Rejser til Krabi

Den smukke skærgård i Krabi-provinsen består af 15 km kyststrækning med smålaguner og kridhvide sandstrande, omgivet af dramatiske kalkstensklipper og mangroveskove. Her er mere end 130 småøer, der dramatisk hæver sig op fra havet. Naturen er helt enestående, og uanset om du vil på romantisk ferie for to i smukke omgivelser, på afslappende familieferie med børn, eller om du vil udforske de mange smukke øer og ikke mindst det forunderlige liv under havoverfladen, så kan en rejse til Krabi indfri dine forventninger. Hos Escapeaway har vi håndplukket et udvalg af de bedste gemmesteder til dig, så du får de helt rigtige rammer på din næste ferie i Krabi. Velkommen til Krabi i Thailand med Escapeaway, vi er specialister i rejser hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie.

Når du er på ferie i Krabi kan du sejle til mange af Sydthailands smukkeste øer – med speedbåd, havkajak eller long-tail båd, hvor du kan bade fra øde strande, snorkle eller dykke. Du kan sejle rundt i de spændende mangroveskove, lægge til ved én af klippeøerne og gå på opdagelse i drypstenshulerne. Du kan besøge de skønner øer Koh Yao Yai og Koh Yao Noi, der ligger ud for Krabis kyst, eller du kan tage turen til Koh Phi Phi, der er et yndet rejsemål for både livsnydere og backpackere. Hvis du gerne vil opleve lidt mere af området end blot dit eget hideaway, er Krabi et godt udgangspunkt for din næste rejse til Thailand

Velkommen til Krabi med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Krabi hvor du bor på håndplukkede hoteller og villaer i din ferie.

Uden for mange dikkedarer

Min første rejse til Krabi gik til Ao Nang, og jeg nød hvert et minut. Her er en meget afslappet atmosfære og en dejlig sandstrand, hvor du kan nyde solen eller finde svalende skygge under de svajende, slanke palmer og træer i strandkanten. Særligt i den sydlige, bilfri del af stranden er her meget behageligt. Ao Nang er Krabis mest populære feriedestination, men tempoet er roligt, og byen føles aldrig overrendt. 

Langs stranden ligger en række hyggelige restauranter, særligt i den sydlige ende finder du de mere simple restauranter med velsmagende lokale retter uden for mange dikkedarer, hvor du kan nyde din mad med tæerne i sandet. I den nordlige ende af Ao Nang ligger Soi Sunset, en række skønne fiske- og seafood-restauranter, hvor du kan lade dig friste af dagens fangst, mens du nyder solnedgangen over bugten og de grønne kalkstensøer.  

En af Thailands smukkeste sandstrande

Når man rejser til Krabi mærker man med det samme den særlige atmosfære i den fredelige, lille fiskerby, Klong Muang. Et par hundrede fiskere er eneste fastboere i dette lille paradis, der ligger vest for Ao Nang. Et par restauranter og butikker ligger spredt hist og her. Men det vigtigste her er den uspolerede sandstrand, der strækker sig over 3 km. Små bugter og klipper skaber ind imellem næsten øde, små strækninger. De fleste er enige om, at Klon Muang Beach er en af de smukkeste sandstrande i Thailand. Udsigten mod de nærliggende små, grønne øer og klipperne, der vælter ned i havet, er betagende, næsten lige meget hvor du befinder dig. 

Et hemmeligt gemmested

Hvis dit gemmested gerne må være så hemmeligt, at det er svært at finde, hvis man ikke lige kender vejen, så er Raylay Beach og Phra Nang Beach der, du skal holde din næste ferie i Krabi. Her ligger en lille halvø med dramatiske kalkstensklipper, drypstenshuler og de skønneste, hvide sandstrande. Du har kun adgang til dette lille paradis med båd, og du kan derfor glæde dig til en ganske særlig ferie i de smukkeste omgivelser. 

Book din rejse til Krabi

Hos Escapeaway kan du vælge mellem private villaer, hyggelige hoteller og hemmelige gemmesteder, når du skal på ferie til Krabi. Uanset, hvor du gerne vil bo, kan du regne med, at Escapeaway nøje har udvalgt dit næste gemmested i Krabi.

Vælg først om du vil rejse til Krabi fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel i Krabi med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om luksusrejser til Krabi her
>> Læs også om rejser til Bangkok her

Rejsemål i Krabi

 • Ao Nang
  22 hoteller
  Ao Nang er en mindre by og et ferieresort i kystprovinsen Krabi i Thailand, der byder på fantastiske sandstrande, mange spændende aktiviteter, inklusiv dykning og snorkling, og spektakulære klippeformationer, der gennem årtier har tiltrukket klatrere ... fra hele verden Læs mere
 • Klong Muang
  5 hoteller
  Klong Muang hører til blandt de mere fredelige rejsemål i Krabi-provinsen. Det er således et godt sted for dig, der drømmer om at holde en dejligt afslappende badeferie og samtidig gerne vil opleve det "ægte" Thailand.
 • Railay Beach
  4 hoteller
  Railay Beach ligger på en halvø ved det turkise Andamanhav i Thailands populære Krabi-provins. Området, der af mange regnes for et af de flotteste i hele landet, er især kendt for sine høje kalkstensklipper, der tiltrækker klatrere fra hele verden.
 • Tubkaek Beach
  2 hoteller
  Tubkæk Beach bør kandidere til titlen som Krabi's bedste hemmelighed. Den lille strand, der ligger for foden af en frodig bjergside, er således en lille skjult perle bare en halv times køretur nordvest for provinsens mest kendte ferieby Ao Nang.

