Rejser til Hua Hin

Den fine, brede sandstrand i Hua Hin strækker sig over 5 km og har tiltrukket solhungrende feriegæster de sidste 100 år. Hua Hin er Thailands ældste badeby og er samtidig den thailandske kongefamilies foretrukne feriedestination. Byen er en charmerende blanding af nyt og gammelt, og her vil du opleve en afslappet og autentisk atmosfære. Uanset, om du gerne vil på voksenferie, eller om du tager hele familien med på din rejse til Hua Hin, så er byen et dejligt og indbydende rejsemål med et varieret udvalg af gode hoteller og villaer. Hos Escapeaway Rejser har vi håndplukket et udvalg af de bedste gemmesteder til dig, så du får de helt rigtige rammer på din næste drømmerejse til Hua Hin. 

Et imponerende kongepalads, en historisk jernbanestation, landets ældste golfbane, en fiskerihavn, et farverigt natmarked, smukke templer, en vidunderlig sandstrand og en række fantastiske hoteller. Det er, hvad der venter dig på din næste ferie i Hua Hin. Byen ligger i Siam-bugten ca. 200 km syd for Bangkok, og du kan køre hertil på ca. 3 timer. Det gør Hua Hin oplagt for dig, der flyver til Bangkok, og som evt. vil kombinere storbyferie i Bangkok med badeferie i Hua Hin. Strandene er lavvandede og børnevenlige, så tag endelig ungerne med. 

Fjern fra alle bekymringer

Thaierne er meget stolte af deres kongefamilie. Det går derfor ikke ubemærket hen, at den thailandske kongefamilie i snart 100 år har haft deres foretrukne sommerresidens i Hua Hin. Som besøgende i Hua Hin kan du ikke undgå at lægge mærke til det imponerende kongepalads, Klai Kangwong. Paladset blev bygget som sommerresidens af Rama VII i 1929 og er omgivet af smukke haver. Du kan besøge haven ud mod hovedvejen – men kun hvis du er iført sportstøj og sportssko. Kongefamilien har nemlig kun åbnet haven for motionister… Klai Kangwong betyder ”fjern fra alle bekymringer”. Det er jo, hvad de fleste af os søger på vores rejser, og hvad indbyggerne i Hua Hin gerne vil give byens feriegæster – kongelige som ikke-kongelige. Du vil bl.a. opleve, at byen er renere og mere velholdt end de fleste andre rejsemål i Thailand

Udover kongepaladset huser Hua Hin også én af Thailands ældste og måske smukkeste jernbanestationer. Den er bygget i klassisk, thailandsk stil under Kong Rama VI’s regeringstid for 100 år siden. Stationen er utrolig smuk og velbevaret og har desuden en særlig ventesal forbeholdt kongefamilien.

Golf i Hua Hin

I nærheden af jernbanestationen finder du Thailands ældste golfbane, Royal Hua Hin Golf Course, der blev bygget i 1924. Hvis du har en golfer gemt i maven, så er Hua Hin en fantastisk feriedestination. Byen blev i 2015 kåret som Østens bedste golfdestination, og udover landets ældste, så finder du også to af Thailands allerbedste baner (Banyan Golf Club og Black Mountain) inden for 30 minutters kørsel fra centrum. I alt er her ca. 10 golfbaner i rimelig afstand fra byen, hvoraf en del er champion courses. Vi ses til Tee Off! 

En hyggelig og autentisk stemning

Oprindeligt var Hua Hin blot et lille fiskerleje, hvor indbyggerne tjente til dagen og vejen på havet. Selvom byen største erhverv i dag er turisme, så er den gamle havn stadig i gang, og her er en hyggelig og autentisk stemning. Ved havnen ligger en perlerække af gode fiskerestauranter, hvor du kan nyde dagens friske fangst. I centrum finder du også et stort udvalg af restauranter, både thailandske spisesteder, lokale gadekøkkener og et stort antal internationale restauranter. Nattelivet er ikke vildt i Hua Hin. Byen er mere populær blandt badegæster, børnefamilier og velhavende thaier end festglade vesterlændinge. 

