Rejser til Elche

Palmernes by Elche huser den største palmeplantage i Europa med imponerende 200.000 palmetræer. Byen er med rette på UNESCOS bevaringsliste, ikke bare én gang men hele to gange. En facinerende by der bør opleves.

Elche ligger ca. 23 kilometer fra Alicante, lidt længere inde i landet. Byen er også kendt som 'Palmernes By', fordi den ligger i den største palmeplantage i Europa, som har over 200.000 palmetræer, der er under officiel beskyttelse.

Her er du kommet til en historisk by med masser af bygninger og monumenter, der er spændende at se, og når du rejser til Elche oplever du en by, som har hele to, internationale UNESCO-udnævnelser: En for sine palmelunde og en for sit årlige, religiøse skuelige Mistiri d'Elx. Byens beboere har opført skuespillet hvert år i august siden Middelalderen, og i slutningen af ugen finder en af Spaniens største fejringer med fyrværkeri sted. Fejringen er kendt som Nit d'Alba.

Oplev regionen Costa Blanca med Escapeaway Rejser, vi er specialister i rejser til Spanien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller og ferieboliger på din rejse.

>> Læs også om rejser til Torrevieja her

Information og fakta

Hvad kan jeg se på en rejse til Elche?

Altamira Slot ligger ved siden af byens offentlige park, og inde i slottet finder du Museet for Arkæologi og Historie. Det tidligere fort blev oprindeligt opført under Almohad Kalifatet, som dækkede Marokko og det sydlige Spanien fra begyndelsen af 1100-tallet til slutningen af 1200-tallet. Gennem dets lange historie er Altamira Slot blevet brugt som både fabrik, rådhus og under Den Spanske Borgerkrig som fængsel. 

Ikke overraskende finder du mange store palmeparker i Elche. Det unikke 'Imperial'-palmetræ med syv grene, der vokser ud af samme stamme, kan du se i Huerto del Cura Park, hvor du skal betale lidt for at komme ind. I den offentlige park kan du komme gratis ind, og her kan du nyde et par solrige timer på seks hektar land med mange palmer, en vandmølle, fontæner og små damme.

Det historiske centrum i Elche er hjemsted for et antal monumentale bygninger, der er opført henover flere perioder; barok-basilisken Santa Maria, Alcaza de le Seniora (Altamira Slot) og Calahorratårnet. Du kan også opleve renæssance-klostret la Merced og Arabiske Bade, og rådhuset i gotisk stil. 

Aktiviteter

Den mest populære del af af byen hedder 'Trekanten', og er formet af Plaza de Baix, la Glorieta-pladsen og Les Eres de Santa Llucia-gaden, hvor du kan shoppe i et par butikker og få en bid mad og en drink i en af barerne eller restauranterne, som her er et godt udvalg af. 

Turist-toget i Elche er en fornøjelig måde at komme rundt i byen på. Det starter ved Turist Informationen ved den offentlige park, tager ca. 40 minutter og stopper fem steder på ruten.

Der er mange hyggelige, små butikker i Elche, side om side med de velkendte, store mærkevarebutikker, El Corte-butikscentret og Salvador Artesano-skofabrikken. Lige udenfor byen ligger L'Aljub-shoppingcentret, som har ca. 120 butikker, biograf og masser af steder, du kan købe mad.

Sådan finder du en rejse til Elche

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Elche og langs Costa Blanca. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Se alle rejser til Costa Blanca
>> Tag på luksusferie i Spanien

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Elche