Rejser til Calpe

En af de største rejsemål på Costa Blanca er Calpe. Byen er fyldt med historie og det vil du med lethed kunne se i arkitekturen, der giver byen en helt speciel stemning. Her er også hvide brede strande, godt vejr, udendørs aktiviteter, by- og natteliv samt lækker mad, der kommer direkte fra havet. Book din rejse til Calpe i dag!

Rejsemålet Calpe, som er kendt for klippen Peñon de Ifach, ligger mellem Altea og Javea. Foruden den karakteriske klippen har byen Calpe meget at tilbyde sine besøgende med sine små gader og pladser fyldt med butikker, barer og restauranter, der bryster sig af altid at servere friskfanget fisk. Du finder især fiskerestauranter nede omkring havnen, og på det ugentlige marked er der gode muligheder for at finde frugt, grøntsager og andre varer.

Calpe har to lange sandstrande opdelt af Ifach-klippen. Begge har gode faciliteter med legepladser for børn, vandaktiviteter og lange promenader med talrige barer, restauranter og turistbutikker.

Rejs til Calpe nøjagtig som det passer dig bedst: Du vælger selv rejsedatoer og hvor mange dage du vil holde ferie, da vi tilbyder fly til Alicante dagligt året rundt, fra København, Billund, Aalborg, Aarhus og Hamburg. Når du rejser med Escapeaway til Spanien bor du altid på nøje udvalgte hoteller med de bedste anmeldelser. Book "hotel only" eller en samlet pakkerejse inkl. fly, ferielejlighed eller hotel og transport tur / retur fra lufthavnen til dit hotel. Vil du hellere have en lejebil stående klar ved ankomsten kan du naturligvis også bestille det.

Velkommen til Spanien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Calpe og andre rejsemål i regionen hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie.

>> Læs også om rejser til Alicante
>> Læs om vores håndplukkede hoteller på Costa Blanca

Hoteller i Calpe

Information og fakta

Jeg har samlet lidt information og fakta til dig som skal rejse på ferie til området omkring Calpe. På vores blog finder du desuden mere information og kan læse om erfaringer vi har gjort på egne rejser til Costa Blanca og andre destinationer i Spanien. Læs rejseguide om Calpe med emner som f.eks. udflugter og seværdigheder, vejret når du rejser, kulturlivet og den smukke natur med de mange kilometer strande, vi giver tips om maden og vinen og meget mere...

Vejret

Husk solcreme! Calpe er kendt for temperaturer, der ofte stiger til over 30 grader i juli og august, og selv midt på vinteren falder termometeret sjældent til under 10 grader. Himlen er næsten altid skyfri, så bruger du ferien ved poolen, skal du passe på ikke at blive rød.

Strande

Calpe har nogle af de bedste strande på Costa Blanca, som med deres hvide sand er perfekte til at koble helt af. Du behøver dog ikke nøjes med at dase i solen, men kan også bruge dagene på vandsport i middelhavets klare, blå vand med alt fra windsurfing og vandski, til sejlsport og bådture.

Vil du finde små, smukke badebugter, kan det anbefales at besøge Cala Morelló, Calalga, Mallorquí og El Racó. Les Bassetes er også en vidunderlig bugt med områder til solbadning og ideel forhold for at svømme. Den store sandstrand Playa Arenal-Bol er ideel til at strandspil, mens Playa de Fossa har mange gode faciliteter.

Landskabet

Calpe har kilometervis af gyldne strande, der giver dig rig mulighed for at bade, surfe eller solbade. Den enorme Ifach-klippe, som minder lidt om Gibraltar, er det mest iøjefaldende landemærke her, og denne monolit kan bestiges ad en indre tunnel. Dine anstregelser belønnes med nogle af de mest spektakulære, kystnære udsigter på Costa Blanca. Du kan også kan søge op i de græsklædte Sierra Bernia bjerge for at nyde en solnedgangspicnic blandt fyrretræerne.