Kilometervis af fine sandstrande

Hua Hin er et oplagt valg, hvis du gerne vil på en afslappende badeferie. Udover den lange sandstrand i Hua Hin, kan du også med fordel besøge Khao Takiab stranden syd for byen, der også er en skøn sandstrand men mindre besøgt end Hua Hin strand. Længere mod syd finder du Pranburi, der også har en fin sandstrand. Escapeaway har også fundet et par gode gemmesteder til dig i Cha-Am, der ligger ca. 20 km nord for Hua Hin, og som er en rolig badeby med en afslappet atmosfære og en dejlig sandstrand. Der er ingen tvivl om, at hvis turen går til Hua Hin, så kan du glæde dig til kilometervis af fine sandstrande. 

Rigtig god rejse til Hua Hin

Hos Escapeaway Rejser kan du vælge mellem private villaer, hyggelige boutique-hoteller og hemmelige gemmesteder, når du skal på ferie i Hua Hin. Uanset, om du gerne vil bo i Hua Hin, Cha-Am eller Pranbuti, kan du regne med, at Escapeaway nøje har udvalgt dit næste gemmested i Hua Hin.

Vælg først om du vil rejse til Hua Hin fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel i Hua Hin med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder.

>> Læs også om luksushoteller i Hua Hin her
>> Læs også om rejser til Koh Samui her

Hoteller i Hua Hin

Populære hoteller i Hua Hin

Thailand, Hua Hin
8,9
Meget godt
1437 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 223 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Thailand, Hua Hin
  • Nærmeste lufthavn: 214 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Thailand, Hua Hin
9,1
Fabelagtigt
426 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 226 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Seværdigheder og oplevelser

Her har jeg beskrevet et lille udpluk af de seværdigheder og oplevelser, der venter dig i Hua Hin og længere væk. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder i Thailand, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om Hua Hin og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Strandene

Hua Hin, som ligger på den vestlige side af Thailandbugten, er kendt for sin lange, brede strand. Her vil du sandsynligvis komme til at tilbringe meget af din ferie med at dase på sandet eller bade i det lune vand. Den første kilometer af stranden er ret livlig med travle restauranter og liggestole side om side, men desto længere mod syd du kommer, desto lettere bliver det at finde et fredeligt område. En af de mest populære aktivitet i Hua Hin er da også blot at slentre en tur ned ad stranden. Er du morgenfrisk, er stranden også perfekt til en joggingtur. Sammenlignet med andre populære strande i Thailand, er atmosfæren på stranden ved Hua Hin generelt mere fredelig og tilbagelænet. Der er dog også masser af familievenlige aktivitetstilbud både inde på stranden og på vandet. 

Der er flere af hotellerne langs stranden, som for eksempel tilbyder dig at prøve kræfter med forskellige former for vandsport som windsurfing, parasailing og forskellige former for sejlbåde. På grund af klippeblokkene under vandet, som stranden er opkaldt efter, er der dog begrænset vandsportsaktivitet ved selve Hua Hin. 

Er det primært fred og ro, du søger, kan du eventuelt også tage en tur til nærliggende Khao Takiab eller endnu længere mod syd til Suan Son stranden, som er opkaldt efter fyrretræerne, der står helt ned til den.

Golfbanerne

Hua Hin har siden den første kongelige golfbane blev åbnet her i 1924 været kendt som et af Thailands førende golfområder. Hvis du trænger til en pause fra strandlivet, kan du i dag finde adskillige golfbaner af høj, anerkendt kvalitet inden for en halv times kørsel af Hua Hin. Alle baner har udfordringer passende til både nybegyndere og erfarne spillere. Kommer du i weekenden eller i højsæsonen, kan du godt opleve lidt trængsel, og at det tager lidt ekstra tid at gå de 18-huller. På andre tider af året vil du ofte være en af ganske få spillere på banen. Af indlysende årsager foretrækker de fleste at spille golf i perioden fra november til februar, som er den køligste sæson og tørtid.

