lokale specialitet jamón, lufttørret skinke, og et udvalg af regionale vine fra Jalon-dalen.

Har du ikke nok i udvalget af spisesteder i Benidorm, er der mange flere i Alicante, ligesom Javea lige op ad kysten er kendt for sine fiskeretter og fantastiske restauranter.

Nattelivet

Selv om strandene og mulighederne for at bruge ferien på forskellige former for vandsport er et stort trækplaster for Benidorm, rejser mange udelukkende hertil for at opleve det legendariske natteliv. Du vil da heller aldrig løbe tør for muligheder med over 800 barer at vælge imellem, som konkurrerer hårdt for at lokke besøgende til. Temabarer, britiske pubber og spanske tapasbarer findes således til overflod, og du vil heller ikke have problemer med at finde en sportsbar for at nyde en fodboldkamp.

Mange af disse steder er koncentreret omkring Playa Levante-området såvel som hovedstrøget i den gamle bydel. Hvis du vil have en livlig aften, der passende for alle aldre, kan det berømte Benidorm Palace anbefales. Her kan du nyde en aften med cabaretforestillinger med topartister fra hele verden, hvor der er inkluderet middag.

Der er også underholdning på mange af barerne i Benidorm med levende musik, standup og karaoke.

Aktiv ferie

Med rene strande og et behageligt klima året rundt er vandsport en af de mest populære aktiviteter på en ferie i Benidorm. Tag også en tur ud rundt om Isla de Benidorm med glasbundsbåden. Der er i det hele taget mange muligheder for at bruge tiden på sejlsport i alle afskygninger. Inde på land er der dog også masser at tage sig til. Besøg for eksempel Karting de Finestrat, en Gokart-bane med karts der når en tophastighed på 130 km/t, eller drag længere ind i baglandet på en 4x4 Jeep Safari.

Kultur

Selvom der er fest hver aften i Benidorm, byder byen også på en række særarrangementer og festivaler i løbet af året. I november fejrer Benidorm sine skytshelgener. Det er en uge, hvor byen for alvor kommer til live med fodboldkonkurrencer, religiøse optog, fyrværkeri og dans. En anden festlig tid er karnevalet, der løber af stablen i februar måned lige før fasten. Det er en uge med udklædningskonkurrencer, farverige parader og festmåltider samt den lidt pudsige lokale tradition med at begrave sardiner. Endelig kan du tage hul på det nye år i Benidorm på Plaza Triangular, hvor der denne aften er en virkelig elektrisk atmosfære.

Familiesjov

Benidorm er ideel for familier, da der er meget at opleve, selv for de små. Uanset om I er en flok adrenalinjunkies eller bare på udkig efter lidt familiesjov, har Benidorms temaparker og vandlande noget, der passer til alle. Nyd rutsjebaner, pools og sjov i solen i Aqua Natura, hvor der er et fantastisk udvalg af attraktioner for både de små og store. Hvis I foretrækker forblive (nogenlunde) tørre, kan I tage til temaparken Terra Mitica. Her er der også masser af forlystelser, der vil få adrenalinen til at pumpe og mere fredelige attraktioner for de mindre børn. 

Naturoplevelser

Der er mange muligheder for at komme tæt på natur og dyreliv i Benidorm. En af de mest populære dyreparker i hele ferieområdet er Mundomar, som hovedsageligt har tropiske dyr. Stjernerne er delfiner og søløver, som altid tiltrækker mange tilskuere. Der er endda mulighed for at komme til at svømme med dem. Hvis du vil udforske områdets egne naturlige skønhed og dyreliv i dit eget tempo, bør du tage en tur til Isla de Benidorm. Dette naturreservat en kort sejltur ude fra kysten har en stor påfuglbestand og mange farverige blomster.

Derfor skal du rejse til Benidorm

Benidorm er en summende badeby med et godt omdømme. Beliggende på solrige Costa Blanca, er den en af de oprindelige spanske badebyer. Her er et stort udvalg af strandhoteller lige ved det smukke gyldne sand, blot et stenkast fra butikker, restauranter og barer. Det livlige natteliv gør byen populært blandt venner sammen på ferie, mens det nærliggende vandland Aqualandia også gør, at det er et fantastisk feriemål for familier.

Tilbring dagen i solskinnet på Playa de Levante, udnyt de mange vandsportsaktiviteter, slap af på en solseng eller spadser langs den travle promenade for at finde det helt rigtige sted til frokost eller drinks. Benidorm har mange fantastiske attraktioner inden for kort rækkevidde, herunder eget vandland, forlystelsesparker og interessante markeder, hvor du kan gå shop-amok. Sørg for at gemme lidt energi til aftenerne, da nattelivet i Benidorm er legendarisk. Rejser du med børn? Så tag dem til et spændende middagshow. Hvis du er her for at feste, skal du søge mod hovedstrøget for det bedste valg af barer og klubber.

Sådan bestiller du en billig rejse til Benidorm med Escapeaway

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker rejse til Benidorm, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller i Benidorm. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

Turistinformation

Søger du mere information til din rejse er turistkontoret et godt sted at starte. På deres officielle hjemmeside kan du finde gode tips og råd til din ferie.

>> Se alle hoteller på Costa Blanca her
>> Læs om weekendrejser til Barcelona

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Benidorm

Populære hoteller i Benidorm

Spanien, Valencia-regionen, Benidorm
9,4
Fabelagtigt
1702 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 57 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Valencia-regionen, Benidorm
8,9
Meget godt
2003 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 60 km
 • Nærmeste strand: ca. 2.1 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Valencia-regionen, Benidorm
9,0
Fabelagtigt
2246 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 59 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Benidorm?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 17 anmeldelser