Rejser til Railay Beach

Railay Beach (også kendt som Rai Leh) ligger på en halvø ved det turkise Andamanhav i Thailands populære Krabi-provins. Et sted for livsnydere, solelskere og klatrere. Book din rejse til Railay Beach med Escapeaway i dag!

Området, der af mange regnes for et af de flotteste i hele Thailand, er især kendt for sine høje kalkstensklipper, der tårner næsten lodret op og tiltrækker klatrere fra hele verden. Halvøen er kun tilgængelig med båd, da der ikke er veje hertil på grund af selvsamme klipper. Det tager dog ikke meget mere end 10 minutter at sejle hertil med longtail-både fra for eksempel Ao Nang Beach, der ligger lidt mod nord.

Udover de høje klipper, er attraktionen naturligvis den dejlige strand og afslappede atmosfære, som har også gjort Railay Beach til et populært rejsemål blandt familier. Her er perfekte betingelser for at komme helt ned i tempo og bare nyde de unikke omgivelser. Det er ikke uden grund, at det ofte er billeder af Railay Beach, der bruges i reklamer for rejser til Krabi. Når man befinder sig på Railay Beach føles det næsten, som om man er på en ø og ikke på en del af fastlandet. Trods sin berømmelse, der har de senere år har lokket flere dagsturister til, hersker her en afslappet stemning uden generende trafik og det føles sjældent overfyldt.

Badeferie i fantastiske omgivelser

Normalt bruges betegnelsen Railay Beach blot om hele halvøen. Men faktisk er der fire forskellige strande her. Udover Railay East og Railay West er der Ton Sai mod nord og Phra Nang Beach nede ved spidsen. Den største og mest populære badestrand er West Railay Beach. Railay East er dog ikke en egentlig badestrand, men bruges mest som landingsplads for bådene, der forbinder halvøen med resten af Krabi. Ton Sai tiltrækker primært rygsækturister og klatrere og er lidt mere "rustik" end Railay East og Railay West, hvor der er flere hoteller, butikker og restauranter. Phra Nang Beach er den mindste af strandene, men med rette også et populært udflugtsmål. Der er ikke overraskende generelt en del liv på strandene, men står du tidligt op før dagsturisterne ankommer, kan du alligevel ofte opleve at have det næsten for dig selv.

Får du lyst til noget lidt mere aktivt, kan du prøve kræfter med flere hundrede klatreruter på halvøen, hvoriblandt der også er enkelte ruter for mindre øvede klatrere. Vil du ikke slænge dig ved stranden hele ferien, er der desuden adskillige vandreruter ind i junglen. Du kan eventuelt også hyre en longtail-båd til at sejle dig rundt til nogle af de små, uberørte strande i området eller på snorkleture. Sidst, men ikke mindst, er det en fantastisk oplevelse at tage en tur rundt blandt halvøens små bugter, grotter og strande i kajak.

Mad og drikke

Der er ingen mangel på spisesteder i Railay Beach. På den lange promenade, som forbinder Railay West og East, ligger der således små restauranter og barer som perler på en snor. Det skal dog samtidig siges, at fordi den afsides beliggenhed betyder, at alle fødevarer skal fragtes ind med båd, er de kulinariske oplevelser ikke helt så alsidige som i for eksempel Ao Nang. Udover traditionelle thairetter kan du dog flere steder også vælge fra menukort med mere internationalt præg.

Ligeledes finder du i Railay Beach også de sædvanlige turistvenlige butikker med souvenirs og minimarkeder med de mest almindelige fornødenheder. Priserne er på grund af Railay Beach's afsides beliggenhed højere end i resten af Thailand, som dog generelt er et billigt rejsemål.

Nattelivet i Railay Beach er ret begrænset i forhold til det, du for eksempel kan opleve i Krabis største ferieby, Ao Nang. Men selvom barerne ofte blot består af en bambushytte med et køleskab, er der adskillige steder - især i Railay East - at nyde solnedgangen med en kølig drink og livemusik. Barerne ligger primært ved Railay West.

Sådan rejser du til Railay Beach

Det mest oplagt er at flyve til Krabi Lufthavn og herfra tage en taxi eller shuttlebus til en af kystbyerne, hvorfra der sejler både til Railay såsom Ao Nang (eventuelt Ao Na Mao eller Krabi by). Der er ingen veje på selve Railay Beach, så man bevæger sig rundt til fods eller med båd. Der er dog heller ikke langt mellem strandene, så det er nemt.

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller ved Railay Beach med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Tubkaek Beach
>> Find en luksusrejse til Krabi

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her

Hoteller i Railay Beach