Seværdigheder

Der er talrige historiske bygninger og levn i Calpe, som bare venter på at blive udforsket. Gå til den gamle bydel og det mauriske kvarter for at beundre den antikke arkitektur i for eksempel Iglesia Vieja og ruinerne af det mauriske borg, Castell del Mascarat. Vil du forstå byens fortid, bør du besøge et af Calpes mange museer. Det er for eksempel værd at besøge arkæologi-museet og Casa de la Senyoreta Museum, ligesom der også er spændende udstillinger på Comic Museum og Fiesta Museum.

I den nærliggende badeby Benidorm finder du et væld af spændende forlystelsesparker. Aqualandia vandlandet har for eksempel en imponerende beliggenhed på en stejl bakke og kan prale af talrige sjove vandrutsjebaner. Tæt ved ligger Mundomar, den marine dyrepark, som børnene helt sikkert vil elske. Her kan man opleve en blanding af pattedyr, krybdyr og fugle samt et delfin- og søløveshow.

Hvis du vil have pulsen lidt i vejret, kan du prøve talrige rutsjebaner i Terra Mitica forlystelsesparken, som er opdelt i spektakulære områder med Grækenland, Egypten og Rom som tema. Terra Natura er en god, lærerig oplevelse for hele familien med 1500 forskellige dyrearter fra hele verden.

For foden af byens berømte klippe ligger Club De Golf Ifach. Med en udfordrende ni huls-bane kan golfelskere her vedligeholde golfformen i ferien og nyde flotte udsigter. Der er åbent året rundt, og det er muligt at booke leksioner.

Maden og drikke

Med en fordelagtig beliggenhed ved havet er det ikke overraskende, at fisk og skaldyr fylder en del på de fleste restaurantmenuerne i Calpe. Går du ned til marinaen finder du et godt udvalg af fiskeretter, og bor du i ferielejlighed med eget køkken, kan du gå ind i byen for at hente fisk på gademarkedet.

Restauranterne serverer traditionelle spanske retter som tapas og paella-retter, mens den traditionelle drink er sangria. Der er dog også et godt udvalg af lokale vine. 

Nattelivet

Calpes restauranter er et godt sted at få aftenens første drink, ligesom der nede ved La Fossa Levante stranden også serveres drinks og danses ved havet. Calpe's barer og restauranter byder ofte også på traditionel underholdning med flamenco-dans og levende musik. 

Du kan også søge lidt væk fra barer og klubber ved at gå hen til Torreon- og La Villa-pladsen i den gamle bydel. Her er der i sommermånederne jævnligt koncerter, teater og dansepvisninger. 

Vil du opleve en ægte spansk fest, skal du sørge for at være i Calpe, når en af sommerens fiestas afholdes. 

Aktiv ferie

Med både kyst og bjerge lige uden for døren, er der masser af muligheder for at holde en aktiv ferie i Calpe.

Vil du udforske de imponerende bjergkæder omkring Calpe, kan en tur op i nationalparken Parque Natural de Penyal D'Ifach anbefales. Glem ikke kamera og kikkert, da du har god chance for at se spotte dyreliv. En anden udfordrende vandretur går til Mirador Monte Toix, som ligger 100 meter over havets overflade med betagende udsigter. På en klar dag kan du herfra se øen Ibiza.

Nede på kysten kan du tage på eventyr i Calpe's klare vand, hvis du bestille en tur hos CEMAS-dykkercentret. Her tilbydes dykkerkurser, havfiskeri, bådture, vandski, og kajakroning, ligesom det også er muligt at holde sig på land med sjove aktiviter som abseiling, grotteudforskning og klatring.

Kulturlivet

Calpe og de omkringliggende områder har gennem tiden været beboet af talrige folkeslag. Iberierne, fønikerne og romerne har således alle været her og efterladt spor, som stadig ses tydeligt i dag.

Din kulturelle rundtur i Calpe kan starte i den gamle bydel, som er beskyttet af fæstninger fra det 15. århundrede. Her vil du se resterne af muren, der blev bygget for at forsvare byen mod piratangreb. I det mauriske kvarter, Arrabal, finder du på resterne af disse middelalderlige mure nogle malerier og Peça-tårnet.

I udkanten af Calpe kan bør du se helligdommen af det 17. århundrede, La Cometa. Indenfor i Tossal de la Cometa fidner du en samling af historiske, religiøse bygninger bestående af en gammel befæstet bondegård. 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links