Rejser til Railay Beach

Railay Beach, der også kendes som Rai Leh, er et af de mest populære feriesteder i Krabi til trods for, at man kun kan komme hertil med longtail-båd. Den lille Phra Nang-halvø, hvor Railay Beach ligger, er således afskåret fra resten af fastlandet af et bjerg og stejl jungle. Derfor må du på en kort sejltur fra for eksempel nærliggende Ao Nang, Ao Nammao eller Krabi by for at rejse til Railay Beach. Det er dog i høj grad sejlturen værd!

Thailands flotteste strande og klippeklatring

At Railay Beach er blandt Krabi-provinsens mest kendte rejsemål skyldes, som navnet antyder, især fantastiske strande. På en rejse til Railay Beach kan du nemlig ikke blot nyde ferien på én strand, men faktisk hele tre af slagsen. Railay Beach består således i virkeligheden af Railay West, Railay East og Phra Nang Beach, hvor første- og sidstnævnte af kendere regnes blandt Thailands flotteste strande. Der er ingen biltrafik på halvøen. De tre strande er derimod forbundet af stier, så du kan alligevel få fuldt udbytte af dem i ferien. Der findes desuden en fjerde strand, Tonsai, en kort sejltur eller et trek gennem junglen nordpå fra Railay West.

De fredelige omgivelser, der er fri for generende trafik, og de skønne strande med deres krystalklare vand gør naturligvis Railay Beach perfekt til en afslappende badeferie for både rejsende med eller uden børn. De fleste strande ligger på den centrale del af halvøen inden for kort gåafstand af strandene. Ligeledes er der sjældent langt til en af de små restauranter på halvøen, der har både thailandske og vestlige retter på menuen. Trods sin beskedne størrelse har Railay Beach også et fornuftigt natteliv med adskillige barer, hvor du kan slutte dagen af med en kølig drink.

Selvom der ikke er så shoppingmuligheder, kan du dog få det mest nødvendige i små kiosker. Vil du shoppe kan du dog blot tage en båd til for eksempel Ao Nang, hvor der er rig mulighed for at finde souvenirs i form af alt fra tøj til håndværk. Sæt også gerne en dag af til at tage med på en bådudflugt fra Railay Beach til en af de nærliggende, uboede øer.

Udover de populære strand er Railay Beach ude i verden dog også kendt for sportsklatring. Strandene er således smukt indrammet af stejle kalkstensklipper, som tiltrækker klatrere fra hele verden. Klipperne byder på masser af udfordringer med hundredvis af klatreruter for både erfarne og nybegyndere. Der er i det hele taget rig mulighed for at kombinere det afslappende strandliv med aktiviteter på en rejse til Railay Beach. Udover klatring kan du for eksempel snorkle, dykke eller sejle i kajak.

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her

Hoteller i Railay Beach