Det er påkrævet at hyre en caddie, men det er ligesom så meget andet i Thailand ikke specielt dyrt og kan sågar ses som en ekstra oplevelse, man normalt ikke får på de hjemlige baner. Efter spillet er det kutyme at give sin caddie drikkepenge. 

Blandt de forskellige golfbaner har Royal Hua Hin, den første golfbane etableret i forbindelse med den eksklusive jernbanestation, naturligvis en særlig status. Men der er også nyere baner, som er værd at udforske. Du kan for eksempel tage en runde på Black Mountain Golf Course fra 2007, der ligger omkring 20 minutter fra midten af Hua Hin. Ligeledes ligger der lige syd for byen en bane, der åbnede i 2008, Banyan Golf Course, som er kendt for sine flotte omgivelser. Blandt kendere er det dog nok Springfield Royal Country Club designet af Jack Nicklaus, som er mest eftertragtet. Her spilles flere store turneringer såsom The Thai Open.

Udflugter

Det er ikke svært at få hele ferien til at gå i Hua Hin, men der er også flere interessant udflugtsmål inden for rækkevidde. Du kan for eksempel snorke på et farverigt koralrev ved øen Koh Talu, der ligger omkring 30 minutters sejllads fra fiskerlandsby Bang Saphan Noi ca. to timers kørsel syd for Hua Hin. Koh Talu er også det nærmeste sted at dykke, hvis du holder ferie i Hua Hin. Da her som regel er god sigtbarhed og svag strøm, er det kendt som et godt dykkersted for mindre erfarne dykkere.

Bare 45 minutters kørsel syd for Hua Hin ligger desuden Khao Sam Roi Yot Nationalparken, som ved udpegningen i 1996 var landets første kystnære nationalpark. Oversat betyder parkens navn "300 hundrede bjergtoppe". Landskabet er da også præget af de op til 600 meter højde, frodige kalkstensklipper og marskområder, der huser et rigt fugleliv, der tiltrækker ornitologer fra hele verden. Blandt parkens grotter er især Phraya Nakhon, som rummer et lille tempel, et populært udflugstmål og utrolig smuk.

Sidst, men ikke mindst, er Hua Hin ikke længere fra Bangkok end at de to byer nemt kan kombineres i én ferie. Det er således oplagt at indlede eller afslutte ferien med en overnatning i den thailandske hovedstad for at få god tid til at opleve de mange seværdigheder og attraktioner her.

Information og fakta

Jeg har her samlet lidt nyttig informationer om Hua Hin, der kan tjene som inspiration til din ferie. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere baggrundinformation eller tips din rejse, vil jeg anbefale jeg dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Et idyllisk tilflugtssted

Hua Hin er berømt for at være den thailandske kongefamilie foretrukne sommerresidens, men det var dog ikke de royale, der oprindeligt grundlagde byen. Det gjorde derimod en gruppe landmænd, som var rejst sydpå fra tørkeramte områder i Phetchaburi-provinsen. Da de kom til et område med en lang, hvid sandstrand, slog de sig ned og opkaldte stedet efter rækken af klipper ved stranden, Samore Riang. En navn som senere blev ændret til Hin Riang og siden Lam Hin. Først i 1911 fik den lille by sit nuværende navn, Hua Hin.

