Rejser til El Campello

El Campello ligger omkring 14 kilometer nord for Alicante i hjertet af Costa Blanca. Står afslappende badeferie ved Middelhavet øverst på ønskelisten for ferien, kan dette meget vel være det helt rigtige rejsemål. Her kan du vælge mellem en perlerække af flotte strande som den syv kilometer lange Playa Muchavista og små badevige.

Der er gode forbindelser til og fra El Campello. Vil du for eksempel en tur ind til provinshovedstaden Alicante, kan du således blot hoppe på det tog, der kører langs kysten. Tager du det i modsat retning, kan du nå op til Denia. Derfra er der færgeforbindelse til Ibiza og Mallorca.

Nu til dags fremstår El Campello som en moderne kystby med alt et feriehjerte kan ønske sig. Her er udover et rigt udvalg af spisesteder således gode indkøbsmuligheder med talrige butikker og supermarkeder. Der er desuden et stort marked om onsdagen og et mindre om søndagen. Selv hvis du ikke bor i ferielejlighed med eget køkken, er det også værd at lægge vejen forbi byens fiskermarked.

At dette også er et område med en lang historie, kan du dog forvisse dig om ved at gå en tur gennem byen ud til til Illeta dels Banyets, et arkæologisk område, der ligger ude på en lille klippehalvø. Det var beboet allerede i bronzealderen. Selvom her i dag kun er nogle ruiner tilbage, er det nemt at følge historiens vingesus, når man går rundt mellem dem.

Du kan følge den brede kystpromenade, Paseo del Mar, det meste af vejen derud. Den er under alle omstændigheder nok et af de steder, du vil bruge en hel del af tiden på en rejse til El Campello. Langs med promenaden ligger nemlig ikke blot de skønne strande, men også den største koncentration af restauranter og barer. Der er rig mulighed for at fordybe sig i det autentiske spanske middelhavskøkken, herunder de lækre tapas, men også talrige steder med internationale favoritter på menuen.

Hvem vil kunne lide El Campello?

Ferier hvor omdrejningspunktet er det afslappende strandliv og gode måltider, tiltaler de fleste. Det er da også både familier, par og singler, som rejser til El Campello. Her er et ganske godt natteliv med et bredt udvalg af barer. Det kan dog ikke matcher det, du finder i Alicante eller Benidorm. Det er dog nemt at tage toget ind til førstnævnte, hvis du vil have en mere livlig aften.

Hvornår skal man rejse til El Campello?

Højsæsonen for rejser til El Campello er - ikke overraskende - sommermånederne, hvor de indbydende strande for alvor kommer til deres ret. Både forår og sensommer er dog også gode tidspunkter for en rejse hertil. Det er som regel lunt nok til en dukkert, men ikke for hedt til at være aktiv. Det kan for eksempel være en mulighed for at udnytte de nærliggende golfbaner eller vandre- og cykle i de nærliggende bjerge.

El Campello er ved første øjekast mest en badeby, men her er meget andet at tage sig til og opleve - for både børn og voksne.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i El Campello

Hvad siger gæsterne i El Campello?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 18 anmeldelser