Populære hoteller i Krabi

Thailand, Krabi, Railay Beach
9,6
Fabelagtigt
1348 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 25 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Thailand, Krabi, Ao Nang
8,7
Meget godt
2390 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 450 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Krabi, Ao Nang
9,1
Fabelagtigt
1389 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 27 km
 • Nærmeste strand: ca. 30 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder 

Du kan her finde læse om udvalgte seværdigheder og få inspiration til en rejse til Krabi i Thailand, herunder om de største seværdigheder og oplevelser i området. 

Wat Tham Suea

Wat Tham Suea - også kendt som Tiger Cave Temple -  er et buddhistisk tempel-kompleks beliggende nordøst for Krabi by og omgivet af tropisk regnskov. Stedet er berømt for sin hule med spor af tigerpoter og sine høje Buddha-statuer.

Templet blev grundlagt efter, at en munk ved navn Jumnean Seelasettho havde mediteret i hulen i midten af 70´erne. En af historierne om templets oprindelse siger, at munken under sin meditation hørte tigre brøle tit på hulen, hvilket førte til hulens navn. En anden legende siger, at en stor tiger plejede at bo i hulen. Hvad end oprindelsen til navnet er, så står det fast, at der kan ses aftryk af en tigerpote på hulens væg.

På toppen af bjerget - som befinder sig i 278 meters højde og nås via 1237 trappetrin - står der en stor, gylden Buddha-statue. Det er ikke bare Buddha-statuen, der tiltrækker besøgende fra hele verden: Herfra toppen af bjerget er der en storslået udsigt til templet, den omgivende regnskov og længere ude i horisonten Krabi by. Når man rejser til Krabi så er Wat Tham Suea et must-see!

Ao Nang

Kun 18 kilometer fra Krabi ligger feriebyen Ao Nang, der er berømt for sin smukke strand og sine mange aktivitetsmuligheder.

Ao Nang blev oprindeligt sat på det internationale rejsekort på grund af sine naturlige forudsætninger for klatring, som områdets specielle karstlandskab byder på og de klatre-facilieteter, der dukkede op i kølvandet på de mange klatre-entusiaster  - og klatring er stadig meget populært i Ao Nang, selvom de fleste klatre-faciliteter i dag ligger i områdene omkring Railay, Tonsai og Phra Nang.

Derudover er der også gode muligheder for at dykke i Ao Nang med en række dykker-centre, der tilbyder dykker-kurser fra begynderniveau op til instruktørniveau. De nærliggende øer i Ao Nang-bugten er relativt nemme at nå og byder på et mere roligt dykker-miljø end de mange dykker-steder ved den mere kendte Phi Phi Island. 

Fra Ao Nang er det også let at tage en båd til andre kendte feriesteder, såsom Railay (eller Rai Leh), Poda Island og Chicken Island.

Mu Ko Lanta Nationalpark

Mu Ko Lanta National Park, der ligger i den sydlige del af Krabi-provinsen, består af en række øer, der dækker et areal på hele 134 km². De største og mest kendte øer i parken er Ko Lanta Noi og Ko Lanta Yai.

Nationalparken består hovedsageligt af bakker dækket af regnskov og strandskov, mens andre øer, såsom Mai Ngam, South Mai Ngam og Ngu, er dækket af mangrove-skov.

Parkens hovedattraktion er de mange fantastiske sandstrande, naturstier og udsigtspunkter, du kan finde på de forskellige øer, samt nogle imponerende huler. De mindre øer er populære steder for både snorkling og dykning, idet der her er gode betingelser for at se noget af det spændende tropiske marine-liv, der findes i Andamanhavet.

Information og fakta til din ferie i Krabi

Krabi by, som er hovedstad i provinsen af samme navn, er mindre kendt og mindre besøgt end det nærliggende Phuket og derfor også et sted, hvor du i højere grad end i de mere kendte badebyer kan opleve "det virkelige Thailand", selv om også Krabi modtager mange gæster året rundt.

Byen er dog mest kendt for sin beliggenhed tæt på de fantastiske badebyer Had Yao, Ao Nang og Rai Leh og en lang række natur-seværdigheder, som omfatter fascinerende koralrev, eventyrlige huler, rislende vandfald, varme kilder og de karakteristiske, massive kalkstenklipper, der er blevet en slags vartegn for landskabet i Krabi-provinsen.

Med et væld af store historiske og kulturelle seværdigheder inden for en overskuelig rækkevidde og fremragende muligheder for dykning og klatring som en ekstra bonus oven i hatten er det ikke så mærkeligt, at turismen i området oplever en stor fremgang i disse år.

Når man rejser til Krabi foregår det typisk via Bangkok, og herefter en kort flyvning til Krabi lufthavn (KBV), som ligger ca. 25-30 km fra de forskellige ferieresorts. Det er også muligt at flyve hertil via fx. Singapore, Kuala Lumpur eller Doha, men her er der væsentligt færre forbindelser.

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her