Rejser til Valencia

Valencia, der er Spaniens tredjestørste by, charmerer de fleste ved første øjekast med sin blanding af middelalderlig og moderne arkitektur og sine smukke strande. 

Men også ved andet øjekast er byen en drøm for feriegæster, der ønsker at holde en ferie ved kysten, lidt væk fra de mest travle badedestinationer på den spanske østkyst, og samtidig have adgang til en blomstrende kulturscene, et stort udbud af historiske og kulturelle seværdigheder, mange grønne åndehuler, samt et væld af gode restauranter og barer.

Seværdigheder

Valencia er kendt for dens mangfoldige byarkitektur, der blander gotisk stil med renæssance- og jugendstil, der tilsammen skaber et unikt bylandskab.

Valencia er også ét af de få steder i verden, der hævder at huse den hellige gral; den kop, Jesus drak af ved den sidste nadver. Historien om den hellige gral overskygges dog bogstaveligt talt af den mægtige katedral, der majestætisk knejser over byen.

Andre historiske seværdigheder, du bør se på en ferie i Valencia, er Turias spektakulære haver og pladserne Plaza de Ayuntamento og Plaza de la Virgin.

Kultur

Valencia er rig på historie og kultur og rummer traditioner, der er forskellige fra resten af Spanien. For virkelig at fordybe dig i kulturen, bør du opleve en af byens højtider eller festligheder (fiestas). Disse traditionelle parader giver et unikt indblik i det gamle Valencias klassiske kostumer, musik-traditioner og livsfilosofier.

Hvis du leder efter den bedste tid til et kulturelt besøg i byen, kan marts anbefales, da fejringen af skytshelgenen for byens tømrere, Skt. Josef, finder sted her. I fem dage hylder beboerne skytshelgenen ved at afbrænde enorme figurer. Fejringen, der bærer navnet Las Fallas, ledsages desuden af parader, hvor lokalbefolkningen klæder sig specielt på til lejligheden, og masser af boder med lokal mad og fest og musik i gaderne.

Strande

En rejse til Valencia betyder, at du får det bedste ud af både en byferie og en strandferie, idet du finder strande som Las Arenas, Malvarrosa og El Cabañal kun 15 minutter fra byens centrum. Disse strande er alle tildelt det blå flag.

Kun 10 kilometer fra byen finder du desuden mere øde strande og kyslandskaber af stor naturskønhed.

Du finder også forskellige sportsfaciliteter - volleyballbaner, vandcykler, fitnessområder og katamaraner - ved nogle af Valencias strande.

Mad og drikke

Valencias helt store kulinariske vartegn er retten paella, som oprindeligt stammer her fra Valencia-regionen og nu har spredt sig til alle dele af Spanien - og endda langt uden for Spaniens grænser.

Foruden sin berømte paella-ret byder Valencia og omegn på et friskt og sundt middelhavskøkken, der næres af de mange gode råvarer - såsom ris, grøntsager, druer, oliven og meget mere - der dyrkes lige uden for byen.

Som kystby byder byen også på masser af lokalt fanget fisk og skaldyr, som du kan nyde på en af byens mange gode fiskerestauranter.

Valencia har også en lang historie inden for vinfremstilling; en historie, der går flere tusinder af år tilbage. Et smukt sted at nippe til et lokalt produceret glas vin om aftenen er ved byens marina.

For dem, der gerne vil indtage en ikke-alkoholisk drink, er horchata - en iskold, mælkagtig drikkevare fremstillet af tiger-nødder - en forfriskende lokal specialitet, der kan anbefales.

Familieferie

Valencia er en yderst børnevenlig by med en varm, levende og indbydende stemning. Et af de steder i byen, der kan anbefales børnefamilier, er Turias haver, der rummer legepladser, vandrestier, cykelstier og smukt vedligeholdte haver, der slanger sig på sin vej gennem Valencia by.

Et andet sted, der egner sig til børn, er naturligvis byens strande, herunder Malvarrosa strand, der byder på en række sjove strand- og vandsportsfaciliteter.

I Biopark Zoo kan børnene lade deres fantasi få frit løb på de mere end ti hektar jord med fokus på Afrika som tema; og i Byen for Kunst og Videnskab kan du sammen med børnene opleve Europas største akvarium, samt et videnskabsmuseum, en biograf og forskellige, skiftende udstillinger.

Rejser for par

Med både by og strand på én gang er der mange romantiske steder at udforske for par i Valencia. I kan f.eks. tage på en cykeltur sammen langs parken, som plejede at være en flod, se solopgangen på stranden eller gå hånd i hånd gennem den gamle bydel.

Et besøg i Alfubera Park, hvor du kan tage på en bådtur i en traditionel træbåd og se parkens dyreliv passere forbi, kan også anbefales.

.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Valencia