Rejser til Thailand

Med god mad, et solrigt tropisk klima, en fascinerende kultur og ikke mindst fantastiske strande er Thailand på mange måder det ideelle rejsemål. Dertil kommer naturligvis den gæstfrie lokalbefolkning, som velfortjent har givet Thailand tilnavnet "Smilets Land", og et lavt prisniveau, der giver dig flere muligheder for at få en oplevelsesrig ferie.

Den frodige, nordlige del af landet rummer masser af muligheder for den eventyrlystne, som ønsker at udforske det autentiske Thailand med templer og små landsbysamfund langt fra masseturismen. Det er dog ikke uden grund, at det især er populært at rejse til det sydlige Thailand. Her finder du berømte rejsemål som Phuket, Krabi og Ko Samui, der byder på frodige regnskov og nogle af Asiens bedste badestrande. Denne del af Thailand rummer samtidig en så bred variation, at du altid kan finde et passende rejsemål. Det gælder uanset om du skal afsted med hele familien, som par eller alene.

For dig som skal på en familierejse, er det især det store udvalg af familievenlige hoteller og lange, fredelige sandstrande, som gør en rejse til Thailand attraktiv. Samtidig findes der mange mere livlige destinationer for dig, som gerne vil krydre strandlivet med natteliv, forlystelser, spændende udflugter og shopping. Du kan med andre ord næsten med garanti finde et rejsemål i Thailand, som passer til dine ønsker for ferien.Rejsemål i Thailand

Rejsemål i Thailand

 • Ao Nang
  17 hoteller
  Ao Nang udgør hjertet af Krabi, et af Thailands smukkeste områder. Herfra kan du nemt tage på dagsture til den perlerække af småøer og fantastiske bounty-strande, som ligger inden for kort rækkevidde. Samtidig har du i Ao Nang alle de restauranter ... og indkøbsmuligheder, du har brug for i løbet af ferien. Læs mere
 • Bophut
  1 hotel
  Bophut er en af de mest stemningsfulde feriebyer på Koh Samui, hvor du udover en lang sandstrand blandt andet kan udforske øens nok bedste udvalg af restauranter og et farverigt nattemarked. Med sit afdæmpede natteliv er Bophut perfekt til familier ... og andre, som drømmer om en afslappende, men oplevelsesrig strandferie. Læs mere
 • Chaweng
  21 hoteller
  Chaweng har den længste strand på Koh Samui, som har gjort byen til øens mest populære rejsemål. Her finder du nemt din egen plads i sandet ved det lune hav, men også alt hvad du kan ønske dig af shoppingmuligheder, restauranter og natteliv.
 • Choeng Mon
  3 hoteller
  Den idylliske bugt ved Choeng Mon er med sit lyse, bløde sand og lave, krystalklare vand ideel til en afslappende badeferie for familier og par. Her er ikke et væld af forlystelser, men dog alt det, du har brug for af restauranter og indkøbsmuligheder.
 • Hua Hin
  1 hotel
  Der er snart gået 100 år siden, at de første ferierejsende kom til Hua Hin for at nyde de smukke, hvide sandstrande ved det turkisblå hav. Nu til dags er der talrige restauranter, butikker og aktivitetsmuligheder i byen, men også stadig ægte ... thailandsk charme. Læs mere
 • Klong Muang
  5 hoteller
  Klong Muang hører til blandt de mest fredelige feriesteder i Krabi-provinsen. Her kan du og familien nyde en afslappende ferie på den flotte, lange strand kun afbrudt af badeture i det krystalklare, lune hav. Trænger I til afveksling har I en ... stribe af Krabis mest populære strande, byer og øer inden for kort rækkevidde. Læs mere

Populært i Thailand

Thailand, Phuket, Kata
 • Nærmeste lufthavn: 47 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Pool
Thailand, Phuket
 • Nærmeste lufthavn: 46 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Thailand, Phuket, Kata
 • Nærmeste lufthavn: 46 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Pool

Information og fakta

Jeg har her samlet lidt informationer og fakta i en lille guide for dig som skal rejse til Thailand. 

Geografi, befolkning og styreform

Thailand, der officielt hedder Kongeriget Thailand og tidligere var kendt som Siam, ligger i centrum af den sydøstasiatiske halvø, afgrænset mod nord af Myanmar og Laos, mod øst af Laos og Cambodja, mod syd af  Thailandbugten og Malaysia, og mod vest af Andamanhavet og den sydlige del af Myanmar. Dens maritime grænser udgøres af Vietnam ved Thailandbugten mod sydøst og Indonesien og Indien ved Andamanhavet mod sydvest.

