Rejser til Ao Nang

Ao Nang er en mindre by og ferieresort i kystprovinsen KrabiThailand, der byder på fantastiske sandstrande, spændende strand-aktiviteter og spektakulære klippeformationer, der gennem årtier har tiltrukket klatrere fra hele verden. Book din rejse til Ao Nang med Escapeaway i dag!

Byen består hovedsagelig af en lang hovedgade, der domineres af restauranter, pubber, butikker og anden handel, som er rettet mod turister. Foruden den smalle, men lange hovedstrand Ao Nang Beach, der flittigt bruges af solbadere, svømmere og almindelige strandgæster, er der mulighed for at besøge en række andre fantastiske strande på fastlandet og på de nærliggende øer med hjælp fra et stort antal longtailbåde, der ligger klar på stranden til at tage betalende gæster med på udflugt.

Du kan her finde information og inspiration til en rejse til Ao Nang, herunder om byens mange aktivitets- og oplevelses-muligheder, såsom områdets mange strandaktiviteter og bådture. God fornøjelse!

Oplevelser og seværdigheder i Ao Nang

Bådture
En rejse til Ao Nang er ikke komplet uden en bådtur i den smukke natur. Hovedstranden ved Ao Nang er udgangspunktet for bådture til en lang række steder i nærheden af Ao Nang, herunder det nærliggende feriested Railay (kendt for dens smukke strand), som ikke kan nås ad landvejen, samt øerne Poda og Chicken. Du kan købe billetter i de dertil indrettede billetkabiner i hver ende af stranden.

Scuba-diving og snorkling
Der er en række dykker-centre i Ao Nang, der tilbyder dykker-kurser fra begynder-niveau op til instruktør-niveau og som også rummer faciliteter for snorkling. De nærliggende øer i Ao Nang Bay er relativt nemme at få adgang til via longtailbåde og i forhold til mange af de mere kendte dykker-områder omkring Phi Phi-øgruppen er øerne omkring Ao Nang ikke overfyldte med besøgende.

Hvis du befinder dig på et øvet (men ikke nødvendigvis avanceret) niveau, er udflugter til Shark Point Marine Sanctuary og King Cruiser Wreck anbefalelsesværdige, mens der for de mere erfarne og avancerede dykkere er muligheder for ture til øerne Hin Daeng, Hin Muang og Ko Ha Yai.

Klatring
Ao Nang er i dag mest kendt for sin smukke sand-strand og sine gode faciliteter for dykning og snorkling. Men inden byen blev berømt for disse ting, var den kendt blandt internationale backpackere som et fremragende klatre-sted med dens spektakulære karstlandskab.

Endnu i dag er Ao Nang er populært klatre-sted og byen har en række klatre-centre for både begyndere og øvede, selvom de fleste klatre-steder i Krabi-provinsen ligger i områderne omkring Railay, Tonsai og Phra Nang.

Thai-massage
Hvis du aldrig har prøvet thai-massage, er det måske tiden til det, når du besøger Ao Nang. Der er en række steder i og omkring byen, der tilbyder thai-massage - og når du først har prøvet det, er det nok ikke sidste gang, du lader dine muskler blive trukket, strakt og gnedet af massøren med brug af teknikker, som er flere århundreder gamle, mens du lader det 21. århundredes stress og jag sive ud af krop og sind.

Foruden de gamle thailandske healing-traditioner kan du også finde mere moderne energigivende body wraps, revitaliserende ansigtsbehandlinger, zoneterapi-behandlinger og fodmassage i området.  

Ridning langs stranden
Mao strand, beliggende ikke langt fra Ao Nang, er et ideelt sted til ridning. Stranden er altid stille, bortset fra de  lokale fiskere, der søger efter krabber, hvilket gør det til et mere roligt sted at ride end det travle og ofte velbesøgte centrum af feriebyen Ao Nang.

Du kan finde både guider og heste til forskellige niveauer, fra begynder-niveau til erfarent niveau, og turene findes også af forskellig varighed; normalt af en times eller to timers varighed.

Kajak-ture
Ao Nang er et ideelt sted at ro i kajak med de mange fantastiske landskaber, du kan se fra vandsiden, herunder fantastiske mangrove-skove, sjældne kalkstens-formationer og ægte tropisk jungle med aber og andre vilde dyr.

I området omkring Ao Nang kan du både finde gruppeture, hvor der normalt følger en guide med og hvor du afhentes på hotellet, samt private ture, hvor der - afhængigt af udbyder - normalt inkluderes både kort, mad, redningsvest og afhentning på hotel m.m.

Cykelture
Selv om de fleste aktiviteter i og omkring Ao Nang er koncentreret omkring havet, er der også gode muligheder for at bevæge dig rundt i området på cykel og således opleve fastlandet, mens du kommer ud og bevæge dig. 

Du kan blandt andet finde guidede halvdagsudflugter på mountainbike gennem et varieret terræn bestående af plantager og jungel, der inkluderer udlejede cykler, afhentning på hotel og et par stops undervejs; i nogle tilfælde endda med badning ved vandfald. Også kortere ture udbydes.

Vær opmærksom på, at turene ofte kræver et vist niveau og en vis erfaring med længere udflugter på mountainbike, da terrænet kan være krævende med ujævne veje og stejle bakker under varme temperaturer (forhør dig hos udbyder, inden du bestiller en udflugt).

Sådan booker du en billig rejse til Ao Nang

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Ao Nang med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly via Bangkok fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Koh Samet
>> Læs om ophold på luksushoteller i Thailand her

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her

Andre links

Hoteller i Ao Nang

Populære hoteller i Ao Nang

Thailand, Krabi, Ao Nang
9,0
Fabelagtigt
1927 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Krabi, Ao Nang
8,9
Meget godt
1451 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 650 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Krabi, Ao Nang
9,3
Fabelagtigt
2368 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
  • Pool (evt. sæsonåben)