Rejser til Javea

Jevea, eller Xàbia som det hedder på lokal Valentiansk dialekt, ligger mellem Alicante og Valencia og har som de mange mindre byer på kysten, foruden de smukke strande og afslappede stemning, også en lang og stolt historie der strækker sig mange hundrede år tilbage. Book din rejse til Javea med Escapeaway i dag!

Javea består af tre områder: Den gamle bydel, havnen og strandområdet, kendt som Arenal. Arenal-stranden, som faktisk løber 3 km langs kysten fra havnen, er også populær om aftenen med talrige barer, restauranter og endda et natmarked. Du kan nå frem til Javea, som ligger omkring 80 km nord øst for Alicante mellem Denia og Altea, ved at følge den vidunderlige vej langs kysten af Costa Blanca.

Velkommen til Spanien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Javea og andre rejsemål langs den dejlige kyst Costa Blanca. Når du rejser med Escapeaway bor du altid på håndplukkede hoteller i din ferie som er nøje udvalgt.

Du kan flyve til Alicante lufthavn dagligt året rundt, og vi tilbyder afgange fra alle lufthavne f.eks. København, Billund, Aarhus, Aalborg og Hamborg. Vælg selv om du vil arrangere din rejse til Javea og blot booke dit hotel igennem Escapeaway, eller om du ønsker en samlet pakkerejse inkl. hotelophold, flyrejse, billeje eller transport (transfer) t/r fra lufthavnen i Alicante.

>> Læs også om rejser til Benidorm
>> Se udvalgte luksushoteller på Costa Blanca her

Hoteller i Javea

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til denne del af Spanien har jeg her samlet lidt fakta og information om rejsemålet. Husk du også kan finde mere inspiration til din rejse på bloggen, her skriver vi om egne erfaringer fra rejser til Costa Blanca og i rejseguiderne kan du læse om emner som f.eks. områdets historie, naturen og ikek mindst de utallige strande, du finder indlæg om mad i Spanien, sproget og meget mere.

Vejret når du rejser

Midt om vinteren omkring nytår ligger temperaturen i Javea normalt omkring 13 grader, mens den om sommeren kan stige til over 30. Man skal ikke lade sig narre af årstiden, den ofte helt klare blå himmel betyder, at det altid er en god ide at have solcreme med på ferien. Det gælder uanset om du vil dase ved hotellets pool eller på stranden, svømmer eller suser rundt på jetski.

Landskabet

Javea er groft sagt opdelt i tre områder: Kystlinjen med Blå Flag-strande og talrige bugter, havnen med dens yachter og skibe, og selve landsbyen. Strandene spænder fra La Granadellas afsondrede stenbugter til det turistmæssige knudepunkt på El Arenal. Vil du have et overblik, kan det anbefales at lægge vejen forbi det gamle fyrtårn Cabo de Nao, som i kraft af sin beliggenhed byder på flotte udsigter, især ved solnedgang.

Aktiv ferie

Benidorm har alt det, der skal til for at få en sjov dag med familien med forlystelsesparken Terra Mitica og den nærliggende TerraNatura zoologiske have og aquapark, samt Mundomar Sea Life og Animal Park og ved siden af denne Aqualandia Benidorm aquapark.

Terra Mitica-forlystelsesparken har både hårrejsende rutsjebaner og børneforlystelser i omgivelser, der har oldtidens middelhav som tema med daglige shows, der spænder fra romerske cirkusopvisninger til egyptiske og græske dansere. Dertil kommer et godt udvalg af caféer og spisesteder, hvor I kan tanke energi i løbet af dagen. 

TerraNatura Aquapark byder på et sjovt bølgebassin, hydroterapipool, børnebassin, rutsjebaner for vandhunde i alle aldre, picnicarealer og en solterrasse med boblebade. I TerraNatura Zoo kan I møde over 1500 dyr, der lever i smukt anlagte habitater, herunder mange truede arter.

Mundomar Sea Life and Animal Park er et flot anlagt tropisk landskab med masser af dyr og farverige fugle. Her kan I nemt tilbringe det meste af en dag, og blandt andet se et væld af underholdende shows med delfiner og søløver, papegøjer og eksotiske fugle. Familier med mindre børn kan tage en pause ved legepladsen, og når sulten melder sig, er der en a la carte restaurant samt en café, snackbar og en række kiosker at vælge imellem.

Aqualandia Benidorm aquapark har ligeledes masser af spisesteder og alt hvad du behøver for at give familien en sjov dag med alt fra "kamikaze-rutsjebaner" og spændende floder til afslappende jacuzzi-pools og eventyrland for børn.

Kulturlivet

Den vigtigste festival i Javea er Fogueres de Sant Joan, der afholdes i juni og byder på fyrværkeri, blomsterdekorationer og sjov i gaden. Du har i det hele taget god chance for at opleve en fiesta i Javea, da der afholdes mindst én om måneden. Alle byder de på kæmpe-paellaer og blomsterarrangementer, der vidner om at man i Alicante-området ikke gør noget halvt! Der er også et stort marked i byen hver torsdag, så stå tidligt op for at købe tæpper, tøj og smykker, der kan være et smukt minde om din ferie i Javea.

Natteliv

Efter en dag med solbadning eller et spil golf, er der masser af muligheder for at have en afslappet aften i Javea. I tavernaerne ved kysten kan du nyde live folkemusik over nogle tapas og sangria, eller du kan gå ind i byen, hvor der ligger alt fra cocktailbarer til engelske pubber. Er det et lidt højere tempo, du søger, er der natklubber som La Hacienada og Achill med ægte feststemning som i Benidorm og er åbne til langt ud på de små timer.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links