Rejser til Orihuela Costa

Orihuela Costa består af flere forskellige resortbyer, som ligger spredt udover 16 kilometer kystlinje på Costa Blanca. Du kan glæde dig til at opleve kysten her, som både byder på smukke sandstrande, klipper og bugter.

Kyststrækningen Orihuela Costa ligger lige syd for Torrevieja, og starter ved Punta Prima og ender ved Mil Palmeras; der er en storslået kystvej, som fører dig forbi resorterne Cabo Roig, Playa Flamenca, La Zenia og Campoamor.

Orihuela by

Byen Orihuela ligger ca. 20 kilometer inde i landet, og byder på en ægte spansk atmosfære. Centrum er tætpakket med historiske bygninger, ligesom du her kan vælge mellem mange butikker, barer, restauranter og opleve et ugentligt marked. Togstationen sørger for, at du nemt kan komme til Alicante og Elche mod nord, og til Murcia mod syd.

>> Læs også om rejser til Benidorm

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til området omkring Orihuela på Costa Blanca har jeg her samlet lidt fakta og information om rejsemålet.

Byerne på Orihuela Costa

Punta Prima: Punta Prima er den ferieby på Orihuela Costa, der ligger tættest på det populære ferie-hotspot Torrevieja. Stranden i Punta Prima er kendt vidt og bredt for sit fine, hvide sand og ligger inden for nem gåafstand til faciliteterne i byen. Du finder et godt udvalg af barer, butikker og restauranter her, samt en go-kart-bane.

Playa Flamenca: Der er tre strande i Playa Flamenca: Cala Penas, Cala Mosca og Cala Estaca, der ligger ud for promenaden, som fører dig hele vejen til Cabo Roig mod syd eller naboresortet Punta Prima. Butikker, barer og restauranter finder du i Flamenca Commercial Centre, hvoraf mange byder på aftenunderholdning. Der er et ugentligt marked her hver lørdag, med friske, lokalt dyrkede grøntsager, tøj, tasker og søde sager.

La Zenia: Her befinder du dig mellem Playa Flamenca og Cabo Roig, og La Zenia har to velplejede strande: Cala Bosque og Cala Cerrada. Resortet byder også på et fint udvalg af butikker, barer og restauranter, ligesom her er et nyt shoppingcenter, som du finder på kanten af resortet tæt på motorvejen. 

Cabo Roig: Cala Caleta og Cala Capitan, som de to strande i Cabo Roig hedder, er begge ekstremt populære, rene og velplejede. Shoppinggaden, 'The Strip', ligger på begge sider af hovedvejen, og der er linet op med barer, caféer og restauranter, som tilbyder underholdning både dag og aften, lige fra live musik over bingo og quizzer til kareoke. Der er også en lille, pittoresk marina, som kan byde på en café og en skole, hvor du kan lære sejlads. 

Campoamor: Campoamor har tre hovedstrande: Cala de Campoamor, Playa de Campoamor og Caleta de la Glea, som alle er rene og velpassede. Campoamor er en stille resortby, hvorfra du nemt og hurtigt kommer til alle barerne, restauranterne og butikkerne i Cabo Roig. Der er en lille marina og en golfbane. Sidstnævnte ligger blot ca. 5 minutters kørsel væk fra kysten. 

Mil Palmeras: Det sydligst beliggende resort på Orihuela Costa er Mil Palmeras, som har en strand med fint, hvidt sand og et antal klippefyldte bugter. I centrum ligger et lille landsbytorv, som er forbundet med en gade, hvor restauranterne, der tilbyder mange forskellige slags mad, ligger side om side. 

Hvad kan jeg lave på min ferie på Orihuela Costa?

Den historiske by Elche, som er berømt for sin beliggenhed i Europas største palmeplantage, ligger ca. 40 kilometer fra Orihuela Costa, og her kan du tilbringe en spændende dag med at besøge flere smukke, historiske bygninger og adskillige store palme-parker. 

Rio Safari Park ligger blot 9 kilometer udenfor Elche, hvor de mest spændende seværdigheder inkluderer reptilgrotten, krokodillefarmen og chimpanzeøen. Der er også shows, trampoliner, en go-kart-bane og om sommeren er der en pool med en vandrutsjebane.

Kun 10 minutters kørsel væk, i nabobyen Torrevieja, er der masser af underholdningsmuligheder for hele familien, med to vandparker, en marina, et marked ved vandet, gadeunderholdning, butikker, caféer, barer og restauranter. 

Du finder golfbaner, hvor der af og til afholdes mesterskaber, inden for 10 minutters kørsel fra Torrevieja. Det drejer sig om Villamartin-banen, Campoamor-banen og Las Ramblas. Hvis du vil køre lidt længere, kan du efter ca. 30 minutters kørsel vælge mellem yderligere otte golfbaner, inklusive de verdensberømte La Manga og La Finca.

Sådan finder du en rejse til Orihuela Costa

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Orihuela Costa og på resten af Costa Blanca. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om flere rejsemål i Spanien
>> Sådan finder du en billig pakkerejse til Spanien

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Orihuela Costa