Samme år blev jernbanen der skulle forbinde Thailand og Malaysia færdig, hvilket betød, at blandt andet Hua Hin fik en jernbanestation. De idylliske omgivelser gjorde hurtigt byen til et populært stop på den lange rejse, ikke mindst blandt overklassen heriblandt kongefamilien. De og den rige elite fra Bangkok fik de følgende år bygget flere ferieboliger ved det lille fiskerleje, og der blev senere anlagt et eksklusivt jernbanehotel tæt ved stranden efter vestligt forbillede opført af en italiensk arkitekt under tilsyn af Prins Purachatra. Hotellet som ved den officielle åbninge i 1923 havde 14 værelser, blev tilmed suppleret af en golfbane. Ikke overaskende blev hotellet hurtigt en succes blandt både (rige) thailændere og udlændinge. 

Jernbanehotellet i Hua Hin var den drivende kraft, de første år i udviklingen af Hua Hin som rejsemål. Det statslige jernbaneselskab promoverede således hotellet og Hua Hin kraftigt. Det var ikke blot den korte gåafstand til den dejlige badestrand, som man reklamerede med, men også muligheden for at jage leoparder og andet vildt.

I dag er det heldigvis ikke længere det sidste, som trækker besøgende til Hua Hin. Hovedattraktionen er dog den samme, nemlig den fine, brede sandstrand, som indbyder til en afslappende ferie.

Kompakt og afslappet

Sammenlignet med Pattaya og Phuket er Hua Hin et forholdsvis lille rejsemål, men har dog i dag omkring 80.000 indbyggere. Til trods for at der de senere år er skudt flere hoteller, golfbaner og et indkøbscenter op, som man forbinder med et moderne resort, har Hua Hin formået at bevare meget af sin oprindelige charme og stemningen fra den oprindelige lille fiskerby. 

Jernbanen til Hua Hin fra Bangkok er stadig i drift og har du god tid, er det den flotteste måde at ankomme til byen. Det hurtigste og ofte mest praktiske måde er dog vælge en bustransfer fra lufthavnen til Hua Hin. Her skal du normalt regne med at turen tager omkring 3 timer. 

Selv bymidten i Hua Hin er ret kompakt, så det er nemt at komme omkring til de meste til fods. Så uanset på et centralt beliggende hotel eller en feriebolig lidt i udkanten, er de vigtigste turistfaciliteter som regel højest nogle få kilometer væk. Der er desuden masser af Tuk tuks og taxier, hvis du vil hurtigere omkring.

Mad og natteliv

Du vil ikke have svært ved at finde et sted at spise i løbet af dagen. Byen har således inden for de senste år fået et meget bedre udvalg af spisesteder i Hua Hin. For det første har de fleste af de store hoteller nede langs stranden egne restauranter og caféer, hvor du ikke behøver at være gæst for at spise, ligesom mange af de mindre ferieboliger også tilbyder forplejning. Typisk består måltiderne på hotellerne af buffeter med retter fra både det thailandske og internationale køkken.

Er det autentiske kulinariske oplevelser, du søger, kan det dog også anbefales at udforske de mange restauranter ude i byen eller på det populære natmarked. Takket være sin beliggenhed lige ud til Thailandbugten er Hua Hin især kendt for sine retter med frisk fisk, og da du generelt får meget mere for pengene, er det oplagt at benytte chancen for at prioritere gastronomien højt i ferien. Vil du gerne prøve de lokale retter, men samtidig ikke vild med stærk mad? Så kan du bede om at få den "mai ped" (ikke så stærk).

Hua Hin har ikke samme vilde natteliv, som man finder i for eksempel Bangkok eller Pattaya. I stedet har man været bevidste om at skabe en ferieby, som primært tiltrækker familier og andre, der ønsker mere rolige omgivelser. Den royale tilstedeværelse i Hua Hin har derudover naturligvis også lagt en dæmper på udviklingen af nattelivet. Det betyder dog ikke, at der ikke er noget at tage sig til her om aftenen. Der er således adskillige barer, hvoraf de fleste ligger i bymidten, hvor stemningen er høj i de sene timer. Ligeledes er der mulighed for at overvære en farverig cabaretforestilling, høre livemusik eller gå på natklub.

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her

Hvad siger gæsterne i Hua Hin?

7,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser