Rejser til Denia

Den klassiske spanske ferieby Denia har formået at bevare sin charme med det maleriske fiskerkvarter, Baix La Mar og Castell de Dénia og i den gamle bykerne med snævre, krøllede gader i den gamle bykerne findes nemt en række gode spanske restauranter.

Turismen spiller en stor rolle for økonomien i Denia, som har et vigtigt havneområde med færger, der sejler til blandt andet Ibiza og Mallorca. Når du rejser til Denia finder du dog også en by som i sig selv har en interessant historie, og selvom der er mange ferielejligheder i byen, er meget af den gamle charme bevaret med det maleriske fiskerkvarter (Baix La Mar) og borgen.

Denias hovedgade (Calle Campos), som er fyldt med butikker, caféer og restauranter, er lukket for trafik i weekenden og derfor et godt sted til en spadsertur og til at nyde et al fresco måltid. Med 20 km kystlinje er Denia også et ideelt rejsemål for dig, der nyder at bruge tid på stranden, med alt fra lige, lange strækninger med sandstrand til stenrige bugter nord og syd for byen, hvoraf mange hvert år tildeles det prestigefyldte Blå Flag for renlighed og gode faciliteter.

Den længste strand er Les Deveses, som er over 3 km lang og omkring 40 meter bred. Det er en smuk sandstrand og er særligt velegnet til windsurfing og sejlads i sommermånederne. Les Rotes syd for Denia består af små stenede bugter og strande, et fantastisk sted for snorkling, og der er også en naturiststrand her.

Velkommen til Spanien med Escapeaway Rejser, vi er specialister i rejser til Costa Blanca hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie.

Information og fakta om Denia

Her har vi samlet lidt information og fakta til dig som skal rejse til Denia:

Vejr

Glem alt om regn! Denias gennemsnitlige temperatur hen over året er over 20 grader: den er over 30 grader om sommeren og går sjældent går under 10 ° C, heller ikke i julen. Selv om vinteren er der normalt klar blå himmel, så smør solcremen på og slap af ved poolen - eller på stranden! Kort sagt kan du rejse på ferie til Denia praktisk talt når som helst på året og forvente godt vejr.

Landskab

De gyldne strande er opdelt af havnen med de livlige Blå Flag-strande som Les Marinas mod nord til den noget mere rolige Les Rotes, der er perfekt til en afslappende ferie, hvor du kan sidde og betragte yachter og færger, der sejler ud mod den azurblå horisont. Det mest fremtrædende af bjergene, der støder op til Denia, er Montgo, som er et besøg værd ikke kun for de smukke udsigter, men også for her at opleve en picnic mellem de enorme egetræer i Montgo naturparken. 

Aktiviteter

Denias fæstning fra det 12. århundrede ligger i hjertet af byen og rager prominent op blandt de høje lindetræer. Inden for murene finder du museer for arkæologi, etnologi og endda et legetøjsmuseum. De nærliggende romerske L'Amadrava-ruiner er også et must at besøge om sommeren for at mærke historiens vingesus. En ferie i Denia er heller ikke komplet, før du har været en tur forbi kirke, Parròquia de Nostra Senyora de l'Assumpció, for at tage den forbløffende barokke arkitektur i øjesyn.

Kultur

I Denia elsker man en god fiesta! Ved den fire dage lange festival Las Fallas i marts går omhyggeligt fremstillede figurer af alle former op i farverige flammer, ledsaget af parader og et festeligt kaos! Går du glip af denne forårsfest, er der er heldigvis masser af andre festligheder resten af året, så du har rig mulighed for at opleve atmosfæren ved en traditionsrig festival, uanset når du holder ferie i Denia. Det er også en særlig, og lidt roligere, oplevelse at besøge fiskemarkedet hver eftermiddag, eller mandagens enorme udendørs marked.

Natteliv

Uanset din alder vil du ikke mangle steder at gå hen for at få en god aften i Denia. Gå en tur ned på Calle de Marques de Campo, hvor størstedelen af byens barer ligger med alt fra spanske taverner til irske pubber. De fleste natklubber ligger på Javea-vejen, og har du lyst til en rigtig festlig aften er Benidorms natklubber og karaokebarer kun tyve minutter væk.

Transport til Denia

Denia ligger stort set midt mellem Valencia og Alicante. Sidstnævnte har masser af direkte flyvninger til nordiske lufthavne, og det tager ca. en times tid at køre til Denia herfra. Lej en bil i lufthavnen og begiv dig ud på de spanske veje - infrastrukturen er godt udbygget.

Rejser til Denia med Escapeaway

Når du skal rejse til Denia på Costa Blanca med Escapeaway har vi gjort det mere end nemt for dig. Du kan selv finde dine foretrukne rejsedatoer i søgemaskinen og sætte flybilletten sammen med et af vore udvalgte og håndplukkede hoteller, plus evt. en lejebil, i en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti. God tur!

>> Læs også om rejser til Torrevieja
>> Læs også om rejser til Alicante

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links

Hoteller i Denia