Rejser til Koh Samui

Når du lukker øjnene og ønsker dig langt væk til et tropisk paradis, må det være Koh Samui, du har i tankerne. Koh Samui er Thailands tredjestørste ø og var for blot et par årtier siden backpackernes uopdagede ferieparadis. I dag er øen Thailands førende ”boutique-ø” med chikke, små hoteller, lækre villaer og hyggelige bungalows, ofte helt ned til stranden.

Backpackerne kommer stadig forbi, og det samme gør børnefamilier og dykkerentusiaster. Men bare rolig. Med 50 km kystlinje er her adskillige gemmesteder på Koh Samui, og Escapeaway har udvalgt de bedste til dig.

Velkommen til Koh Samui med Escapeaway - vi er specialister i rejser til Thailand, hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie.

Naturen

Rundt omkring Koh Samui ligger ca. 80 småøer, og kun seks af dem er beboede. Lej en longtail båd, og find din egen ø. Sæt fødderne i det knirkende, fine sand, og nyd dit eget paradis! Besøg nogle af nationalparken, Koh Ang Thongs 42 øer, der er beriget med et fantastisk dyreliv i frodige omgivelser. Oplev den buddhistiske kultur med et besøg i det imponerende Wat Phra Yai tempel på den nordlige del af øen. Spis dig mæt i udsøgte fiske- og skaldyrsretter langs strandenes restauranter. Det er nemt at holde ferie på Koh Samui. Alt fungerer, og her er en afslappet og tilbagelænet atmosfære. Det svære er at forlade øen igen. 

Sundt for sjælen

Koh Samuis længste og mest populære strand er Chaweng Beach, der strækker sig over 5 km med hvidt sand, svajende, slanke palmer og lunt, turkisblåt vand. Udover et stort udvalg af restauranter og butikker er det også her, du finder øens natteliv. Lamai Beach er mindre og knapt så livlig som Chaweng Beach, men stranden er også populær, særligt blandt børnefamilier. Du finder de fleste af Escapeaway’ gemmesteder langs den idylliske nordkyst og syd for de store strande. 

Jeg vil anbefale, at du i løbet af din rejse til Koh Samui tager turen fra strandene og ind midt på øen, hvor du mødes du af grønne bjerge med idylliske vandfald og de karakteristiske kokosplantager. Her er smukt og stille. Jeg tror, at det er sundt for sjælen at tilbringe en dag i disse omgivelser. 

Som en fisk i vandet

Mange rejser til Koh Samui for at snorkle og dykke. Det er fuldt forståeligt, da livet under havoverfladen her er enestående og får både nybegyndere og øvede til at føle sig som fisk i vandet. Selv tæt ved strandene er der masser at kigge på ved koralrevene, men udforsk også området i fx havkajak eller longtail båd og øg chancerne for at spotte havskildpadder, rokker og måske en hvalhaj. Husk dykkercertifikat og logbog, hvis det ikke er første gang, du dykker. 

Rigtig god ferie til Koh Samui

Hos Escapeaway kan du vælge mellem private villaer, lækre hoteller og hemmelige gemmesteder, når du skal på ferie til Koh Samui. Du kan fx bo i Hanuman-bugten eller ved de smukke nordstrande, Maenam og Bophut, hvorfra du har en fin udsigt til nabo-øen, Koh Phangan. Du kan også bo tæt på Big Buddha ved Bangrat Beach. Uanset, hvor du gerne vil bo, kan du regne med, at Escapeaway nøje har udvalgt dit næste gemmested på Koh Samui.

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller på Koh Samui med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Se alle luksushoteller på Koh Samui her
>> Læs også om rejser til Phuket her

Rejsemål på Koh Samui

 • Chaweng
  27 hoteller
  Chaweng på Koh Samui er til dig der både er til lidt natteliv, forskellige strand-aktiviteter, men også fortrækker lidt roligere omgivelser. Chaweng Beach på østkysten er øens største og mest populære strand og tiltrækker alt lige fra unge backpackere ... til bryllupsrejsende. Læs mere
 • Lamai Beach
  11 hoteller
  Lamai Becah er beliggende på paradisøen Koh Samui og er kendt for at have en af øens smukkeste tropiske strande med fint, hvidt sand, krystalklart vand og et bagtæppe af høje, svajende palmer, der gør stedet ideelt til en badeferie med strejf ... af Thailands unikke kultur og historie. Læs mere
 • Choeng Mon
  8 hoteller
  Choeng Mon, beliggende på den nordlige del af øen Koh Samui i Thailand, består af en række bugter med fantastiske hvide sandstrande, godt, rent badevand og en afslappende atmosfære.
 • Mae Nam
  7 hoteller
  Mæ Nam er beliggende på Koh Samui og er kendt for sine brede, hvide sandstrande og svajende kokospalmer. Her hersker en autentisk stemning og nok det som minder mest om hvordan Koh Samui så ud engang for mange år siden.
 • Bophut
  6 hoteller
  Den tre kilometer lange strand Bophut er en af Koh Samuis bedste strande. Med sit hvide, bløde koralsand er det den rene drøm for dig, som ønsker en rolig ferie i eksotiske omgivelser.