Med sine 513,120 km2 og over 68 millioner indbyggere er Thailand verdens 50. største land ud fra sit samlede areal og det 21. mest befolkede land i verden. Landets hovedstad og største by er Bangkok, der har mere end 8 millioner indbyggere, hvilket svarer til lidt over 12 procent af Thailands befolkning, og hele 14 millioner indbyggere, når hele oplandet i byens metropole zone er talt med.  

Selv om Thailand officielt er et konstitutionelt monarki og et parlamentarisk demokrati, har det siden det seneste militærkup i 2014 været et de facto diktatur.

Historie

Thaiand har, ifølge arkæologiske undersøgelser, været beboet i mere end 20.000 år. De tidligste beviser for, at ris blev dyrket i det område, som i dag kaldes Thailand, er dateret til 2.000 f.Kr., mens bronze blev produceret for første gang i området i perioden 1.250-1.000 f.Kr. og jern omkring 500 f. Kr. 

To kinesiske kilder omtaler først Tai-folket i det 6. århundrede f.Kr. Der er mange teorier om Tai-folkets oprindelse. Historikeren David K. Wyatt har argumenteret for, at thai-folket kom fra Bii?n Biên Ph?-området i det, der i dag er det nordvestlige Vietnam, mellem det 5. og 8. århundrede e.Kr. Andre teorier hævder, at Tai-folket vandrede fra det sydvestlige Kina til det sydøstlige Asien i det 11. århundrede og at den ældste kendte omtale af deres tilstedeværelse i regionen stammer fra 1100-tallet. 

Thailand fik tidligt i historien kontakt med europæerne, der i 1400- og 1500-tallet sejlede ud i verden på opdagelsesrejser. Den første dokumenterede kontakt mellem thailændere og europæere dateres til året 1511, hvor en diplomatisk mission fra Portugal ankom til Ayutthaya, som var en af stormagterne i regionen på det tidspunkt. 

Seværdigheder

Thailand er mest kendt for sine fremragende strande, sin imødekommende befolkning og sit, for nordboere, behageligt varme klima, der egner sig perfekt til en afslappende - og ofte relativt billig - ferie. Men landet har også en overflod af kulturelle og historiske seværdigheder at byde på, så uanset om du er til sol- og strandferie, en aktiv ferie, hvor du dyrker vandsport eller vandrer, eller sigthseeing, hvor dit fokus er på de historiske og kulturelle seværdigheder, rejser du ikke forgæves til Thailand.

Blandt landets mest kendte og største seværdigheder og attraktioner er øerne Koh Phi Phi, der byder på fantastiske strande, idylliske bugter, maleriske andskaber og fremragende muligheder for forskellige slags vandsport. Kort sagt det perfekte sted at slappe af på en sol- og strandferie i Thailand.

En anden af landets store attraktioner er det berømte og storslåede palads, Grand Palace, der er et kompleks af bygninger beliggende i hjertet af hovedstaden Bangkok. Paladset har historisk været det officielle opholdssted for kongerne af Siam (og senere Thailand) siden 1782 og husede kongen, hans domstol og hans kongelige regering indtil 1925.

Den historiske by Ayutthaya er som regel også en del af enhver top-ti liste over steder, man bør opleve, når man er på ferie i Thailand. Ayutthaya giver et unikt og fascinerende indblik i det gamle Thailand, idet man som besøgende har mulighed for at gå rundt mellem de romantiske ruiner af landets tidligere hovedstad. Efter Sukhothai-perioden var byen den mest betydningsfulde by i Thailand, og de gamle paladser og templer står som et vidnesbyrd om denne betydning den dag i dag.

Mad og drikke

Det thailandske køkken er kendt for sine på én gang lette og krydrede retter, der efterhånden er blevet hverdagsmad for mange europæere. Thailænderne selv skelner normalt mellem  fem grundlæggende slags smag: sød, krydret, sur, bitter og saltet. De mest almindelige ingredienser, der bruges i det thailandske køkken, inkluderer hvidløg, chili, limesaft, citrongræs, koriander, palmesukker og fiskesauce (nam pla). 

Men den uden sammenligning vigtigste og mest udbredte ingrediens i det thailandske køkken er naturligvis ris, især ris af jasminvarianten (også kendt som hom Mali-ris), som næsten altid udgør en del af ethvert måltid i Thailand. Thailand var længe verdens største eksportør af ris, og thailænderne forbruger i gennemsnit over 100 kg ris pr. person pr. år, mens over 5.000 sorter af ris fra Thailand opbevares i ris-genbanken i International Rice Research Institute (IRRI).