Populære hoteller på Koh Samui

Thailand, Koh Samui, Lamai Beach
8,9
Meget godt
504 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Koh Samui, Chaweng
8,8
Meget godt
1439 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 3 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Koh Samui, Chaweng
8,7
Meget godt
2166 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 6 km
 • Nærmeste strand: ca. 25 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Koh Samui er blandt Thailands største øer, næst efter Phuket. Koh Samui er beliggende på det thailandske fastlands østkyst og med sine lange, maleriske strandområder er øen et udbredt rejsemål for rejsene, der søger afslapning på stranden og den typiske badeferie. Ønsker man at tage på kulturrejser til Koh Samui, er der dog også mulighed for at opleve øens lokale liv og dagligdag og for at tage nogle oplevelser med hjem, man ikke får andre steder i verden. Jeg har her samlet lid information og fakta fo dig som skal rejse til Koh Samui.

Øens status som yndet rejsemål opstod først for omkring tyve år siden, og derfor er store dele af øen stadig uspoleret. Stort set hele midten af øen er ubeboet bjergområde med tætbevokset regnskov, hvor man har mulighed for at tilegne sig nogle helt unikke naturoplevelser. Det samme har man ved øens ”namtoks”, de naturlige vandfald, som både er et syn værd i sig selv, og som også giver mulighed for at svømme i det lave vand for foden af vandfaldet.

Wat Phra Yai

Øens største kulturelle seværdighed er Wat Phra Yai, Den Store Buddhas Tempel, hvis 15 meter høje Buddha-statue på en endnu højere piedestal er synlig fra store dele af resten af øen. Desuden er øens Samui-akvarium, med dens unikke samling af tropiske fisk, absolut også et besøg værd. Det samme gælder den zoologiske have, der er berømt for sin bestand af bengalske tigre og leoparder.

Fisk og dykning

Er man den lidt mere eventyrlystne, der tager på kulturrejser til Koh Samui, er der også gode muligheder for at opleve de tropiske fisk face-to-face, da øen og dens små naboøer har gode muligheder for snorkling og dykning under sikre forhold.

Tyrefægtnings-festival

Ønsker man at opleve den lokale kultur nærmere, lægger øen også land til sin egen helt specielle tyrefægtnings-festival. Modsat traditionel tyrefægtning pynter man her tyren op med pyntebånd og guldmalede blade, og i stedet for spyd kaster hellige munke vievand på tyren. Alt sammen foregår i en hyggelig og underholdende atmosfære.

Kunstfestival og regatta

Rejser man på kulturrejse til Koh Samui er den årlige kunstfestival også et must. Denne bliver typisk afholdt på nogle af øens bedre hoteller, og søger at promovere og opdage lokalt kunstnerisk talent fra både Koh Samui og resten af Thailand. Desuden lægger øen, som mange andre thailandske øer, også kystlinje til sin egen regatta, hvor sejlere fra ind- og udland strømmer til for at dyste. Både af alle slags er velkomne, og regattaen er oftest et meget underholdende indslag i dagligdagen på Koh Samui.

Afslut rejsen på Koh Samui

Koh Samui er oplagt at besøge som afslutning på en rundrejse til Thailand i kulturens tegn. Slå dig ned på et af de mange mindre hideaways hoteller som findes på øen og fordøj de mange indtryk du har fået på rejsen i afslappede omgivelser. Læs mere om Koh Samui og andre rejsemål i Thailand som du finder i programmet hos Escapeaway Rejser. Du kan også få inspiration til din rejser i indlæg om mad og vin, natur, kultur, historie, seværdigheder og meget mere. I billedgalleriet kan du se flotte foto fra rejser til Koh Samui og andre områder i Thailand.

Turistinformation

Det er altid en god ide at besøge turistbureauets hjemmeside for tips og god råd, her kan du også læse om events og begivenheder der foregår når du skal rejse.

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her